Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 21:59

ΑΕΚ-Βάρη, Ιωνικός - Πανελευσινιακός στους τελικούς

Γιορτάζει η Βάρη...

Οι ''κυανόλευκοι'' θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στον τελικό του 6ου ομίλου μετά τη νίκη που σημείωσαν κόντρα στην Θύελλα Ραφήνας (2-0)

Όταν μπροστά σου έχεις την πρόκληση που ακούει στο όνομα... ΑΕΚ τότε το κίνητρο για να καταθέσεις την ψυχή σου στο γήπεδο σαν ομάδα είναι μεγάλο. Κάτι τέτοιο έπραξε χθες ο Αστέρας Βάρης ο οποίος παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο επικράτησε της Θύελλα Ραφήνας με 2-0 πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει στις 15 Δεκεμβρίου την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ματς που σχετίζεται με τον 6ο όμιλο. Πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες στιγμές που βιώνει το ''κυανόλευκο'' σωματείο καθώς πέρα από το γεγονός ότι θα συμμετάσχει σε ένα τελικό,  θα βρει στο δρόμο της μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας ενώ θα αγωνιστεί μπροστά και σε ένα πολυπληθή κοινό

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η νίκη-πρόκριση του Αστέρα χαρακτηρίζεται  πέρα για πέρα δίκαιη καθώς εκτός από τα δυο γκολ που πέτυχε το συγκρότημα του Πέτρου Τσιγκούλη έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Αντίθετα η Θύελλα Ραφήνας, δημιούργησε με τη σειρά της κάποιες ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Χαρακτίδη, οι οποίες ωστόσο δεν βρήκαν στόχο.

Στο α' μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα πιέζοντας σε όλους τους χώρους. Η πίεση αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 21' όταν ο Ζώνας σε κόρνερ που εκτέλεσε βρήκε τον Πλίτση ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Κατσούλη γράφοντας το 1-0. Το τέρμα αυτό απέβαλε το άγχος από τους γηπεδούχους οι οποίοι στη συνέχεια έπαιξαν πιο απελευθερωμένα σημειώνοντας και δεύτερο τέρμα στο 68' χάρις σε ωραία κεφαλιά του Κωβαίου που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Διαιτητής ήταν η Λαμπαδαρίου με βοηθούς τους Κουτσούμπου και Κιούσση (ΣΔ Πειραιά)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Πέτρος Τσιγκούλης): Ούσιος, Σχίζας, Σινάνι (75' Κριλής), Πλίτσης, Κοζής, Ανδρεαδάκης, Μίχος, Φωστέρης, Καζαντζής, Ζώνας (46' Κόπελας), Κωβαίος (80' Μπράχος)

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Βλάσης Χατζηαναστασίου): Κατσούλης, Οικονόμου, Ντούνης, Ματζώρος (73' Τσαλδάρης), Τασόπουλος, Ντόσκας, Χαρακτίδης, Τσέλιος, Λαγός (60' Μαργέτης), Πασσάς, Κατσούγκρης (67' Γεραγωτέλης).
Στον τελικό... σβηστά
Ο Παναλευσινιακός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του 5ου ομίλου (3-0 τον Ολυμπιακό Λαυρίου) όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό
Ο Πανελευσινιακός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Λαυρίου και η ιστορική ομάδα το επιβεβαίωσε αφού επιβλήθηκε με 3-0 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του 5ου ομίλου όπου θα βρει στο δρόμο της τον Ιωνικό. Οι ''σταχυοφόροι'' οι οποίοι παρατάχθηκαν στο γήπεδο με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους απέδειξαν πως διαθέτουν εξαιρετικό σύνολο το οποίο μάλιστα είναι ικανό σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα να σου δημιουργήσει απειλητική κατάσταση εάν δεν είναι συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό σου πλάνο. Ο τεχνικός των Ελευσίνιων, Φώτης Θανέλας, πραγματοποίησε αρκετές εσωτερικές αλλαγές δοκιμάζοντας διάφορα πρόσωπα και σχήματα. Αντίθετα, οι ''ερυθρόλευκοι'' έδειξαν να μην τους ενδιαφέρει η αναμέτρηση δεδομένου ότι ο Πέτρος Μίχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί ελάχιστα μέχρι στιγμής.
Στο α' μέρος οι ''σταχυοφόροι'' μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και έφτασαν στο γκολ με τη συμπλήρωση 8' αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Ουέλινγκτον είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραμολέγκου, όμως στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν δυσκολεύτηκε με προβολή σε κενή εστία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 30' ο Ραχίμ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πέναλτι που κέρδισε ο Σωτηρόπουλος, αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής στάθηκε πιο τυχερός αφού έγραψε το 2-0 πετυχαίνοντας μάλιστα τέρμα εις βάρος της πρώην του ομάδας. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να πιέζουν σε όλους τους χώρους αποδεικνύοντας την ανωτερότητα τους στον αγωνιστικό χώρο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα ο Ξύδης ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μέσα σε αποθέωση.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Φώτης Θάνελας): Παλιγγίνης, Ριζογιάννης, Πλάτανος, Παπαπαναγιώτου (46' Ξύδης), Κολοβός, Τροϊρης, Ουέλιγνκτον, Ρούσεφ (46' Μαρής), Κοκκόλης, Σωτηρόπουλος, Ραχίμ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ (Πέτρος Μίχος):
Καραμολέγκος, Πετρίδης, Τσομπανάκης (20' λ.τρ. Καραγιάννης), Βαφειάδης Σ., Μπεργιάννης, Βαφειάδης Θ., Κουρτάνοβιτς, Βίλα, Δρακόπουλος (46' λ.τρ. Τσίκλος), Ρεντζής, Πάλλης.  

Έκανε πράξη το στόχο...
Ο Ιωνικός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 5ου ομίλου επικρατώντας στην διαδικασία της παράτασης του Κισσαμικού με 1-0
Ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί στη Νίκαια, δεδομένου ότι ο Ιωνικός από χθες το απόγευμα πανηγυρίζει τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γ' Εθνικής όσον αφορά στον 5ο όμιλο καθώς επικράτησε στην διαδικασία της παράτασης με 1-0 του αξιόμαχου Κισσαμικού. Το συγκρότημα του Μάρκου Δήμου θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον Πανελευσινιακό, σε ένα ματς όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον δεδομένου ότι αμφότερες ομάδες αποτελούν τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στον 5ο όμιλο.

Πάντως, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι η ιστορική ομάδα του Πειραιά βρήκε μπροστά της ένα εξαιρετικό και καλοδουλεμένο σύνολο το οποίο πρόβαλε σθεναρή αντίσταση δείχνοντας ότι θα αποτελέσει δύσκολη λεία σε μια εβδομάδα στο παιχνίδι που θα δώσουν οι δυο ομάδες αυτή τη φορά για το θεσμό του πρωταθλήματος. Στο α' μέρος οι Χανιώτες ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και έχασαν δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Μπερνιδάκη

Στο β' μέρος, το συγκρότημα του Μάρκου Δήμου είχε την κατοχή με το μέρος του ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο πλην μιας ευκαιρίας που σημειώθηκε στο 80' πάλι με τον Μπερνιδάκη. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την μοναδική αδράνεια που σημείωσαν οι Κρητικοί και κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα που τους χάρισε την πρόκριση στο 98'. Συγκεκριμένα, οι αμυντικοί του Κισσαμικού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή και ο Καμβύσης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο εκείνο με κοντινή προβολή σημείωσε το τέρμα που έκρινε τον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 118' ακυρώθηκε γκολ του Δρακάκη για τους Χανιώτες αφού ο β' βοηθός, προηγουμένως είχε υποδείξει τον Παραλίκη σε θέση οφσαιντ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μάρκος Δήμος) Αδαμόπουλος, Καμβύσης, Κουλακάρης, Σταμπούλογλου, Δημητρίου, Νικολακόπουλος, Κουμουλίδης(73' Βασιλείου), Παπασπύρος (63' Χρυσάφης), Μπερνιδάκης, Πολυχρόνης (85' Ατματσίδης), Μπεκατώρος
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Ρίζος, Παραλίκης, Καρβουνιάρης, Χολέβας, Χατζηλιόντας, Τζιοβάνι (76' Δρακάκης), Κουμπρόγλου, Εσσόνο, Ενγκουέμ, Μαντζιούνης (100' Γκρέγκουαρ), Μπάτζιο (104' Ψαράκης).

Εύκολα η ΑΕΚ

(ρεπορτάζ onsports)

Ακόμα ένα ήρεμο απόγευμα για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου επιβλήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία 5-0 του Αγίου Νικολάου για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι νίκες για τη φετινή ΑΕΚ είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αυτό που θέλει ο Τραϊανός Δέλλας και οι φίλοι της Ένωσης όμως, είναι να προσφέρεται και θέαμα στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται η φετινή χρονιά.

Μπορεί στα πρώτα του παιχνίδια ο «δικέφαλος» να έδειχνε αγχωμένος και χωρίς φαντασία, ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός όλα όσα δουλεύονται στις προπονήσεις βγαίνουν και στον αγωνιστικό χώρο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ΑΕΚ να περάσει ακόμα ένα άνετο απόγευμα στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 5-0 του Αγίου Νικολάου παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Μέτριο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις το παιχνίδι με τον Δέλλα να επιλέγει την ενδεκάδα που δοκίμαζε τις τελευταίες ημέρες. Το ξεκίνημα όμως, ήταν μέτριο για την Ένωση καθώς δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της.

Ακόμα και με τη μέτρια αυτή εικόνα όμως, έφτασε σε δύο τέρματα. Στο 18’ ο Πεταυράκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αγίου Νικολάου ανοίγοντας το σκορ με ωραίο πλασέ. Στο 43’ ο Γροντής κέρδισε το πέναλτι με τον Ντακόλ να διπλασιάζει τα τέρματα της ΑΕΚ.

Είσοδος Πλατέλλα και διαφορετική εικόνα

Από τους ποδοσφαιριστές που δίνουν άλλη πνοή στο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι ο Βαγγέλης Πλατέλλας και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τους Κρητικούς. Ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης πέρασε στο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι της.

Έτσι, ακολούθησε ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να πετυχαίνει ακόμα τρία τέρματα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Ντακόλ έκανε το 3-0 με ωραίο πλασέ, ενώ στο 73’ ο Πλατέλλας μετά από ασίστ του Γεωργέα επέστρεψε στα γκολ για το 4-0.

Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Ντακόλ ο οποίος στο 83’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Αργυρίου, με καρφωτή κεφαλιά, ολοκληρώσε το χατ-τρικ και το πάρτι στο ΟΑΚΑ για να δώσει πανηγυρικό τόνο στη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του.

Το πανόραμα του 6ου Ομίλου:

1η αγωνιστική

1 Ηρόδοτος-Κηφισιά 3-5 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)
2 Ερμής Ζωνιανών-Μανδραϊκός 0-3
3 Πανναξιακός-Αστέρας Βάρης 0-1
4 Αγιος Νικόλαος-ΠΑΟ Κρουσσώνα 2-1
5 ΑΟ Περιστερίου-Θύελλα Ραφήνας 0-1
6 Αιγάλεω-Τριγλία Ραφήνας 1-2
7 Ηλυσιακός-Περαμαϊκός 2-0

Η ΑΕΚ πέρασε άνευ αγώνα

2η αγωνιστική

8 Μανδραϊκός – Αστέρας Βάρης 0-1
9 Τριγλία Ραφήνας – Θύελλα Ραφήνας 0-3
10 Αγιος Νικόλαος – Κηφισιά 3-2
11 Ηλυσιακός – ΑΕΚ 0-3

3η αγωνιστική (17/11)

12 Αστέρας Βάρης – Θύελλα Ραφήνας 2-0
13 ΑΕΚ – Άγιος Νικόλαος 5-0

4η αγωνιστική (15/12)

26 ΑΕΚ – Αστέρας Βάρης

Το πανόραμα του 5ου ομίλου:

1η αγωνιστική

1 Εθνικός Αστέρας-Ατσαλένιος 2-3 παρ. (2-2 κ.α.)
2 Πανελευσινιακός-Προοδευτική 3-2
3 Νέα Ιωνία-Γιούχτας 4-3 πέν. (0-0)
4 Κισσαμικός-Πεύκη 2-0
5 Ατρόμητος Πειραιά-Ολυμπιακός Λαυρίου 1-2
6 Μύκονος-Ρούβας 0-1
7 Τράχωνες-Δόξα Βύρωνα 2-0

Ο Ιωνικός πέρασε χωρίς αγώνα

2η αγωνιστική

8 Κισσαμικός – Ατσαλένιος 5-3 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)
9 Ολυμπιακός Λαυρίου – Νέα Ιωνία 2-1
10 Τράχωνες – Πανελευσινιακός 0-2
11 Ιωνικός – Ρούβας 2-0

3η αγωνιστική

12 Πανελευσινιακός – Ολυμπιακός Λαυρίου 3-0
13 Ιωνικός – Κισσαμικός 1-0 παρ. (0-0 κ.α.)

4η αγωνιστική (15/12)

25 Ιωνικός – Πανελευσινιακός

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares