Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 23:43

Επιστολή παραπόνων προς την διαιτησία από την Σύρος 2002

Η ακαδημία ποδοσφαίρου Σύρος 2002 μας απέστειλε επιστολή την οποία έχει αποστείλει στις 25/4/2014 στην ΕΠΣ Κυκλάδων και στην Επιτροπή Διαιτησίας Κυκλάδων. Επίσης η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στους διαιτητές κ. Γ. Κουζούμη και κ. Ρούσσο Γ.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει να κάνει με τα παράπονα της ακαδημίας προς τις διαιτησίες σε αγώνες που αγωνίζονται τα τμήματα των ομάδων της.

Στην τελευταία παράγραφο μάλιστα η Σύρος 2002 επικαλείται βίντεο του saitμας το οποίο σας παραθέτουμε στο τέλος της δημοσίευσης ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω την εισαγωγή μου με ένα απλό σχόλιο που αφορά το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνετε στις Κυκλάδες, το Πανκυκλαδικό. Μήπως τελικά δεν χρειάζονται καθόλου διαιτητές σε ένα τουρνουά όπως το Πανκυκλαδικό; όπου προάγει το ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι; Μήπως τελικά τη δουλειά των διαιτητών θα πρέπει να την κάνουν οι ίδιοι οι προπονητές των ομάδων, καθώς αυτοί είναι οι δάσκαλοι, οι παιδαγωγοί τους και εν τέλει τα παραδείγματα τους;

Η επιστολή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ.Κ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 25/04/2014

Ερμούπολη 22/04/2014
Αρ.Πρ. 43 - 22/04/2014
ΑΠΟ: Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002
ΠΡΟΣ: Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΙΑΙΤΗΤΗ κ. ΚΟΥΖΟΥΜΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
κ. ΡΟΥΣΣΟ Γ.

Κύριε Πρόεδρε
Με την παρούσα, επιστολή την οποία εσκεμμένα καθυστερήσαμε λόγω των εορτών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα πού απασχολεί και προβληματίζει έντονα το Δ.Σ. τους προπονητές, τους γονείς και τους αθλητές της ακαδημίας μας το τελευταίο διάστημα, ώστε ως διοργανώτρια αρχή να λάβετε τα ανάλογα μέτρα. Το τετραήμερο 11 – 14 Απριλίου η ακαδημία μας, υπήρξε μάρτυρας γεγονότων που αμαυρώνουν την εικόνα του Κυκλαδίτικου (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου.
Κατ΄αρχήν, στις 11/04 στον ημιτελικό αγώνα παίδων του final four, που διεξήχθη στην Πάρο μεταξύ του σωματείου μας και του Π.Α.Σ Νάξου. Ο αγώνας κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (κανονικός αγώνας 3-3). Ο βοηθός διαιτητή κος Κουζούμης Ιωάννης από την Πάρο, χωρίς να έχει καμία δικαιοδοσία, σήκωσε τη σημαία του υποδεικνύοντας στον διαιτητή να επαναληφθεί το πέναλτι μετά από κανονική απόκρουση του τερματοφύλακα μας , θεωρώντας λανθασμένα ότι κινήθηκε (video). Ακολούθησε νέο λάθος από τον διαιτητή του αγώνα αυτή τη φορά κ. Ρούσσο Γ. ο οποίος κακώς, αποδέχθηκε την υπόδειξη του βοηθού του, αλλάζοντας την αρχική του απόφαση που θα μας έστελνε στον τελικό και ενώ η ομάδα πανηγύριζε. Τα παραπάνω μπορεί να βεβαιώσει και ο παρατηρητής του αγώνα και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ κος Μουτάφης Κ.
Ακόμη και μια πρόχειρη μελέτη του άρθρου 14 του Κανονισμού Ποδοσφαίρου της Αθλητικής Νομοθεσίας που αφορά τα πέναλτι, καθιστά προφανές ότι ο βοηθός δεν έχει τέτοιου είδους δικαιοδοσία, ενώ αντιθέτως είναι σαφέστατο σύμφωνα με την παράγραφο 3β του εν λόγω άρθρου, πως ΜΟΝΟ ο διαιτητής .
Αποτέλεσμα ήταν να χάσει η ομάδα μας μια πρόκριση σε τελικό για δεύτερη συνεχή χρονιά και με τον ίδιο μάλιστα υπαίτιο, τον κ. Κουζούμη Ιωάννη, ο οποίος και στο 8ο πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών στη Νάξο, μετά από άκρως υποκειμενική και επικίνδυνη διαιτησία, έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, αφού ανέχθηκε το επικίνδυνο παιχνίδι των αντιπάλων (Α.Ο. Πάρου), με αποτέλεσμα να έχει η ομάδα μας τρείς σοβαρούς τραυματισμούς από το πρώτο ημίχρονο (τους οποίους εκείνος χαρακτήρισε ψέματα των παιδιων).
Το αποκορύφωμα ήταν τη Δευτέρα 14/04, όπου συμμετείχαμε στο τουρνουά HERMES CUP όπου και εκεί κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων υπήρξαν πολλά παρατράγουδα από την πλευρά της διαιτησίας.
Οπότε όταν ένας διαιτητής δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κρίση, καλό θα είναι να μην ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΕΙ, ειδικά σε τόσο ευαίσθητες ηλικίες.
Καλούμε την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων αλλά και την Επιτροπή διαιτησίας, να προστατέψουν τα μικρά παιδιά από την αδικία και την ασχήμια και να δώσουν σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες. Οι αθλητές μας των 13 και 14 χρόνων έγιναν σε 4 ημέρες μάρτυρες, της αδικίας αυτής και μάλιστα κατ εξακολούθηση και στερήθηκαν τη χαρά της νίκης ή έστω του παιχνιδιού, που ανιδιοτελώς έχουν επιλέξει να υπηρετούν. Παρόμοιες διαιτητικές συμπεριφορές διώχνουν παιδιά και γονείς από το γήπεδο και καλλιεργούν την αδικία και τον φανατισμό.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η Ε.Π.Σ.Κ και τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Κυκλάδων δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Προσπαθούμε να διδάξουμε στους αθλητές μας εδώ και 13 χρόνια πρώτα ήθος αξιοκρατία και μετά ποδόσφαιρο και είμαστε υπερήφανοι που το έχουμε σε μεγάλο βαθμό καταφέρει.
Παρακαλούμε να δώσετε ένα ΤΕΛΟΣ σε παρόμοιες καταστάσεις, και να καλέσετε τους ανωτέρω διαιτητές σε απολογία και τέλος επιθυμούμε, την εξαίρεση των δύο διαιτητών κ. Κουζούμη Ι. και κ. Ρούσσου Γ. από μελλοντικούς αγώνες του Σωματείου μας.

Υ/Γ
1. Προς ενημέρωση το Σωματείο μας ονομάζεται Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002. Ιδρυτής αυτού ο κ. Κάμπαξης Δ. και εως σήμερα, Τεχνικός Διευθυντής που στηρίζεται από ένα νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ. με 80 περίπου ενεργά μέλη, 150 περίπου γονείς και 80 -100 εδώ και 13 χρόνια σαν αρχαιότερη ακαδημία στη Σύρο αθλητές.
2.Υπάρχει VIDEO του αγώνα από δύο κάμερες που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας.
3. Η επιστολή αυτή είναι υπογεγραμμένη από το Δ.Σ. και τους γονείς των παιδιών.
4. Τα video υπάρχουν στο site μας www.akadsyros2002.webnode.com και στο facebook στη σελίδα Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 official. Επίσης στο www.sportcyclades.gr

Το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η ΤΑΜΙΑΣ

ΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Το επίμαχο βίντεο

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares