Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 18:12

Δεν μπορέσαμε να νικήσουμε τη …διγλωσσία

Ο Πλάτωνας Τομπάς – πρόεδρος του Πανναξιακού -  μιλάει στην "Κ" για τη σεζόν που πέρασε και τις προτάσεις του ενόψει της Γεν. Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου – Θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος της ομάδας; - Ποια ήταν τα θετικά και τα αρνητικά στη διάρκεια της θητείας του; - Ποιους προτείνει για το νέο Δ.Σ.; - Σε τι μοντέλο θέλει να βαδίσει η ομάδα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό της τμήμα;  Ο Πλάτωνας Τομπάς – πρόεδρος του Πανναξιακού - μιλάει στην "Κ" για τη σεζόν που πέρασε και τις προτάσεις του ενόψει της Γεν. Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου – Θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος της ομάδας; - Ποια ήταν τα θετικά και τα αρνητικά στη διάρκεια της θητείας του; - Ποιους προτείνει για το νέο Δ.Σ.; - Σε τι μοντέλο θέλει να βαδίσει η ομάδα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό της τμήμα;

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα πιο δημιουργικά πράγματα γίνονται κάτω από συζήτηση και την κοινή συναίνεση. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει ο Πανναξιακός, ο οποίος την Δευτέρα (9/ 6) θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, με θέματα, απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, όπως και τον αγωνιστικό και οικονομικό σχεδιασμό αυτής που έρχεται και η οποία αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς επιστρέφει εκ νέου στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Πλάτωνας Τομπάς ένα χρόνο μετά την ανάληψη της Προεδρίας του Πανναξιακού, μίλησε στην εφημερίδα "Κυκλαδική", όπου με αρκετή δόση αυτοκριτικής διάθεσης και ειλικρίνειας μας διαφώτισε σχετικά με το τι κατά τη γνώμη του έφταιξε και μία χρονιά που ξεκίνησε με αρκετές προσδοκίες, κατέληξε ως ένα εγχείρημα που απέτυχε… Με τον Πανναξιακό να χρειάζεται επειγόντως χάραξη πορείας και τον ίδιο ναι μεν να δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει, αλλά με την προϋπόθεση να υπάρξουν «Πανναξιακοί» που θα μπουν στη διοίκηση και θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια. Μέσα από την συζήτηση, μπήκαμε στην λογική της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης, επικεντρώνοντας τόσο στη σεζόν που πέρασε, όσο και για τις προτάσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος…

NAXOS MAYROS

Διγλωσσία

Όπως, είναι φυσικό η συζήτηση ξεκίνησε με έναν μίνι διοικητικό απολογισμό, όπου ο Πρόεδρος επικεντρώθηκε στα θέματα που χειρίστηκε λάθος η διοίκηση, δικαιολογώντας εν μέρει τις λάθος αποφάσεις. Πάντως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι σπάνια κάποιος παράγοντας λέει ανοιχτά αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, καθώς οι περισσότεροι συνήθως «χρυσώνουν το χάπι»: «Αν ψάξουμε ένα – ένα τα λάθη που κάναμε θα βρούμε αρκετά. Ωστόσο ένα σημαντικό λάθος που κάναμε ήταν η ασυνεννοησία που υπήρξε, που αφορούσε τις πειθαρχικές κυρώσεις στους παίκτες, όπου θα πρέπει να πω ότι υπήρχαν δύο γνώμες. Η μία, -που ήμουν και εγώ υπέρ της- έλεγε να έχουμε τους παίκτες χαλαρά, χωρίς τιμωρίες. Η άλλη γνώμη έλεγε να υπάρχουν σκληρές κυρώσεις σε πειθαρχικά παραπτώματα. Φυσικά όλα αυτά από κάποια στιγμή και μετά δεν ίσχυαν, καθώς εμείς δεν μπορούσαμε να είμαστε σωστοί στις πληρωμές, συνεπώς δεν μπορούσαμε να αποφασίζουμε και βαριές τιμωρίες παικτών. Κάνοντας μία αυτοκριτική εκ των υστέρων νομίζω ότι καμία πλευρά από τις δύο δεν είχε δίκιο. Έπρεπε να υπάρξει μία ενδιάμεση λύση. Επίσης σοβαρό λάθος κρίνω πως ήταν η αρμοδιότητες που δόθηκαν στον Γιώργο Βλαστό και είχαν να κάνουν με την δικαιοδοσία που του δόθηκε ώστε να αποφασίζει για τις τιμωρίες των παικτών, πράγμα που σύντομα μας έφερε να παρουσιαστούμε αποδυναμωμένοι, καθώς έφυγαν κάποιοι παίκτες που είχαν ποιότητα. Πιστεύω ότι αυτή η διγλωσσία δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα».

Χρέη

Συνεχίζοντας την συζήτηση φτάσαμε στο οικονομικό, όπου ο κ. Τομπάς υπογράμμισε ότι σε μία χρονιά που ξεκίνησε με αρκετά χρέη, υπήρξε προγραμματισμός και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν όλα έχουν μπει σε μία σειρά, τονίζοντας φυσικά και την μεγάλη συμβολή που είχε ο κόσμος σε αυτό: «Από άποψη οικονομικής διαχείρισης νομίζω ότι ήμασταν σε καλό σημείο γιατί παραλάβαμε μία ομάδα με πάρα πολλές υποχρεώσεις και χρέη, τα οποία αν και υπάρχουν ακόμα, τουλάχιστον τα βάλαμε σε μία σειρά. Είχαμε τεράστια έξοδα σε διαιτησίες, μετακινήσεις και λειτουργικά έξοδα. Όλο αυτό το διαχειριστήκαμε αρκετά καλά… Πως το κάναμε αυτό; «Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο μεγάλος ενθουσιασμός που είχε η τοπική κοινωνία στην αρχή της σεζόν… Αν και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους οι φίλοι της ομάδας μας στάθηκαν. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω μία μερίδα φιλάθλων, η οποία όταν χρειάστηκε να δανειστώ προσωπικά για να σταθεί η ομάδα, εκείνοι φρόντισαν να με βοηθήσουν στης αποπληρωμή της 1ης δόσης. Θα πρέπει να συμπληρώσω ότι από κάποιο σημείο και μετά μείναμε εντελώς αβοήθητοι και δεν είχαμε οικονομική στήριξη από κανέναν φορέα, αν εξαιρέσουμε φυσικά τον Δήμο που μας έδωσε τις 24.000 € ».

GIANAKOPOYLOS-TOMPASΆνισο

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Πρόεδρος υποστηρίζει πως η ομάδα είχε ένα πολύ καλό ρόστερ, αλλά έπεσε θύμα ενός Αθηνοκεντρικού πρωταθλήματος, που όλα λειτουργούν υπέρ κάποιων λίγων: «Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που το χαρακτηρίζω καθαρά Αθηνοκεντρικό και άνισο, καθώς οι νησιωτικές ομάδες έχουν τεράστιο ντεζαβαντάζ σε όλα τα επίπεδα. Συν ότι από κάποια στιγμή και μετά υπάρχει η "στήριξη μεταξύ Αθηναϊκών σωματείων" που διακυβεύει ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όσον αφορά την ομάδα μας, πολλοί λένε ότι δεν κάναμε σωστές μεταγραφικές κινήσεις. Εδώ θα διαφωνήσω, καθώς ναι μεν υπήρξαν κάποιες αστοχίες σε αυτό το κομμάτι, όμως ο βασικός κορμός της ομάδας και οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές είχαν το ειδικό βάρος να βοηθήσουν την ομάδα».

FLERIANOS PANTZARIDHSΦλεριανός

Στην ερώτηση αν η παραίτηση Φλεριανού επηρέασε την ομάδα, ο κ. Τομπάς ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα ικανό στέλεχος, που έχει προσφέρει πολλά και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα, καθώς όπως είπε κανένας δεν περισσεύει: «Ο Βασίλης είναι ένα βασικό στέλεχος της ομάδας, έχει δώσει το αίμα του και έχει προσφέρει περισσότερα από όλους μας. Απλώς εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή, θεώρησα ότι η απεμπλοκή του από την τεχνική διεύθυνση θα βοηθούσε εκείνον τους παίκτες και την ομάδα, δεν είπα σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει… Του πρότεινα ακόμα και την Προεδρία. Θεώρησα λοιπόν καλό τότε αν φύγει θα υποχωρούσε το εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια. Τελικά δεν ξέρω ακόμα αν τότε έγινε το σωστό, καθώς στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μόνο θέμα Φλεριανού, αλλά υπήρξαν και αντιπάθειες μεταξύ παικτών».

VLASTOS SYN 2013Προπονητές

Το κομμάτι προπονητές δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση. Ρωτήσαμε τον κ. Τομπά αν έγιναν λάθος χειρισμοί στην υπόθεση Βλαστού και την γνώμη του για το έργο του Γιόβαν Μιχαήλοβιτς, με τον Πρόεδρο να στηρίζει τις επιλογές της διοίκησης, επισημαίνοντας όμως λάθη που κατά τι γνώμη του έγιναν: «Το λάθος μας σχετικά με τους προπονητές νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι δεν φροντίσαμε να έχουμε κάποιον έμπειρο βοηθό, τόσο δίπλα στον Γιώργο Βλαστό, όσο και στον Γιόβαν Μιχαήλοβιτς. Ίσως μία τέτοια κίνηση θα βοηθούσε και τους δύο να κάνουν ακόμα καλύτερα την δουλειά τους. Τώρα όσον αφορά τον Γιώργο Βλαστό θεωρώ άδικο να του ρίχνουμε όλα τα βάρη. Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαμε λύσει την συνεργασία μας MIXAILOVITS-TOMPASνωρίτερα, αλλά δεν μπορούμε να τον θεωρούμε αποτυχημένο. Όσον αφορά τον κ. Μιχαήλοβιτς θα πω πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής που κάνει σημαντική δουλειά και είναι δίκαιος. Όταν είχε γίνει η έκτακτη Γεν. Συνέλευση, γνωρίζοντας ότι θα κριθώ γι αυτό, πήρα πάνω μου την ευθύνη και τον κράτησα στην ομάδα και ο λόγος ήταν ότι όλοι οι παίκτες τον ήθελαν. Την Δευτέρα στην Γεν. Συνέλευση θα συζητηθεί το θέμα προπονητή, πράγμα όμως που θα αποφασίσει το νέο Δ.Σ.».

Κριτική

Όσο για το κομμάτι των ακαδημιών που τόσο κριτική έχει δεχτεί ο Πανναξιακός, ο κ. Τομπάς τόνισε ότι πρέπει να αποφασίσουμε τελικά τι θέλουμε… δεν γίνεται να έχουμε διγλωσσία σε όλα! «Υπάρχουν φωνές που έχουν πει ότι δεν δώσαμε βάρος στις ακαδημίες μας και έχουν δίκιο κατά την άποψη μου. Όμως θέλω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Όταν κάναμε το διπλό στα Ζωνιανά θέλανε μεταγραφές πάρα πολλές. Μάλιστα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου υπήρχαν πολλοί που μας έλεγαν "Μα τι κάνετε, μόνο τρεις μεταγραφές θα κάνετε;". Μην έχουμε διγλωσσία και σε αυτό… ή θέλουμε ακαδημίες ή θέλουμε μεταγραφές, δεν μπορούν να λένε γιατί δεν προωθείτε τις ακαδημίες και από την άλλη γιατί δεν έχουμε καλή ομάδα. Κακά τα ψέματα ο κορμός του Πανναξιακού θα πρέπει να αποτελείται από Ναξιώτες ποδοσφαιριστές, για να αγαπιέται η ομάδα από τον κόσμο και αν γίνονται κάποιες μεταγραφές αυτές θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένες».

SYNALEYSH1Κρίση

Τον Φεβρουάριο στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε γίνει ο Πλάτωνας Τομπάς είχε προτείνει να αναλάβει την Προεδρία κάποιος άλλος και εκείνος να συνεχίσει να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο. Η πρότασή του τότε είχε απορριφθεί από το σώμα… Τι λέει όμως σήμερα γι αυτό και αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έχουν ολοκληρωθεί; «Θεωρώ ότι τότε έπρεπε να το είχαν δεχτεί. Συνεχίζω να πιστεύω ότι στην Προεδρία της ομάδας θα πρέπει να βρίσκεται κάποιος που έχει περισσότερες γνώσεις από ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε να βοηθήσει σε περισσότερους τομείς. Το ποδόσφαιρο αποδείχτηκε ότι δεν είναι στίβος. Φυσικά τα κέρδη ήταν αρκετά, καθώς γίναμε περισσότερο γνωστοί και διαφημίσαμε την ομάδα και το νησί. Επίσης νομίζω ότι ήμασταν μία καθαρή ομάδα και δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για εμάς. Τώρα αν μπορούσαμε να είχαμε λίγο καλύτερες δημόσιες σχέσεις –όπως είχαν άλλες ομάδες- αυτό νομίζω θα βοηθούσε».

SYNANTHS ME FOREISΔιοίκηση

Όσον αφορά την διοίκηση της ομάδας και πόσο πολύ θα βοήθησε τη χρονιά που πέρασε ο κ. Τομπάς είχε μόνο καλά λόγια να πει για όλους: «Αν και υπήρξαν περίεργες στιγμές μέσα στη χρονιά νομίζω ότι όλοι μας δώσαμε ότι περισσότερο μπορούσαμε. Δεν έχω να πω αρνητικό για κανέναν παρά μόνο θετικά. Φυσικά θα πρέπει να σταθώ στον Δημήτρη τον Καρούση που μας βοήθησε πολύ στην Αθήνα, όπως και τον Μιχάλη τον Αγγελή που τράβηξε πάνω του μεγάλο κομμάτι του βάρους».

AKADHMIES 2014Μέλλον

Αναφερόμενος στη Γενική Συνέλευση και τις προτάσεις του είπε: «Ο Πανναξιακός είναι η πιο ιστορική ομάδα της Νάξου και αυτή η γενική συνέλευση θα είναι το Α και το Ω, γιατί εκεί θα κριθεί που θα βαδίσει ο σύλλογος. Θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε κάποια πράγματα. Το σημαντικότερο είναι να γίνει πλήρης ανασύνθεση του Δ.Σ. Δηλαδή τι εννοώ… θα μπορούσαν ακόμη και χωρίς να γίνουν εκλογές να μπουν κάποια νέα μέλη στο Δ.Σ., τα οποία θα βοηθήσουν κυρίως στην οργάνωση. Η οργάνωση που είδαμε στην ΑΕΚ μας εντυπωσίασε… Αν φτάσουμε το 50% αυτής τότε θα λέμε ότι κάτι κάναμε. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουμε ομάδα, όπου ο κάθε ένας από εμάς θα έχει τον δικό του ρόλο. Περιμένουμε νέα μέλη με όρεξη να έρθουν κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε τι στόχους θέλουμε να έχουμε και πως θα πορευτούμε στο μέλλον».

AGIASMOS 2012Προεδρία

Η Προεδρία είναι κάτι που δεν είναι γι αυτόν αυτοσκοπός, καθώς όπως είπε ο κ. Τομπάς θεωρεί ότι απέτυχε στον τομέα του ποδοσφαίρου και καλό είναι να αναλάβει κάποιος άλλος… Με την δική του συμβολή πάντως να θεωρείται δεδομένη, μιας και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τις τάξεις της ομάδας. Πάντως από την πλευρά του προέδρου έπεσαν στο τραπέζι ονόματα που θα μπορούσαν, όπως λέει να τον αντικαταστήσουν και να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτόν: «Πρωτεύει η ανασύσταση του Δ.Σ. και να τεθούν οι νέοι στόχοι. Νομίζω όμως ότι εγώ δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για την προεδρία. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από μένα. Εγώ δεν το συζητώ αν θα είμαι μέσα στην διοίκηση, καθώς έχω ξεκινήσει ένα έργο με τον στίβο το οποίο θα πρέπει να συνεχίσω. Μιας όμως και μιλήσαμε για στόχους εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εναντίον στο να μείνουμε τρία χρόνια στο τοπικό. Ο Πανναξιακός είναι καταδικασμένος να έχει ρόλο πρωταγωνιστεί, αλλά θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις όσον αφορά τις επιλογές προπονητών και παικτών. Πάντως είμαι της γνώμης ότι δεν πρέπει ένας Πρόεδρος να βάζει πολλά χρήματα… Τελείωσαν οι εποχές των παχιών αγελάδων. Οι πολλοί πρέπει να βάζουν από λίγα αυτό είναι το σωστό και η πιο βιώσιμη λύση. Τώρα όσον αφορά ονόματα που μου ζητήσατε… Μία πάρα πολύ καλή πρόταση θα ήταν ο Βαγγέλης Βουτσίνος, ο Κυριάκος ο Τσιμπλάκης, που μπορεί να βοηθήσει πολύ και στον στίβο, ο Στράτος ο Φουτάκογλου, που είναι οργανωτικός και έχει πολύ δυνατή προσωπικότητα γι αυτό το πόστο, είναι επίσης ο Στάθης ο Τσακωνιάτης που έχει έντονο το αθλητικό στοιχείο. Όμως μπορούν να έρθουν και επιχειρηματίες κοντά μας χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να βάλουν πολλά χρήματα, όπως είναι ο Λευτέρης Πριμηκύριος, ο Κώστας Καπίρης, ο Μανόλης Σέργης -που ήταν και στο προηγούμενο ΔΣ-, όπως και ο Νίκος Λαγογιάννης, υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα που ίσως μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή».

PRPONHSH ARIANOUTSOS KATSANIS 2013Γηπεδικό

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της νέας σεζόν θα είναι το γηπεδικό. Τι λέει γι αυτό ο Πρόεδρος του Πανναξιακού; «Το γηπεδικό είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν γίνεται ο Πανναξιακός να μην έχει το δικό του γήπεδο. Δεν μπορούμε να ζητάμε εξέλιξη και ανάπτυξη όταν δεν έχουμε χώρους να δουλέψουμε. Από τη νέα σεζόν το γήπεδο θα μοιράζεται σε όλες της ομάδες, πότε θα μπαίνουμε εμείς μέσα; Τι θα γίνει με το γήπεδο του Αγερσανίου;».

Κάλεσμα

Κλείνοντας, ο Πλάτωνας Τομπάς κάλεσε τον κόσμο του Πανναξιακού να δώσει το παρόν στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Δευτέρα 9/6 στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας: «Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει για να δώσουμε το στίγμα της νέας πορείας του Πανναξιακού. Έχουμε βάλει τα πράγματα στην θέση τους, είναι ευχάριστο πλέον για κάποιον να ασχολείται με τον αθλητισμό, τα κόστη στο τοπικό δεν είναι μεγάλα. Πρέπει από τώρα να βάλουμε τα νέα πλάνα στην ομάδα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι».

AGKALIA ME THIELLA

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares