Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 16:57

Βλαβιανός: Για εμάς ήταν μία γιορτή

Μετά την μεγάλη οργανωτική επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση του FinalFourτης Σαντορίνης, ένας εκ των διοργανωτών ο πρόεδρος της ομάδας του Πανιωνίου Βαλάντης Βλαβιανός μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" και στον δημοσιογράφο Σταύρο Μαυράκη, απαντώντας σε ερωτήσεις, τόσο για τη διεξαγωγή του F4, όσο και για την πορεία της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην μεγάλη επιτυχία του ΑΟ Θήρας.

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω για την προβολή καθώς μέσα από εσάς γίνεται γνωστό το έργο μας και βασικά τον αθλητισμό.

"Η συνδιοργάνωση αυτή ήταν μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία κάλυψε και το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων. Όντως, για εμάς ήταν μία γιορτή. Δεν το είδαμε απλά σαν μία διοργάνωση Final-Four. Γι' αυτόν τον λόγω πιστεύουμε ότι κάναμε το κάτι ξεχωριστό, δεν κάναμε κάτι εξωπραγματικό, κάναμε μία διοργάνωση με αγάπη κι αυτό πέρασε στον κόσμο".

Πως ήταν το διήμερο των αγώνων και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά σας;

"Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε Final-Fourστην Σαντορίνη, ειδικά των ανδρών και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Ήταν όλα τακτοποιημένα, βάση του προγράμματος που είχαμε καταρτίσει με τα παιδιά. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ούτε στις μετακινήσεις, ούτε στο φαγητό και στη διαμονή, όλα πήγαν καλά. Προσπαθήσαμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες, τα παιδιά που ήρθαν να αγωνισθούν στην Σαντορίνη για τον Final-Four. Είχαμε χωρίσει σε κάθε αρμόδιο μία αντίστοιχη ομάδα, ούτως ώστε αν θελήσει κάποιος κάτι να υπάρξει απ' ευθείας ανταπόκριση".

Πως είδατε το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων;

"Το αγωνιστικό επίπεδο του Final-Fourήταν το καλύτερο κι αυτό γιατί όλες οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές. Επιστρέφω σ' αυτό που είπα πριν, στο ότι δεν είχε ξανά διοργανωθεί Final-Fourκαι ο κόσμος της Σαντορίνης διψάει για αθλητισμό. Αυτό το είδαμε και με τον καλύτερο τρόπο και στο βόλεϊ γυναικών. Ο κόσμος του νησιού ζητά τέτοιες εκδηλώσεις και τις χειροκροτεί δεόντως. Αγωνιστικά τώρα οι ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές, μεγάλη και ξεχωριστής σημασίας ήταν η συμμετοχή της Ερμούπολης, που ήρθε στη Σαντορίνη με 9 μόλις αθλητές, γιατί έπαιρνε μέρος και σε άλλα πρωταθλήματα μικρότερης ηλικίας και κατάφερε να αποσπάσει την τρίτη θέση. Τα παιδιά της Ερμούπολης αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά και όλες οι ομάδες που πήραν μέρος".

Αν κι έχετε λίγη "πίκρα" μέσα σας, γιατί ηττηθήκατε στον τελικό από τα Φανάρια, θα ήθελα να μου πείτε αν όντως κέρδισε η καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

"Στο μπάσκετ κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, δεν υπάρχει ισοπαλία. Όντως τα Φανάρια ζητούσαν περισσότερο τη νίκη, ήταν πιο σωστά οργανωμένη ομάδα. Βέβαια ένα παιχνίδι ήταν και όλα θα μπορούσαν να συμβούν, κι όπως λέω παραπάνω, κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Το παιχνίδι του τελικού κρίθηκε στο καλάθι, στους δύο πόντους. Δεν είμαστε πικραμένοι από την ήττα. Αυτό φάνηκε και στο τέλος του τελικού που όλες οι ομάδες πήγαν για φαγητό. Υπήρξε δείπνο για όλες τις ομάδες γιατί, το είδαμε σαν γιορτή και έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι".

Ο Πανιώνιος είναι αρκετά χρόνια στο προσκήνιο και θα ήθελα να μου πείτε πως έχετε καταφέρει να διατηρηθείτε μιας και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και κυρίως τις Ομοσπονδίες που έχουν κόψει τις επιχορηγήσεις.

"Τις παλαιότερες χρονιές λόγω των επιχορηγήσεων και των επιδοτήσεων που υπήρχαν, η ομάδα δεν εισέπραττε ούτε μία συνδρομή από τα παιδιά που αθλούνταν. Οι εποχές άλλαξες, οι επιδοτήσεις - συνδρομές κόπηκαν και πλέον η ομάδα συντηρείται με τις δικές τις δυνάμεις. Τα παιδιά δίνουν τον χρόνο μία μικρή συνδρομή και σε συνδυασμό με τους χορηγούς που σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς βοηθούν για να ανταπεξέλθουν οι ομάδες στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Γνωρίζουμε ότι στις Κυκλάδες τα πρωταθλήματα είναι λίγο οικονομικά πάρα πολύ δύσκολα".

Μπορεί πάνω σ' αυτό το κομμάτι να γίνει κάτι;

"Όλες οι ομάδες και όλα τα πρωταθλήματα εξαρτώνται καθαρά από τα δρομολόγια των πλοίων. Ακόμη και στο Final-Fourπου διοργανώθηκε στην Σαντορίνη είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι μπορεί να υπάρξει κάποια τροποποίηση των δρομολογίων και να μην γίνει το Final-Four. Οπότε εξαρτόμαστε από τα δρομολόγια. Δεν είμαστε στην Αθήνα και να μετακινούμαστε με τα πούλμαν. Εδώ είναι καθαρά θέμα πλοίου και σ' αυτό είναι λίγο δύσκολο να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι".

Η Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει το δικό της κλειστό γήπεδο και μάλιστα είναι σε καλή κατάσταση και θα ήθελα να μου πείτε αν έχει βοηθήσει τόσο εσάς όσο και τον αθλητισμό γενικά του νησιού.

"Σίγουρα το κλειστό γυμναστήριο έχει βοηθήσει στα μέγιστα στην καλυτέρευση των συνθηκών του αθλητισμού. Εγώ ήμουν παλιός παίκτης της ομάδας και έπρεπε να γίνω 34 ετών για να δω το κλειστό γυμναστήριο, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της διοίκησης που έχουμε αναλάβει την ομάδα. Σίγουρα το κλειστό γυμναστήριο είναι ο οποίος χώρος που τραβά τη νεολαία. Αυτό το βλέπουμε και με τα τμήματα των ακαδημιών που αθλούνται παιδιά και όλο και αυξάνεται ο αριθμός τους".

Έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που αθλούνται στις ομάδες;

"Γι' αυτό μπορώ να μιλήσω μόνο για τη δική μου ομάδα, που στις ακαδημίες αυτή τη στιγμή προπονούνται περίπου 130 με 140 παιδιά. Μιλάμε για ηλικίες από επτά έως έντεκα ετών. Μην ξεχνάμε ότι πριν το κλειστό γυμναστήριο κάναμε προπονήσεις σε ανοικτά γήπεδα, με άσκημο καιρό, με βροχή, μποφόρ και τα σχετικά. Ένας γονιός ευχαριστιέται να βλέπει το παιδί του να μπορεί να παίρνει τις βάσεις από την αρχή και αυτό είναι το θετικό".

Υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον;

"Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά δεν θα το έλεγα έτσι. Θα πω ότι υπάρχει αγάπη για το άθλημα και όπου πηγαίνουμε καλό είναι. Το βασικό είναι ότι κάνουμε αθλητισμό και κάνουμε ότι αγαπάμε. Τώρα αν θα έρθει κάποια επιτυχία είναι ευπρόσδεκτη πάντα".

Πάμε και λίγο στον Α.Ο. Θήρας που έκανε κάτι το απίστευτο, μέσα σε λίγους μήνες ζωής κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών και τη νέα αγωνιστική περίοδο να αγωνισθεί στην Α1 κατηγορία γυναικών. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για το νησί σας και το ρωτάω αυτό γιατί μία τέτοια επιτυχία δεν είναι μόνο συλλογική, αλλά συμπεριλαμβάνει όλο το νησί.

"Η επιτυχία είναι όλου του νησιού. Η διοίκηση και τα κορίτσια της ομάδας του Α.Ο. Θήρας κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να πετύχει κάτι το πάρα πολύ καλό. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις. Έτσι, βγήκε αυτό το σύνολο. Σίγουρα είναι μία μεγάλη επιτυχία για τη Σαντορίνη, η οποία εκτός της προβολής που έχει σαν νησί, αλλάζει και δεδομένα και μπαίνει στο πρωτάθλημα της Α1 και διαφημίζει και τον αθλητισμό. Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο να δούμε το Ηλιοβασίλεμα ή την Καλντέρα, υπάρχει και αυτό το κομμάτι που λέγεται αθλητισμός και συνεχώς αυξάνεται".

Η ομάδα του Α.Ο. Θήρας είναι μία ζωντανή διαφήμιση για τον νησί;

"Αυτό είναι το παράπονό μας, καθώς θα πρέπει να δώσουμε λίγο προσοχή στον αθλητισμό γιατί η Σαντορίνη δεν είναι μόνο ο τουρισμός, αλλά έχει και αθλητισμό. Υπάρχουν στο νησί και άλλα πράγματα".

Η Σαντορίνη μπορεί να φτάσει σε σημείο να διεκδικήσει κάποιο πρωτάθλημα σε μεγαλύτερη κατηγορία;

"Το νησί της Σαντορίνης στηρίζει όλες τις ομάδες. Για παράδειγμα και ο Πανναξιακός βλέπουμε πόσο στήριξη έχει από τους κατοίκους του νησιού. Εμείς απλά χρειαζόμασταν ένα κλικ, κι αυτό έγινε με τον Α.Ο. Θήρας. Πήγε να γίνει και το δεύτερο κλικ στο μπάσκετ όμως ατυχήσαμε, αλλά δεν πειράζει".

Η επιτυχία της ομάδας του Α.Ο. Θήρας, νομίζω ότι σας άνοιξε την "όρεξη".

"Η επιτυχία του Α.Ο. Θήρας, όντως άνοιξε την "όρεξη" των παραγόντων, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κι αγάπη γι' αυτό που κάνουμε. Πιστεύω ότι αγάπη υπάρχει σε όλα τα αθλήματα, απλά εκεί έχουμε πάρα πολλές ομάδες".

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares