Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 14:20

O σπουδαίος ρόλος των Ενωσιακών προπονητών

Με αφορμή την εκκωφαντική μεταγραφή του δικού μας Κώστα Μανωλά, που ανήκει πλέον στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και το σημαντικό βήμα στις καριέρες των νεαρών Φουάση, Σταφυλά και Ζυμπέρι, θέλουμε να εκφράσουμε μερικές σκέψεις για τις μελλοντικές ευκαιρίες των Κυκλαδίτικων ταλέντων.

Με πολλή χαρά διαβάσαμε την απόφαση της τεχνικής επιτροπής για την σύναψη συνεργασίας με τους Κ. Συριανό και Γ. Μοστράτο.

Προερχόμενοι και οι δύο από το Κυκλαδικό ποδόσφαιρο, ασφαλώς και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες του.

Διαθέτουν την αγάπη, το πάθος αλλά και τα βιώματα, που καθιστούν κατάλληλη την προσωπικότητα τους για να εμπνεύσουν και να γαλουχήσουν.

Με σχετικά πρόσφατη την εμπειρία μας από τους αγώνες προεπιλογής των Εθνικών ομάδων στην Χαλκίδα, διαπιστώσαμε ότι επιτέλους κάτι σοβαρό πάει να γίνει.

Κυρίως καταλάβαμε ότι πρόκειται για το πιο αξιόπιστο μονοπάτι για να αποδείξουν κάποια παιδιά την αξία τους.

Πολλά μάτια είναι πλέον στραμμένα σε αυτές τις διοργανώσεις και η συμμετοχή σε αυτές, αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο για τους σκάουτερ και τους μάνατζερ.

Οι προπονητές μας, παρά τις γνωστές δυσκολίες, πρέπει να βρουν τρόπους για να καθιερώσουν τακτικές συναντήσεις, σίγουρα θα είναι αξιοκρατικοί, η μέχρι τώρα πορεία τους εγγυάται για αυτό.

Το ότι πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να δουλεύουν με όλες τις επιλογές τους, μπορεί να ισοσκελισθεί με μεμονωμένες επαφές για να μένει ζωντανό το κίνητρο και το όνειρο διάκρισης των παιδιών.

Οι ομάδες πρέπει να είναι συνεργάσιμες και να εμπιστευτούν τους προπονητές.

Ακόμη πρέπει να είναι σε επαφή και να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με όλο το σύστημα και να είναι παρόντες στα κέντρα αποφάσεων, γιατί θα χρειαστεί να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν πράγματα για λογαριασμό των μικρών Κυκλαδιτών ποδοσφαιριστών.

Πάνω απ' όλα περιμένουμε την καταλυτική τους παρέμβαση σε θέματα νοοτροπίας και σφαιρικής αντίληψης του αθλήματος από τους νεαρούς.

Να τους εμπνεύσουν και να έχουν επιλεκτικές και ποιοτικές παρεμβάσεις στην εξέλιξη τους.

Μπορούν να το κάνουν και θα είμαστε δίπλα τους.

Να ξέρουν ότι ακριβώς επειδή τους πιστεύουμε, περιμένουμε πολλά από αυτούς.

Καλή επιτυχία!

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares