Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 19:55

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πρέπει να σπάσει την «κατάρα» της πρώτης θέσης για να κατακτήσει το τρόπαιο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague, θεωρείται το φαβορί για να πάει στο Final Four και να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά έχει ένα… μεταφυσικό εμπόδιο να ξεπεράσει.

Συγκεκριμένα, στη σύγχρονη μορφή της Ευρωλίγκας από τη σεζόν 2016-2017 κι έπειτα, όταν και καταργήθηκαν οι όμιλοι, για να υπάρξει ένας ενιαίος με τη μορφή που ξέρουμε τη διοργάνωση σήμερα, καμία ομάδα που ολοκλήρωσε τη σεζόν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα το καταφέρει, καθώς οι έξι προηγούμενες πρωτιές δεν αποδείχθηκαν και γούρικες για τις ομάδες που τις κατέκτησαν.

Τη σεζόν 2016-17 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε βάλει πλώρη για την κούπα στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ηττήθηκε από την Φενέρ και της επέτρεψε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου επικρατώντας του Ολυμπιακού με 80-64. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό με τη δεύτερη να επικρατεί για την τρίτη θέση και να αφήνει την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου με άδεια χέρια.

Τη σεζόν 2017-18 η ΤΣΣΚΑ έκανε την καλύτερη πορεία στη regular season μέχρι το Final Four στο Βελιγράδι και την Stark Arena. Η «ρωσική αρκούδα» ηττήθηκε από τη Ρεάλ που είχε μείνει «διψασμένη» για τίτλους από την προηγούμενη σεζόν, για να φτάσει μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης. Τελικά, η πρώτη «ομάδα του στρατού» πριν τα playoffs κατέληξε στην τέταρτη θέση με την Ζαλγκίρις να την κερδίζει στον μικρό τελικό!

Τη σεζόν 2018-19 η Φενέρ ήταν εκείνη που είχε τερματίσει πρώτη στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, ωστόσο ηττήθηκε στον τουρκικό «εμφύλιο» με την Εφές Αναντολού και αποχαιρέτησε από νωρίς το όνειρο. Η ΤΣΣΚΑ εκδικήθηκε για την τέταρτη θέση που είχε υποχρεωθεί στο Βελιγράδι, υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό και εν συνεχεία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στην Εφές.

Τη σεζόν 2019-20 η Εφές ήταν πρωτοπόρος της κατάταξης, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε σε διακοπή της διοργάνωσης και δεν υπήρξε νικητής.

Τη σεζόν 2020-21 η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα στην πρώτη θέση. Έφτασε ένα βήμα πριν την πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, αφού στον μεγάλο τελικό στην Κολωνία η Εφές του Αταμάν ανέβηκε στην κορυφή.

Η «κατάρα» των πρωτοπόρων συνεχίστηκε και τη σεζόν 2021-22, αφού η Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υποχρεώθηκε σε ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο στον ημιτελικό, με την Εφές να κατακτά ένα ακόμα τρόπαιο.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares