Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 01:56

Μεμετζή: Τώρα το χαιρόμαστε… αύριο σχεδιάζουμε

Όταν μπήκε στην ζωή μας εδώ στις Κυκλάδες, μέσω του Βόλεϊ και του ΑΟ Θήρας γνωρίζαμε ότι έχει να μας προσφέρει μεγάλα πράγματα. Έτσι κι έγινε… η Ελένη Μεμετζή ήρθε ως παίκτρια, ήταν πρωτεργάτρια της ομάδας στην άνοδο στην Α2, όπου ανέλαβε της τύχες της στην τεχνική ηγεσία και με περισσή μαεστρία και σωστές επιλογές έβαλε τον μεγάλο λίθο για την ιστορική άνοδο στην Α1 Γυναικών.

Το sportcyclades.grεξασφάλισε τα πρώτα λόγια της Ελένης Μεμετζή μετά την μεγάλη στιγμή του ΑΟ Θήρας. Τολμώ να πω θρύλος του Ελληνικού βόλεϊ. Διαβάστε τι είπε η κυρία Μεμετζή, που θα πρέπει να τονίσω ότι η αξία γίνεται μεγαλύτερη από την απλότητα και την αμεσότητα που διαθέτει σαν άνθρωπος.

1η θέση και άνοδο της ομάδας στην Α1… τι λέμε;

«Στην αρχή της χρονιάς και μέχρι ένα σημείο λέγαμε ότι ο στόχος ήταν η παραμονή, βλέπαμε ένα - ένα τα ματς και ποτέ δεν είπαμε στις αθλήτριες την λέξη άνοδος. Ο στόχος ήταν κάθε Σάββατο να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι Και από εκεί και πέρα ότι βγει».

MEMETZI STAY 3Και τελικά αντί τον στόχο της παραμονής που είχατε στην αρχή της χρονιάς, ήρθε η 1η θέση και η ιστορική άνοδος στην Α1. Το περιμένατε, ήταν στην άκρη του μυαλού σας;

«Ακριβώς, στην αρχή της χρονιάς ήταν στο μυαλό μας μόνο η παραμονή, ήρθαν στην ομάδα νέες παίκτριες και έπρεπε να φτιάξουμε πρώτα το δέσιμο της ομάδας μέσα στο γήπεδο, αλλά και να προσαρμοστούν στο νησί, που ξέρετε ότι αυτό παίρνει πολύ χρόνο. Κανείς δεν περίμενε αυτή την πορεία, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Συνολακη λέγαμε όπου βγει, ήδη μέχρι τον Φλεβάρη λέγαμε ότι η πορεία είναι επιτυχημένη και συνεχίζουμε με την προϋπόθεση να ευχαριστηθεί ο κόσμος μας που έρχεται στο γήπεδο»

Μιλήσατε για κόσμο. Έχω την εντύπωση ότι ο ΑΟ Θήρας έφερε στα γήπεδα της Α2 μια αλλαγή όσον αφορά αυτό το κομμάτι. θα έλεγα ότι "ζωντάνεψε" ολόκληρη την κατηγορία αν πάρουμε ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι αγώνες γινόταν μπροστά σε ελάχιστους θεατές

«Δεν υπάρχει κανένα γήπεδο της Α2 να μαζεύει τόσο κόσμο αλλά και στην Α1 είναι λίγες ομάδες (ΑΕΚ, Πανναξιακός και ΠΑΟ), ο κόσμος αγάπησε την προσπάθεια που κάναμε ήταν κοντά μας και το έδειχνε αυτό σε κάθε ματς, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί για μας ήταν ο έβδομος παίκτης της ομάδας».

Τι έχει τελικά αυτή η ομάδα που κατέχει το μοναδικό ρεκόρ (3 χρόνια 3 άνοδοι), πιο κατά τη γνώμη σας είναι το μυστικό;

«Έχει ανθρώπους που αγαπάνε το βόλεϊ, ανθρώπους που τρέχουν αμέτρητες ώρες για την ομάδα καθημερινά χωρίς να πληρώνονται, ανθρώπους που ότι και να ζητήσεις θα το έχεις… βήμα - βήμα φτάσαμε εδώ. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα φτιάχτηκε από μια παρέα που είπανε να δημιουργήσουνε τον Α.Ο θήρας. Υπήρχε μεράκι και πολύ αγάπη για το άθλημα. Όλος ο κόσμος της Σαντορίνης είναι δίπλα μας και μας βοηθάει… ο καθένας όπως μπορεί. Έτσι φτάσαμε αυτήν τη στιγμή να είμαστε στην Α1».

Όσον αφορά εσάς; Μία ονειρική καριέρα ως παίκτρια και ένα ξεκίνημα στην προπονητική που θα ζήλευε ο κάθε συνάδελφος σας

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη για αυτό που έγινε φέτος , αγαπάω τόσο πολύ το βόλεϊ που όταν σταμάτησα σαν αθλήτρια δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εκτός γηπέδων και έτσι συνέχισα από το πόστο της προπονήτριας. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Κ. Συνολάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου».

memetzi1Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Α2 σε σχέση με την Α1 έχουν τεράστιες διαφορές σαν κατηγορίες. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνει ο ΑΟ Θήρας για να προετοιμαστεί για την συμμετοχή του στην υψηλότερη κατηγορία της Ελλάδας;

«Ναι έτσι είναι, όπως τα λέτε οι διάφορες είναι τεράστιες, πέρσι όλο το καλοκαίρι ήμουν στο γραφείο του προέδρου κ. Συνολακη και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος».

Η παραμονή σας στον πάγκο της ομάδας θεωρείται δεδομένη, καθώς είπατε ότι θα σχεδιάσετε την ομάδα σε συνεργασία με τον Κύριο Συνολάκη. Αυτό που θα ήθελαν να μάθουν πολλοί είναι σε ποιες θέσεις θα ζητήσετε ενίσχυση, αν θα απευθυνθείτε και στην ξένη αγορά και πόσες παίκτριες θα αλλάξουν από το παρόν ρόστερ;

«Ναι έχω συμφωνήσει με τον πρόεδρο και έχουμε ήδη πει κάποια πράγματα για του χρόνου ..τα βασικά δεν τα έχουμε συζητήσει ακόμη».

Ο ΑΟ Θήρας είναι μία ομάδα χαμηλών τόνων, ωστόσο θα θέσει στόχους την νέα χρονιά. Ποιοι κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι αυτοί;

«Είναι νωρίς να μιλάμε για του χρόνου, έχουμε χρόνο… αυτή την στιγμή χαιρόμαστε την επιτυχία μας».

Πρόσφατα είδαμε να δημιουργείτε ένα διοικητικό πρόβλημα και μάλιστα όταν η ομάδα είχε κρίσιμους αγώνες. Δεν νομίζετε ότι θα πρόσδιδε περισσότερη ηρεμία στην ομάδα αν δεν υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις;

«Σίγουρα επηρέασε την ομάδα αλλά προσπαθήσαμε και με συζήτηση μεταξύ μας το ξεχάσαμε για το καλό της ομάδας και συνεχίσαμε την προσπάθεια μας».

PAN ME AG DIMΟι Κυκλάδες έχουν συμβάλει κατά πολύ στην αποκέντρωση του Βόλεϊ. Πλέον δημιουργούν μία μεγάλη δύναμη με την Παρουσία του Φοίνικα, του Πανναξιακού και του ΑΟ Θήρας στις μεγάλες κατηγορίες. Μπορούν οι ομάδες να δουλέψουν από κοινού για την βελτίωση του αθλήματος;

«Είναι πολύ καλό για τις Κυκλάδες να έχουν τόσες ομάδες… πρέπει να είναι χαρά για όλους να προχωράνε οι ομάδες και εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, γιατί είμαστε γειτονάκια και πρέπει να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον».

Η ΕΟΠΕ υποχρεώνει για συμμετοχή στην Α1 να υπάρχει έστω ένα αγωνιστικό τμήμα στα πρωταθλήματα υποδομών. Ο ΑΟ Θήρας τι θα κάνει πάνω σε αυτό;

«Ναι εννοείται ότι θα κατεβάσουμε ομάδα. Ήδη προπονούνται εδώ και 2 χρόνια οι ακαδημίες μας».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας και που αφιερώνετε προσωπικά αυτήν την επιτυχία

«Ο κόσμος ήταν απίστευτος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτή την επιτυχία θα ήθελα να την σε πολλούς… την αφιερώνω στον Ιωσήφ που μας κοιτάει από ψηλά και τον αισθανόμουν ότι ήταν δίπλα μου, στην οικογένεια που είμαι πολλά χρόνια μακριά τους, στην ομάδα μου συν διοίκηση κτλ και στον υπέροχο κόσμο της Σαντορίνης».

KOREO AO THIRAS

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares