Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 22:15

Το «μπάχαλο» με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας «πυροδοτεί» σκέψεις για διπλούς αγώνες

Ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα, είναι κάθε χρόνο… πονεμένη ιστορία. Η ΕΠΟ διαχρονικά δε δείχνει την πυγμή και την συγκρουσιακή δυναμική για να τα «βάλει» με τις απαιτήσεις των ομάδων. Ο τόπος διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα που κρίνει τον τίτλο, αποτελεί αιτία διαφωνιών ακόμη κι αν πρόκειται για αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών!

Η φετινή σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρά τα όσα αναφέρει η προκήρυξη, οι συζητήσεις για τον τελικό έχουν φτάσει απ’ τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία, την Κύπρο και τον Βόλο. Χωρίς να μπορεί να βρεθεί λύση.

Η Ελλάδα γίνεται πολλοστή φορά διεθνών ρεζίλι ποδοσφαιρικά, μην μπορώντας να διοργανώσει έναν αγώνα που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι γιορτή.

Η βελτίωση της κατάστασης με τον τρόπο που είναι δομημένο το ποδόσφαιρό μας, είναι απίστευτα δύσκολη. Λόγω της δυναμικής των ΠΑΕ που κοιτούν το συμφέρον τους, απροθυμίας για να… σπάσουν αυγά απ’ τους φορείς του αθλήματος και της πολιτείας.

Ειδικά απ’ τη στιγμή που στο 80% των τελικών αναμετρώνται «μεγάλες» ομάδες, άρα υπάρχει και υψηλή επικινδυνότητα.

Τις τελευταίες μέρες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, παλαίμαχοι παίκτες και άνθρωποι του αθλήματος, εκφράζουν όλο και περισσότερο την ίδια πρόταση ως λύση: Διεξαγωγή διπλών τελικών Κυπέλλου. Δηλαδή αγώνας στην έδρα και των δύο φιναλίστ.

Με τον τρόπο αυτό, δε χρειάζεται να υπάρχει η διαρκής προσπάθεια να βρεθεί κοινά αποδεκτά λύση για τον τόπο διεξαγωγής του μονού ματς. Μειώνεται κατακόρυφα η επικινδυνότητα καθώς στην κάθε έδρα θα υπάρχουν οπαδοί μόνο της γηπεδούχου ομάδας. Η μόνη διαφωνία που θα μπορεί να προκύψει, είναι η σειρά των αναμετρήσεων, η οποία πάντως θα προκύπτει με κλήρωση.

Ακόμη κι εμπορικά, θα υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα, το κανάλι που έχει τα δικαιώματα θα μεταδώσει δύο αναμετρήσεις αντί για μία και χρονικά δε θα αλλάξει κάτι, καθώς οι αναμετρήσεις θα γίνονται σε διάστημα τεσσάρων ημερών ανάμεσά τους (Τετάρτη-Σάββατο). Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στην τρέχουσα σεζόν λόγω της υπάρχουσας προκήρυξης.

Από την επόμενη σεζόν, όμως, ίσως να αποτελεί μονόδρομο η συγκεκριμένη λύση για να σωθεί το όποιο γόητρο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares