Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 11:56

Φοράει ξανά τα γάντια ο Αξαόπουλος‏

Ένας τερματοφύλακας με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλες επιτυχίες στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο ξαναβάζει τα γάντια του και αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με την Θύελλα, θα υπερασπίζεται τα γκολ ποστ του Αστέρα Τραγαίας.

NAXOS KATSOULIS new 1Ο λόγος για τον επί σειρά ετών τερματοφύλακα του Πανναξιακού (1988-2001) Νικηφόρο Αξαόπουλο, ο οποίος μετά από χρόνια απουσίας (οικογενειακές υποχρεώσεις) επιστρέφει και πάλι στην ενεργό δράση.

Παλμαρέ

3 πρωταθλήματα Παίδων, 4 Νέων, 2 Ανδρών, όλα με τον Πανναξιακό, είναι αυτά που κοσμούν την τροπαιοθήκη του έμπειρου τερματοφύλακα, ο οποίος τις σεζόν 91-92 και 93-94 ήταν μαζί με τους Θωμά Παπανικολάου και Θανάση Περιστεράκη οι τριάδα των τερματοφυλάκων του Πανναξιακού στη Δ΄Εθνική.

Μας έδωσε τον τίτλο

Αξέχαστος για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ο τελικός πρωταθλήματος του 1999, Ελλάς Σύρου - Πανναξιακός (Α΄- Β΄όμιλος), ο οποίος είχε γίνει στο γήπεδο της Παροικιάς στην Πάρο. Ο τότε συμπαίκτης του Λεωνίδας Καλαβρός αναλαμβάνει να μας θυμίσει: «Ο Νικηφόρος μας είχε δώσει εκείνο το πρωτάθλημα. ο αγώνας και η παράταση είχαν λήξει 0-0 και πήγε στα πέναλτι, όπου απόκρουσε τέσσερα (4). Ήταν η μορφή εκείνου του αγώνα. έσωσε όλη τη χρονιά για εμάς».

Ο Νίκος Γεράρδης που σε εκείνο το παιχνίδι αγωνιζόταν με την φανέλα της Ελλάς και σήμερα είναι προπονητής στις ακαδημίες του ΠΑΟ Σύρου, αναφέρει: «Το θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι… ο Νικηφόρος ήταν καταπληκτικός. Στην διαδικασία των πέναλτι απόκρουσε τέσσερα και ουσιαστικά ήταν αυτός που έδωσε το πρωτάθλημα στον Πανναξιακό».

Που είναι τα ταλέντα;

Την διετία 2001-2003 ο Αξαόπουλος δίνει τα τελευταία επίσημα παιχνίδια της καριέρας του με την φανέλα του Αγερσανίου. Από τότε μέχρι σήμερα που επιστρέφει και πάλι συμμετέχει ενεργά στους παλαίμαχους του Πανναξιακού.

Καμία φορά είναι χρήσιμο να ακούς τις γνώμες αυτών που έχουν βάλει λιθαράκια στην ιστορία του χώρου. Ο Νικηφόρος όπως λέει επιστρέφει μόνο και μόνο για να αθληθεί. Ίσως όμως να έχει να προσφέρει και κάτι ακόμα λέμε εμείς… πάντως στενοχωριέται όπως λέει, καθώς νομίζει πως πολλά πράγματα έχουν γίνει στραβά, όσο αφορά τα τμήματα υποδομών των ομάδων.

Διαβάστε την άποψη του: «Δεν είναι δυνατόν αυτό που συμβαίνει. Ξεκινήσαμε το 1988 μαζί με τον Μιχάλη  Αγγελή και άλλα παιδιά. Φτάνουμε στο 2013 και αγωνιζόμαστε και πάλι στην ίδια ομάδα. Πού είναι οι τερματοφύλακες που βγάλαμε; Πάντα είχαμε πολύ καλούς τερματοφύλακες. Που είναι οι παίκτες; Οι ακαδημίες; Δεν γίνετε τίποτα. αυτοί που ασχολούνται πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο... για να βγουν ταλέντα και να έχουμε μέλλον στο ποδόσφαιρο».

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares