Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 17:40

Τα τρία αστέρια του Αστέρα!

Στον Αστέρα Ζωγράφου θα αγωνίζονται την  φετινή περίοδο τρείς Παριανοί ποδοσφαιριστές.

Ο Αλέξανδρος Παντελαίος, ο Μάριος Ρούσσος και ο Παναγιώτης Βιτζηλαίος. Και οι τρείς προέρχονται από τις ομάδες της νότιας Πάρου Αστέρα Μαρμάρων και Μαρπησσαϊκό (της περσινής Ένωσης).

Ο Αλέξανδρος Παντελαίος ήταν ξανά στην ομάδα και πριν 2 χρόνια. Φέτος θα είναι και πάλι ο ηγέτης της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον Αστέρα Ζωγράφου θα αγωνιστούν Παριανοί ποδοσφαιριστές.

Η αρχή είχε γίνει την δεκαετία του 50’ όταν με τα κυανέρυθρα είχαν αγωνιστεί τα αδέρφια Γεράσιμος, Νικήτας Ντόλκας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Ντόλκας. Την δεκαετία του 70’ ο Γιώργος Ραγκούσης ως δεξί μπακ τρέλαινε τους Ζωγραφιώτες φιλάθλους, ενώ στα τέλη του 80’ ο Θοδωρής Φυσιλάνης άφησε εποχή!.

Άλλος ένας παίκτης που ίδρωσε τη φανέλα με το αστέρι ήταν ο Γιώργος Λουκής, που μόλις πέρυσι κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στον άλλον Αστέρα, αυτόν των Μαρμάρων.

Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο ομάδες εκτός από το όνομα; Πολλά! Πρώτα απ’όλα το όνομά της η Παριανή ομάδα το «κληρονόμησε» από τους Ζωγραφιώτες.

Όταν το 1978 ανέλαβε την προεδρία ο Ευάγγελος Ντόλκας, θέλησε να μετονομάσει την ομάδα του χωριού του από ΠΟΜ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Μαρμάρων) σε Αστέρας Μαρμάρων.

Ο λόγος προφανέστατος. Συνδύασε την ομάδα που αγωνίστηκε και αγάπησε με την ομάδα του τόπου του.

Την ίδια εποχή αρκετοί παίκτες από τον Αστέρα Ζωγράφου μετοίκησαν στην Πάρο για να εργαστούν στο εργοστάσιο επίπλων των Αδερφών Ντόλκα. Αυτός που άφησε το στίγμα του και αγαπήθηκε περισσότερο απ’ολους ήταν ο Πέτρος Μαρτίνης. Δυστυχώς η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Σκοτώθηκε στα 30άντα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ομάδα του Ζωγράφου αρχές της δεκαετίας του 1990, πρόεδρος ήταν ο επίσης Παριανός Ανδρέας Δεσσύλας ενώ τα τελευταία χρόνια πρόεδρος της ομάδας είναι ο κ. Δημήτρης Αναστασίου που για μια δεκαετία εργαζόταν ως διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Πάρου.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares