Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 18:36

Ο Θοδωρης Καζακίδης μιλά για όλα στο S.C.

Συνηθίζουμε να αποκαλούμε «αφανείς ήρωες», όσους ανθρώπους ασχολούνται και προσφέρουν κάπου, χωρίς να φαίνονται και έχοντας διακριτική παρουσία στα δρώμενα.

Πολλές φορές μάλιστα, ο ρόλος τους και η προσφορά τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εικόνα τους.

Ο Θοδωρής Καζακίδης, δεν αισθάνεται καθόλου ήρωας.

Για την ακρίβεια δεν τον απασχολεί καθόλου, όντας αφοσιωμένος στο έργο του και δίνοντας μεγάλο κομμάτι της ζωής του στο μπάσκετ, που αγαπά.

Αυτή τη στιγμή είναι προπονητής και στα 3 τμήματα του μπάσκετ του ΑΟ ΠΑΡΟΥ.

alt

Προλαβαίνει και τις προπονήσεις και τους αγώνες, γυρνώντας όπως ο ίδιος λέει κάθε μέρα στο σπίτι του μετά τις 11, από το πρωί που ξεκινά τη μέρα του.

Σημαντικό είναι, ότι έχει ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε τμήμα, ξεχωριστούς στόχους και διαφορετικές προοπτικές.

Με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από την διοίκηση, έχοντας δίπλα του σε κάθε τομέα τον Νίκο Γκουρογιάννη και τον Αντώνη Λάμπρου, οι ομάδες μπάσκετ δουλεύουν με κέφι και σε ένα πολύ καλό κλίμα.

Μιλήσαμε με τον Θοδωρή Καζακίδη για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

-Θοδωρή ας ξεκινήσουμε από το ΑΝΔΡΙΚΟ τμήμα.

«Το τμήμα απαρτίζεται από ορισμένους εφήβους ,που πλαισιώνονται από άλλα μεγαλύτερα παιδιά, μεταξύ των οποίων ο Κόττικας που είναι έμπειρος με παραστάσεις από ανώτερο επίπεδο.

Στον όμιλό μας μετέχουν ο Πανναξιακός, που έχει ενισχυθεί με 2 παίκτες από την Γ Εθνική και 1 από Α2 και είναι το φαβορί, ο Πανιώνιος Σαντορίνης, που μετά την συγχώνευση με τον Άτλαντα έχει δυναμώσει πολύ και τα Φανάρια που και αυτά έχουν μεγάλη διαφορά από πέρυσι, καθώς υποδέχθηκαν νέους παίκτες από τον Κυκλαδικό χώρο.

Νομίζω ότι όποιος περάσει από τον όμιλο μας θα κατακτήσει και το final four.

Εμείς δουλεύουμε με όρεξη στις προπονήσεις, τα παιδιά έρχονται με κέφι και διάθεση, έχουμε ακούσει καλά λόγια για τις εμφανίσεις μας, αλλά έχουμε μία συγκεκριμένη έλλειψη αγωνιστική, στην θέση 5,με αποτέλεσμα να υστερούμε στα ριμπάουντ και στην άμυνα σε ψηλό παίκτη.

Δυστυχώς ο Τάκης Κλεφτόγιαννης, που θα μας έλυνε μέρος του προβλήματος, δεν είναι μαζί μας φέτος για επαγγελματικούς λόγους.

Βέβαια η ομάδα έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, πιέζουμε, τρέχουμε και προσπαθούμε πάντα για τον αιφνιδιασμό.

Αυτό που προσπαθούμε να βελτιώσουμε μέσα από τις προπονήσεις, είναι η πίεση του αντίπαλου, όταν έχουμε κατοχή της μπάλας. Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να κάνουμε την νίκη, που θα μας δώσει ρόλο στο πρωτάθλημα.»

-Ας περάσουμε στο ΕΦΗΒΙΚΟ τμήμα.

«Πρόκειται για την περσινή ομάδα του παιδικού, που μαζί με τον συνεργάτη μου Βασίλη Σιάτη, που με βοήθησε αποφασιστικά σε όλη την περσινή χρονιά, πήραμε το πρωτάθλημα. Έχει ενισχυθεί με την επιστροφή του Μ. Σκιαδά, που ήταν 2 χρόνια στον Πανιώνιο.

Φέτος η ομάδα της Ερμούπολης με την παρουσία της, είναι μία αγωνιστική πρόκληση, επειδή κατά την γνώμη μου είναι η πιο πλήρης ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στην κατηγορία.

Η ίδια ομάδα με 2-3 προσθήκες παίρνει μέρος και στο Ανδρικό.

Εμείς ξεκινήσαμε προπονήσεις νωρίς από τον Ιούλιο, αλλά τα παιχνίδια άργησαν να αρχίσουν.

Από τα παιδιά 4 παίζουν και στο παιδικό, με αποτέλεσμα να μείνουμε με λίγες προπονήσεις σαν εφηβικό αμιγώς.

Ξεκινήσαμε με κακές εμφανίσεις, παρά τις 2 νίκες και από τις συζητήσεις που κάναμε είδαμε ότι πρέπει να βρεθούν μέρες για καλές προπονήσεις για βελτίωση, αν θέλουμε να κοιτάξουμε την Ερμούπολη στα μάτια.

Πέρυσι την περίοδο των εορτών παίξαμε φιλικά στην Αθήνα με Πανιώνιο και Πανελλήνιο και εύχομαι να γίνει και φέτος το ίδιο. Οι εμπειρίες είναι μεγάλες για τα παιδιά και εγώ μπορώ να δω σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και που πρέπει να δουλέψουμε.»

-Θοδωρή το ΠΑΙΔΙΚΟ τμήμα θα πρωταγωνιστήσει φέτος;

«Δίπλα στους Παπαχατζή, Σκιαδά, Ζουμή, Καλακώνα και Μέγα, έχουν πλαισιωθεί  καινούρια παιδιά. Είναι νωρίς ακόμα είναι αδούλευτη ομάδα και το επόμενο παιχνίδι με τον Πανναξιακό, αντίπαλο στον περσινό τελικό, θα είναι ένα σοβαρό κριτήριο.

Στόχος είναι η είσοδος στην τελική τετράδα, όπου πολύ δυνατή θα είναι και η παρουσία της Ερμούπολης.»

«Με τις ακαδημίες με την παρουσία του Φάνη Χριστοδούλου τι γίνεται.

«Η παρουσία του Φάνη και η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει φέρει πολλά παιδιά στα τμήματα υποδομών.

Υπάρχει και ένας πυρήνας από 15 κορίτσια μικρής ηλικίας και του χρόνου θα λάβουμε μέρος ,για πρώτη φορά, στο πρωτάθλημα κορασίδων, με πολλές υποσχέσεις μάλιστα!

Ο Φάνης Χριστοδούλου εισηγήθηκε ήδη από τον Γενάρη να αυξηθούν οι μέρες των προπονήσεων, για να γίνει κάτι καλό.

Γενικά η κατάσταση στο τμήμα είναι πολύ καλή, η διοίκηση, αλλά και άνθρωποι εκτός αυτής μεριμνούν για τις εμφανίσεις, τις τσάντες τα ταξίδια και τους ευχαριστούμε.

Η μίξη των τμημάτων δημιουργεί ανάγκες για πιο πολλές μέρες προπόνησης και θα πρέπει οι γονείς να μην στερούν το μπάσκετ από τα παιδιά καθώς νομίζω ότι μπορούν από αλλού

να κερδίζουν χρόνο»

-Θοδωρή έπαιξες μπάσκετ σε όλα τα τμήματα του Μαρπησσαϊκού, τελείωσες τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στο μπάσκετ, σαν φοιτητής έπαιξες για 4 χρόνια στην Γ Εθνική με τον ΓΑΣ και στο τοπικό πρωτάθλημα με την ΑΕ Κομοτηνής, επέστρεψες και τώρα είσαι προπονητής στον ΑΟ ΠΑΡΟΥ.

Ποια είναι τα σχέδια σου;

«Αγαπώ αυτό που κάνω. Μοιράζω τον χρόνο μου με την δουλειά μου.

Θυσίασα ακόμα και την ευχαρίστηση της συμμετοχής μου, για να ανταπεξέλθω σαν προπονητής. Συνεχώς ψάχνομαι, ρωτώ, ενημερώνομαι, μέσα από σεμινάρια και διάβασμα.

Στόχος μου είναι να κρατήσω τις αρχές μου, όσον αφορά την διάπλαση χαρακτήρων μέσω του αθλητισμού. Το νόημα είναι ότι δεν θα δεις ποτέ παιδιά μου να βρίζουν σαν φίλαθλοι και να τσακώνονται με διαιτητές η αντιπάλους.

Ο σεβασμός προς το άθλημα και τους ανθρώπους είναι το μότο μας.

Αισθάνομαι τυχερός που συνεργάζομαι με παράγοντες, που κινούνται στο ίδιο πλαίσιο και κατανοούν, ότι ο καθένας πρέπει να έχει τον ρόλο του.

Είναι συνθήκες και προϋποθέσεις που δεν τις συνάντησα στο ποδόσφαιρο και τις απολαμβάνω στο μπάσκετ!» 

kazakidis-7-12-2013-1

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares