Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 23:32

Euroleague: Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό και παρέμεινε στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 81-73 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, για την 32η αγωνιστική της Euroleague και συνέχισε το νικηφόρο σερί του επί του “αιώνιου” αντιπάλου σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρά την αστοχία του από το τρίποντο (3/17), ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στη ρακέτα από τους “ψηλούς” του και με πρώτους σκόρερ, Βεζένκοφ και Μπλακ, έφθασε στη 13η συνεχόμενη νίκη του επί του Παναθηναϊκού.

Ανέβηκε έτσι στο 23-9 στη Euroleague, ενώ οι “πράσινοι” έπεσαν στο 11-21 στην κατάταξη.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν ιδιαίτερα άστοχα το παιχνίδι και έτσι καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, με την αναμέτρηση να πηγαίνει πόντο πόντο, έχοντας συνεχείς εναλλαγές στο σκορ.

Οι Πειραιώτες “χτύπησαν” από την αρχή στη ρακέτα του “τριφυλλιού” και κατάφεραν να θέσουν εκτός τον Γιώργο Παπαγιάννη με δύο γρήγορα φάουλ, ενώ βρήκαν τους περισσότερους πόντους τους μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Με 0/4 τρίποντα όμως, επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βρει λύσεις στην επίθεση και να πάρει οριακό προβάδισμα 17-16 στο 10′.

Οι άμυνες “κυριάρχησαν” όμως και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά και αύξησαν το προβάδισμά τους σε 22-16, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα γρήγορο 9-0, με τον Μπλακ να πετυχαίνει όλα τα καλάθια της ομάδας του Μπαρτζώκα σε αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε όμως και με τους Γκριγκόνις και Μπέικον βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ, για “κλείσει” μάλιστα το πρώτο ημίχρονο με +5 (38-33).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 6-0 με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ και πήραν ξανά το προβάδισμα. Συνέχισαν μάλιστα να “χτυπούν” μέσα στη ρακέτα και στις αλλαγές του Παπαγιάννη, βρίσκοντας εύκολα καλάθια, παρά το 1/13 τρίποντα που συμπλήρωσαν σε αυτό το διάστημα.

Στην άμυνα δε “κλείδωσαν” τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέτυχε μόνο 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -9 (57-48) στο 30′.

Η εικόνα άλλαξε όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού η ομάδα του Σερέλη ήταν αυτή που “έτρεξε” ένα δικό της σερί και με τρίποντο του Μαντζούκα, που έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, μείωσε στον πόντο, 57-56. Το παιχνίδι έγινε έτσι ξανά ντέρμπι, για να κριθεί στα τελευταία λεπτά. Δύο μεγάλα τρίποντα από Βεζένκοφ και Γουόκαπ “κράτησαν” τον Ολυμπιακό στο φινάλε και με τον Παναθηναϊκό να χάνει κρίσιμες βολές στο φινάλε, η νίκη κατέληξε στους Πειραιώτες, με το τελικό σκορ στο 81-73.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares