Έχετε ωραίο λαό και μέλλον στο τένις [vid]

Έχετε ωραίο λαό και μέλλον στο τένις [vid]

Η επίσκεψη μετά από αίτημα του "Naxos Tennis Club" του Β΄Αντιπροέδρου της ΕΦΟΑ κ. Παναγιώτη Πανόπουλου στη Νάξο μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μία πάρα πολύ χρήσιμη συνέντευξη, όπου με την βοήθεια ενός ανθρώπου που παίζει και ασχολείται μισό αιώνα με το Τένις μάθαμε πως έχει επιτευχθεί η τεράστια ανάπτυξη που παρουσιάζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια και ποιοι είναι οι στόχοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Πανόπουλος

Επίσκεψη στη Νάξο

«Έγινε ένα αίτημα από τον κ. Γιάννη Ζευγώλη και το "NaxosTennisClub" προς την ομοσπονδία και ήρθαμε την καταλληλότητα των γηπέδων και αν μπορούν να διεξαχθούν επίσημοι αγώνες σε αυτά. Τα δύο γήπεδα που υπάρχουν είναι μία πάρα πολύ καλή κατασκευή, πληρούν τις διεθνής προδιαγραφές για αγώνες… συνεπώς θα κάνω θετική εισήγηση και σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχει και την έγκριση της ΕΦΟΑ για την τέλεση επισήμων αγώνων. Το νησί σας είναι πάρα πολύ όμορφο πραγματικά, έμεινα σε ένα ξενοδοχείο υπερβολικά προσεγμένο (μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση) και γενικά είδα ένα ωραίο χαμόγελο στον κόσμο, πράγμα που με έκανε να καταλάβω ότι έχετε έναν πολύ ωραίο και ήπιο λαό που πραγματικά αξίζει να τον προσέξει κανείς. Χαρά μου και υποχρέωση μου να βρεθώ ξανά εδώ».

Τι είναι το τένις

«Το τένις είναι ένα άθλημα το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια είχε μία τεράστια πάνω από 1500% και έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας. Υπάρχουν περίπου 320 όμιλοι και ο κόσμος που ασχολείται είναι περίπου στις 80 – 10.000. Το τένις δεν είναι απλά Άθληση αλλά τρόπος ζωής… ο λόγος είναι ότι ο κόσμος μπορεί να παίξει μέχρι τα βαθιά γεράματα… κανένα άλλο άθλημα δεν μπορεί να το προσφέρει αυτό».

Πως από ένα άθλημα της Ελίτ εκλαϊκευτικέ το Τένις;

«Ήτα πολιτική της ομοσπονδίας που ξεκίνησε πριν από 10-15 χρόνια, όπου αποφασίστηκε τα χρήματα που υπήρχαν προς διάθεση δεν θα δίνονταν σε έναν πρωταθλητή για να γυρίσει όλον τον κόσμο άλλα θα μοιραζόντουσαν ισόποσα σε μικρούς συλλόγους οι οποίοι θα έπρεπε να αναπτυχθούν και για να αναπτυχθεί ένας σύλλογος δεν λέει και τίποτα αν εκεί παίζουν μόνο μεγάλοι… το θέμα είναι ότι στο άθλημα μπήκαν 1000δες παιδιά και για τα παιδιά το Τένις αποτελεί έναν τρόπο ζωής και το κυριότερο εμείς σαν γονείς και σαν ομοσπονδία καταφέραμε να μην ασχολούνται τα παιδιά μας με τίποτα από αυτά που φοβόμαστε… και όλοι μας ξέρουμε τι μπορεί να φοβάται ένας γονιός. Κανένα από τα 100.000 παιδιά που μαθαίνουν άμεσα ή έμμεσα δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε κάτι δυσάρεστο».

Η πρόταση που κάνει η ΕΦΟΑ στους ομίλους

« Είναι μία πρόταση που κάνουμε στους ομίλους και κάναμε και εδώ στο "Naxos Tennis Club"… Πλησιάστε τα σχολεία, φέρτε παιδιά στα γήπεδα, προσφέρετε δωρεάν εκμάθηση για ένα χρονικό διάστημα για να γνωρίσουν και αυτά γιατί μιλάμε. Πιστέψτε με μετά όπως αυτό όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο υπερβολικά θαυμάσιο νησί σας το ενδιαφέρον θα είναι πάρα πολύ μεγάλο και θα εκπλαγείτε ακόμα και οι ίδιοι γιατί σε σχέση με άλλα νησιά έχετε αργήσει να δημιουργήσετε Τένις και έχετε τα φόντα να κάνετε κάτι καλό γιατί έχετε τα γήπεδα έναν καθηγητή ΤΕΦΑ με ειδικότητα στο Τένις, πράγματα που θα κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά που θα ασχοληθούν με αυτό».

Με τον πρωταθλητισμό τι γίνεται;

«Ο πρωταθλητισμός θα έχει ένα κάποιο αποτέλεσμα μέσα από έναν μαζικό αθλητισμό. Π.Χ. η Γαλλία έχει 2.000.000 παίκτες… μέσα από αυτόν τον αριθμό θα βγουν 3-4 πρωταθλητές. Εμείς αυτή τι στιγμή έχουμε ακόμη πολύ μικρά νούμερα αλλά αν φτάσουμε τις 500 – 600.000 (πράγμα πολύ εφικτό) θα βγάλουμε και εμείς πρωταθλητές . Πάντως δεν φτάνει να ασχοληθεί κάποιος, ούτε τα χρήματα που θα επενδυθούν παίζουν ρόλο… πρέπει να υπάρχει και κάποιο ταλέντο».

Τένις – Τουρισμός - Ανταγωνισμός

«Γίνονται κάποια περιφερειακά πρωταθλήματα, τα οποία δεν γίνονται έτσι απλά για να γίνει κάποιος αγώνας, αλλά παράλληλα μέσα από αυτούς τους αγώνες ενισχύονται και οι τοπικές κοινωνίες. Για παράδειγμα αν σε περίοδο που δεν υπάρχει τουρισμός κάνετε εδώ στη Νάξο ένα Τουρνουά για παιδιά 12-13 ετών θα έρθουν στη Νάξο περίπου 100 αθλητές με τους συνοδούς τους θα κάνουν 300-400 διανυκτερεύσεις, θα φάνε κτλπ. Σαφώς και αγωνιστικά υπάρχει πολύ ενδιαφέρον γιατί στους αγώνες υπεισέρχεται και ο ανταγωνισμός που δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και πολλές φορές ένα ευχάριστο αποτέλεσμα».

Εγκαταστάσεις - ανάπτυξη

«Γυρίζουμε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουμε επαφή με όλους τους ομίλους και ξέρουμε τι συμβαίνει. Έχω πάει στα περισσότερα νησιά, με τελευταίο αυτό της Καλύμνου, όπου υπήρχαν 2 γήπεδα και μέσα σε 6 μήνες έγιναν 4 και εκεί αγκάλιασαν πολύ γρήγορα, σε μικρό διάστημα συγκεντρώθηκαν 100 παιδιά, πράγμα που θα γίνει σύντομα και εδώ δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Η ομοσπονδία λαμβάνει γνώση για το που γίνονται αγώνες και προσπαθεί αυτοί να μην συμπίπτουν, ώστε να μπορεί να γίνεται μετακίνηση αθλητών και σωματείων, που θα έχουν περισσότερες συμμετοχές, πράγμα που είναι καλό για όλους ».

Ο ίδιος παίζει 50 χρόνια Τένις τι λέει σε έναν αθλητή που θέλει να ασχοληθεί;

«Τα προσόντα είναι απλά… 1ον να υπάρχει διάθεση, ύστερα ξεκινάει να μάθει, άλλοι λίγο άλλοι πολύ όλοι μας μαθαίνουμε, έπειτα βρίσκουν συμπαίκτες του ίδιου εύρους και επιπέδου, δηλαδή να παίζουν με την ίδια ταχύτητα μπάλας και αυτό είναι που βοηθάει γιατί ένας μπορεί να παίζει τένις μέχρι τα 80 – 90 χρόνια. Για παράδειγμα ο διεθνούς φήμης Τενόρος Τζον Μοδινός έπαιζε μέχρι τα 85 του, στα 86 κάτι του συνέβη και έφυγε. Πραγματικά ήταν απολαυστικό να βλέπεις 85ριδες να παίζουν. Αυτό είναι το ευχάριστο με το Τένις ότι μπορεί να παίξει ένα παιδάκι 4ων ετών μέχρι ένας άνθρωπος 104».

Ηλικίες

«Ιδανική ηλικία είναι από 7-10 ετών, αλλά όπως είπαμε το Τένις μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία και από 30-50 ετών. Απευθύνομαι στις κυρίες που μόλις αρχίσουν θα πουν κρίμα που τόσα χρόνια δεν είχα ασχοληθεί».

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Ο 7ος τίτλος ''επικυρώθηκε'' στην Σύρο για τον Πανναξιακό [pics-vid]

Το τίτλο του πρωταθλητή της σεζόν 2019-2020 κατοχύρωσε στη Σύρο...

Με Αργυρό γκολκίπερ, ο ΑΟ Σύρου πέρασε οριακά από την Πάρο

Παρόλο που έπαιζε με 10 παίκτες για περίπου 90 λεπτά...

Με το «διπλό» έφυγε από τη Σέριφο ο ΑΟ Μυκόνου

Με τη νίκη επιστρέφει από τη Σέριφο ο Α.Ο. Μυκόνου...

Πρωταθλητής Κυκλάδων για τη σεζόν 2019-2020 ο Πανναξιακός Α.Ο.

Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει ο Πανναξιακός την συμπλήρωση των...

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων (19-26/2)

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣ Κυκλάδων και τα...

Πήρε το ντέρμπι και επέστρεψε στις νίκες η Θύελλα Καμαρίου [vid]

Το χρέος της, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις αγώνες...

Ήττα εκτός προγράμματος για την Άνω Μερά [vid]

Την ευκαιρία να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα έχασε...

Πανθηραϊκός - Θύελλα Καμαρίου [Live Streaming]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το γήπεδο των Φηρών τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Με το «διπλό» έφυγε από τη Σέριφο ο ΑΟ Μυκόνου

Με τη νίκη επιστρέφει από τη Σέριφο ο Α.Ο. Μυκόνου καθώς επικράτησε του ΑΟΣ με σκορ 1-2 και παρέμεινε στη...

Πρωταθλητής Κυκλάδων για τη σεζόν 2019-2020 ο Πανναξιακός Α.Ο.

Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει ο Πανναξιακός την συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυση του, καθώς πριν λίγο επικράτησε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων Μπάσκετ (19-24/2)

Δείτε το προσχέδιο για τους αγώνες μπάσκετ που θα γίνουν από τις 19 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.

Καταιγισμός τριπόντων από τους έφηβους του ΑΟ Ερμούπολης και του Άρη Σύρου

Τρίποντα “έβρεξε” το απόγευμα της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στην Σύρο και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού “Δημήτριος Βικέλας”.

Πέμπτη νίκη με... έκπληξη στον προπονητή τους οι κορασίδες του Περιστεριώνα Τήνου

Την πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα των κορασίδων πέτυχε ο...

Ένατο ροζ φύλλο αγώνα και κορυφή για τους παίδες του ΑΠΑΣ

Το αήττητο διατήρησε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο ΑΠΑΣ “Τα...

Πλοηγός Αντιπάρου - Πανναξιακός ΑΟΝ [Live Streaming]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το ΑΠΧ Αρχίλοχου τον αγώνα...

Επέστρεψε στις νίκες ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο  ΑΠΑΣ τα Φανάρια στα πλαίσια της...

Πρόκριση και μαθηματικά στο F4 της Τήνου για τις κορασίδες της ΑΕ Σαντορίνης

Την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος των κορασίδων...

Οι έξοχοι έφηβοι του ΑΟ Μυκόνου νίκησαν τον ΑΟ Άνδρου και “χάρισαν” την πρωτιά στον…

Την ώρα που άπαντες στον Α’ όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος...

Παρών στο F4 του παιδικού για 15η σερί φορά ο ΑΟ Ερμούπολης, 78-56 τον Περιστεριώνα…

Πιστός στο ραντεβού του με τα φάιναλ φορ αποδείχθηκε ο...

Το Α.Ο. Μυκόνου - Α.Ο. Ερμούπολης με τη ματιά του Γιάννη Κέφη

Με φαντασία και ευχάριστη διάθεση ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας...