Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 20:06

Η Ελληνική Πυγμαχία κατέκτησε 9 Μετάλλια σε 2 Κορυφαία Διεθνή Τουρνούα

Νέος ελληνικός Θρίαμβος! Η Ελληνική Πυγμαχία κατέκτησε 9 Μετάλλια σε 2 Κορυφαία Διεθνή Τουρνούα – Η Ευρώπη υποκλίνεται στους Έλληνες Πρωταθλητές μας - 3 Χρυσά 2 Ασημένια 4 Χάλκινα Μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα τα «Γαλανόλευκα Γάντια» και γράφουν νέα σελίδα διακρίσεων στην ιστορία της πυγμαχίας.

Με 3 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ και 4 ΧΑΛΚΙΝΑ επέστρεψε η Εθνική μας Ομάδα Πυγμαχίας έχοντας πετύχει το ακατόρθωτο για πρώτη φορά στην Ιστορία του Αθλήματος.

Συμμετέχοντας σε δύο Κορυφαία Διεθνή Τουρνουά Πυγμαχίας, στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία, η Εθνική Ομάδα Ανδρών – Γυναικών και η Εθνική Νέων - Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά 9 Μετάλλια και να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος 3 φορές κάνοντας όλες τις Εθνικές Ομάδες των υπολοίπων χωρών, που συμμετείχαν στα Τουρνουά, να υποκλιθούν στη νέα Πυγμαχική «Dream Team» του κόσμου.

Στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας DRACULA OPEN, στην Ρουμανία ο Φωτιάδης Εμμανουήλ άνοιξε πρώτος τον «χορό» των Χρυσών Μεταλλίων νικώντας τον Γεωργιανό Ελνούρ Αμπουλαεβί ενώ απέσπασε δικαίως και τον τίτλο του Best Boxer της Διοργάνωσης.

Ακολούθησαν οι τελικές «αναμετρήσεις», της Άννας Μαρίας, της Δανάης και της Ουρανίας, όπου και οι 3 Ελληνίδες Αθλήτριές μας έδωσαν μέσα

στο ρινγκ την «ψυχή» τους, καταφέρνοντας με την δυναμική τους να αποσπάσουν το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη κατέκτησε το 2ο Χρυσό Μετάλλιο νικώντας την Σοφία Τουρμπινίνα από την Ουκρανία συνεχίζοντας τις ασταμάτητες, νικηφόρες εμφανίσεις της στο εξωτερικό.

Η Δανάη Ζενουνλλάρι ακούγοντας πιστά τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού μας Προπονητή, Νίκου Πλέα, αγωνίστηκε δυναμικά με στρατηγική και πάθος και πανηγύρισε το 3ο Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα, επικρατώντας της Ρουμάνας Μίρια Αντόρ.

Τις απονομές των τριών Χρυσών Μεταλλίων στους Έλληνες Πρωταθλητές μας έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Ιωάννης Φιλιππάτος, ο οποίος δεν έκρυψε την μεγάλη ικανοποίηση του για τις εξαιρετικές διακρίσεις που έχει τον τελευταίο χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελληνική Πυγμαχία.

Από την πλευρά της η Ουρανία Καντζάρη παίζοντας έναν εξαιρετικά δυνατό αγώνα κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο χάνοντας δυστυχώς στις λεπτομέρειες από την Γκολεβιέσκα Ζουσάννα ενώ με την σειρά τους 3 Χάλκινα Μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα 3 σπουδαίοι Αθλητές μας, ο Καραΐτης Άγγελος, ο Βασιλειάδης Βασίλης και ο Κωστούρος Παναγιώτης ολοκληρώνοντας έτσι την σπουδαία παρουσία της Εθνικής μας Ομάδας Νέων - Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων στην Ρουμανία, στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας DRACULA OPEN.

Στην Βουλγαρία, στο σπουδαιότερο σε συμμετοχές Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Strandja, η Εθνική μας Ομάδα Ανδρών – Γυναικών έδωσε σκληρούς αγώνες, με πάθος, δυναμική και τεχνική ιδιαίτερη αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στους Ομοσπονδιακούς μας Προπονητές που συνόδευαν την Ελληνική Αποστολή, Αρτούρ Μικαελιάν και Βασίλη Κοκόλη.

Η Αντωνία Γιαννακοπούλου στον τελικό αγώνα που έδωσε με αντίπαλο την Ρομάν Μουλάι από τη Γαλλία ξεκάθαρα άξιζε το Χρυσό Μετάλλιο και θα μπορούσε δίκαια να κοσμεί το λαιμό της όμως οι κριτές είχαν άλλη άποψη και στέρησαν την χαρά από την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, να ανέβει στο ψηλότερο βάθρο, κατακτώντας τελικά το Ασημένιο.

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν σε ένα πολύ οριακό παιχνίδι ηττήθηκε στον ημιτελικό με 3-2 από τον Βραζιλιάνο Κένο Μασάδο και κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο.

Οι απονομές των Μεταλλίων των Αθλητών μας στην Σόφια έγιναν από τον άνθρωπο που πίστεψε όσο κανείς άλλος την αξία τους και είναι πάντα δίπλα τους πιστός αρωγός με μόνο στόχο να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους μέσα από το άθλημα που αποδεδειγμένα αγαπάνε. Ο Χάρης Μαριόλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας βρέθηκε στο πλευρό τους και γεμάτος συγκίνηση, υπερηφάνεια έκανε τις απονομές τους και τους συνεχάρη προσωπικά για τις διακρίσεις τους.

Αναλυτικά τα «Γαλανόλευκα Γάντια» στο Διεθνές Τουρνούα Πυγμαχίας Strandja στην Βουλγαρία φόρεσαν οι εξής Αθλήτριες – Αθλητές μας:

▪️ στα 52 κιλά η Γιαννακοπούλου Αντωνία και

▪️ στα 75 κιλά η Σταυρίδου Βασιλική

▪️ στα 63,5 κιλά ο Καλογερίδης Κωνσταντίνος

▪️ στα 71 κιλά ο Ριτζάκης Θεόδωρος

▪️ στα 75 κιλά ο Σωτηρόπουλος Ιάσων και ο Κατής Νικόλαος

▪️ στα 80 κιλά ο Τσαμαλίδης Μιχαήλ και

▪️ στα 92 κιλά ο Νανιτζανιάν Βαγκάν.

Στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας DRACULA OPEN, στην Ρουμανία συνόδευσαν την Ελληνική Αποστολή οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Νίκος Πλέας και Βασίλης Τσεπίδης ενώ οι Αθλητές – Αθλήτριες που πήραν μέρος είναι οι εξής:

▪️ Νέων

Στα 57 ο Πλέας Γεώργιος

Στα 60 ο Καλυβάκης Νικόλαος

Στα 67 ο Κωστούρος Παναγιώτης

▪️ Παίδων

Στα 50 ο Τσεπίδης Αχιλλέας

Στα 52 ο Βασιλειάδης Βασίλης και ο Φωτιάδης Κυριάκος

Στα 54 ο Καραΐτης Άγγελος

Στα 60 ο Βρετός Αναστάσιος και ο Κωστούρος Γεώργιος

Στα 66 ο Φωτιάδης Εμμανουήλ

▪️ Νεανίδων

Στα 48 η Τριφύλλη Άννα Μαρία

Στα 57 η Δανάη Ζενουνλλάρι

▪️ Κορασίδων

Στα 57 η Κάντζαρη Ουρανία

Στα 66 η Ντασιονάκη Μαριεύα

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares