Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 00:50

Πολλά τα γκολ, πολύ και το ξύλο! [video]

Πως γίνεται μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με δυνατές αλλά καθαρές μονομαχίες, με έξι γκολ, δύο χαμένα πέναλτι, απίστευτη διακύμανση του σκορ ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, να φεύγουμε στο τέλος με την εντύπωση πως γυρίσαμε δεκαετίες πίσω;

Ας απαντήσουν αυτοί που φρόντισαν να σβήσουν τις όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές που ζήσαμε και να τις αντικαταστήσουν με εικόνες φρίκης και ωμής βίας, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα.

Αυτοί που το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι το ποδόσφαιρο και η ομάδα που δήθεν υποστηρίζουν, αυτοί που δεν διστάζουν να πηδούν τα συρματοπλέγματα και να επιτίθενται κατά δικαίων και αδίκων, κτυπώντας αδιάκριτα ακόμα και κάποιους που κείτονται καταγής ανήμποροι να αντιδράσουν.

asteras-pammiliakos-1-2-2014-111

PAROS ENOSH NEWΤο ξύλο δεν ήταν ποδοσφαιρικό

Παλιά πλακωνόμασταν στα γήπεδα, επειδή τρώγαμε γκολ η γιατί είχαμε προηγούμενα με τους άλλους η γιατί μας έβριζαν, η γιατί νομίζαμε ότι τα είχε πάρει ο διαιτητής, η γιατί, τέλος πάντων, έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε.

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη στα Μάρμαρα.

Απλά κάποιοι πιάστηκαν από μία χειρονομία στο τρίτο γκολ των νικητών, όπως ισχυρίζονται και από ένα σκληρό μαρκάρισμα στο τέλος, το μοναδικό σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και με πραγματικά ασήμαντη αφορμή έκαναν την έφοδο στο τέλος.

Βέβαια κτύπησαν και παίκτες των νικητών, που προσπάθησαν πυροσβεστικά να δώσουν ένα τέλος στην κόντρα, όσο ακόμα παιζόταν το ματς, μάλιστα τους φώναζαν ότι δεν είχαν τίποτε μαζί τους, και δεν ξέρω τι δικαιολογία έχουν για αυτό.

asteras-pammiliakos-1-2-2014-2

alt

Άδικο να ανοίξει βεντέτα μεταξύ των συλλόγων

Η ΕΝΩΣΗ με την αγωνιστική προσπάθεια της να πάρει τον αγώνα, αν και βαθμολογικά αδιάφορη τίμησε το ποδόσφαιρο και τους θεσμούς.

Οι παίκτες των γηπεδούχων σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα και με συγκινητική προσπάθεια, δεδομένου ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 16',τα έδωσαν όλα για τη φανέλα και την τιμή της ομάδας τους.

Κάποιοι παρασύρθηκαν στο τέλος, όπως και κάποιοι από τους φιλοξενούμενους, όμως το κακό είχε ήδη συντελεστεί.

Επιμένω, μην φανταστείτε πως έγινε ματς σε κολασμένη έδρα, με κλίμα τρομοκρατίας και τέτοια.

Πολύ απλά το ποδόσφαιρο είναι απροστάτευτο και δυστυχώς τα όσα έγιναν, με τον τρόπο που έγιναν μας αφορούν γενικότερα, γιατί και η κοινωνία μας μοιάζει απροστάτευτη και είναι σίγουρο πως θα ζήσουμε τέτοια φαινόμενα και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις πέραν του αθλητισμού, όσο ανεχόμαστε σιωπηλοί και φοβισμένοι παρόμοιες καταστάσεις.

Επειδή λοιπόν του χρόνου στην Μήλο και αλλού δεν θα πάνε αυτοί, αλλά οι παίκτες και οι συνοδοί τους, ας προσπαθήσουμε να σβήσουμε έγκαιρα τη φωτιά και ας κρατήσουμε μακριά από το σπορ που αγαπάμε, όλους όσοι το επιβουλεύονται και το χρησιμοποιούν για τους δικούς τους λόγους και όσους θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους άγριους νόμους.

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικά, είναι για να κάνουμε φίλους και όχι εχθρούς.

asteras-pammiliakos-1-2-2014-1

MHLOS NEW-2013

Ας μιλήσουμε για μπάλα

Θα το κάνουμε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και ο ρόλος μας. 

Αυτό θέλουμε να περιγράφουμε και όχι τα όσα θλιβερά ακολούθησαν.

Ο Παμμηλιακός, λοιπόν συσπειρωμένος μετά την ήττα από τον Νηρέα, προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του.

Μόλις στο 3' ο Μ. Ρούσσος έβγαλε από την γραμμή κεφαλιά του Κυρίτση και στο 5' η ίδια φάση έγινε στο άλλο τέρμα με τον Πουλάκη να σώζει την κεφαλιά του Παντελαίου.

Και ενώ η Ένωση έδειχνε να ανεβαίνει και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ήλθε η φάση στο 16' όπου ο Παντελαίος σαν τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Μπαργιάμι για να σώσει το σίγουρο γκολ και αποβλήθηκε.

Ο Σίδερης σημάδεψε την συμβολή των δοκαριών και χρειάστηκε η κεφαλιά του προωθημένου Κυρίτση, μετά από πλάγιο του Καμακάρη στο 25',για να ανοίξει το σκορ.

Στο 30' χάθηκε η μπάλα στο κέντρο,οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για φάουλ στον Γιαννιώτη, ο Φρόκου βρήκε στην κίνηση τον Σίδερη, που ανατράπηκε από τον Τριβυζά και αυτή την φορά ο Ατανάσωφ με ψύχραιμο πλασέ, αξιοποίησε το νέο πέναλτι και έκανε το 0-2.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι μετέπειτα νικητές έχασαν άλλες τρεις ευκαιρίες.

Δύο με τον Σίδερη, τον νίκησε ο Τζανακόπουλος στο τετ-α-τετ και σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση και μία όταν το σουτ του Καμακάρη από πολύ κοντά κοντραρίστηκε με ηρωικό τάκλιν από τον Τριβυζά και μπλόκαρε ο Τζανακόπουλος.

Για τους γηπεδούχους ένα σουτ του Μ.Ρούσσου πέρασε λίγο άουτ,ενώ στο 45' σε ένα γύρισμα του Γκεμπόρις ο Αιβαλιώτης απέτυχε στην έξοδο, αλλά ο Κυρίτσης πήρε την μπουκιά από το στόμα του Καράι.

Συγκλονιστικό το δεύτερο ημίχρονο

Ο Παμμηλιακός μπήκε υπεροπτικά στην επανάληψη και το πλήρωσε.

Πρώτα στο 51',όταν ο Σ. Κρητικός πήρε την πάσα από τον Μ. Ρούσσο, ντρίμπλαρε με εξαιρετική τεχνική δύο αντιπάλους και μπαίνοντας στην περιοχή σημαδεψε το αριστερό Γ του Αιβαλιώτη μειώνοντας και μετά στο 62',όταν Σ. Κρητικός, Μ. Ρούσσος και Καράι συνδυάστηκαν, ο τελευταίος σούταρε η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε πλάγια δεξιά στον Γκεμπόρις, που με ένα ασύλληπτο διαγώνιο σουτ,έφερε το ματς στα ίσα.

Ενα λεπτό νωρίτερα είχαμε τρίτο πέναλτι για τον Παμμηλιακό, καθαρό και αυτό, όταν ο Γιαννιώτης ανέτρεψε τον Παπαδημητρίου.

Ο Τζανακόπουλος αυτή την φορά μπλόκαρε το αδύναμο πλασέ του Ατανάσωφ.

Το ματς μας κρατούσε καθηλωμένους, ο Παμμηλιακός έπαιξε τα ρέστα του, η είσοδος του Δρίλη ενίσχυσε την γραμμή κρούσης και σε 3 λεπτά η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς το μέρος του.

Στο 71' ο Φρόκου έβγαλε μία φαρμακερή σέντρα ο Γκεμπόρις δεν έδιωξε σωστά, ο Δρίλης έστρωσε έξυπνα στο Σίδερη που σκόραρε με σουτ από το ύψος του πέναλτυ και στο 74' από κόρνερ του Παπαδημητρίου και ασθενή επέμβαση του Τζανακόπουλου, πάλι ο Δρίλης επιχείρησε σέντρσ-σουτ, που κόντραρε στο σώμα του Μ. Ρούσσου, για να γίνει με αυτογκολ το τελικό 2-4.

Στο 89' ο Μ. Ρούσσος αποβλήθηκε γιατί αντέδρασε άσχημα σε ένα σκληρό τάκλιν του Ατανάσωφ, για να λήξει το ματς με τα όσα τραγικά, που θέλουμε να σβήσουμε από το μυαλό μας...  

Ένωση: (Κοπανίδης Τ.), Τζανακόπουλος Γ., Τριβυζάς Ν. (46’ Καράϊ Μ.) (83’ Ρούσσος Χ.), Κρητικός Ν., Ρούσσος Μ., Γκεμπόρις Ε., Παντελαίος Αλ., Κρητικός Δ. (Παπαδόπουλος Μ.), Κληρονόμος Σ., Γιαννιώτης Ν., Αλιπράντης Φ., Κρητικός Σ.

Παμμηλιακός: (Γκούτζας Ζ.), Αϊβαλιώτης Θ., Κυρίτσης Η., Πουλάκης (18’ Καμακάρης Μ.), Μπαργιάμι Κ., Μήτσι Κ., Ατανάσοφ Π., Σίδερης Α., Τσιριγωτάκης Π., Καμακάρης Β. (65’ Δρίλης Κ.), Παπαδημητρίου Σ., Φρόκου Τα (72’ Ζούλιας Α.).

 

Δείτε εδώ... φωτογραφίες του αγώνα

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares