Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 12:17

Περιμένω …ροντέο [vid]

Ο Μιχάλη Ανυφαντάκης, ο τερματοφύλακας του Φιλωτίου κάνει έναν μίνι απολογισμό των όσων έχουμε δει φέτος στον 3ο όμιλο της ΕΠΣ Κυκλάδων – Τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει στην κατηγορία και ποιο το σχόλιο του για κάθε μία από τις ομάδες του ομίλου και το κυριότερο ποια η πρόβλεψη που κάνει ενόψει του υπόλοιπου της πρώτης φάσης Ο Μιχάλη Ανυφαντάκης, ο τερματοφύλακας του Φιλωτίου κάνει έναν μίνι απολογισμό των όσων έχουμε δει φέτος στον 3ο όμιλο της ΕΠΣ Κυκλάδων – Τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει στην κατηγορία και ποιο το σχόλιο του για κάθε μία από τις ομάδες του ομίλου και το κυριότερο ποια η πρόβλεψη που κάνει ενόψει του υπόλοιπου της πρώτης φάσης

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Ερικ «Μαγκνέτο» Λέσνερ μέσα από τη σειρά κόμικ της Marvel που δημιούργησαν οι Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι στη δεκαετία του 60 και δεν είναι άλλη από τους X-Men με πρώτη εμφάνιση του Μαγκνέτο τον Σεπτέμβριο του 1963 όταν και αποτέλεσε το μεγαλύτερο αντίπαλο της ομάδας μεταλλαγμένων X-Men της συγκεκριμένης εταιρίας.

Το βασικό του προσόν; Η δύναμη να ελέγχει τον μαγνητισμό και οτιδήποτε έχει σχέση με μέταλλο να αποτελεί παιχνιδάκι στα χέρια του. Σήμερα, εν έτει 2014, ο Μαγκνέτο κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Στη Νάξο πιο ANIFA ORTHIAσυγκεκριμένο και φοράει τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα του Φιλωτίου.

Ερχόμενος από τον Πειραιά και δη την Ολυμπιάδα Κερατσινίου, κέρδισε με το καλημέρα τις καρδιές όλων στο Φιλώτι όχι μόνο με το χαμόγελό του αλλά και γιατί πάνω απ’ όλα είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Ενδεχομένως και ο καλύτερος στις Κυκλάδες με βάση την ομάδα που βρίσκεται. Ουσιαστικά μαγνητίζει τη μπάλα και δύσκολα η εστία του παραβιάζεται με σημείο αναφοράς τον αγώνα με τον Πανθηραϊκό όπου είχε πιάσει τα … άπιαστα και το Φιλώτι είχε ηττηθεί με 2-0 με τους φιλάθλους της Σαντορίνης να τον χειροκροτούν κατά την αποχώρησή του. Και το πιο εντυπωσιακό; Έχει και προσωπικό φαν κλαμπ που αποτελείται κυρίως από εκπροσώπους του ασθενές φύλου και δίνουν σε κάθε αγώνα δυναμικό παρών…

Εμπειρία

Το Φιλώτι είναι η έκπληξη του 3ου ομίλου – κάνει τη καλύτερη πορεία του με βάση την αμυντική λειτουργία της ομάδας - με την έννοια ότι βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και εάν δεν είχε γνωρίσει την ήττα από τον Αστέρα Τραγαίας τώρα θα ετοιμάζονταν για τα μπαράζ της διεκδίκησης του πρωταθλήματος έχοντας εξασφαλίσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας πέντε βαθμών σε σχέση με τον Πανναξιακό και την Θύελλα Καμαρίου. Όμως, στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοιχτά. Ο Αστέρας Τραγαίας επικράτησε με 1-0 με τον Δενδρινό να κερδίζει τον Ανυφαντάκη και πλέον οι δύο από τις τρεις θέσεις είναι ανοιχτές ενόψει του υπόλοιπου του δεύτερου γύρου και καθώς υπολείπονται πέντε αγωνιστικές. Κι όπως τονίζει ο Ανυφαντάκης «περιμένω από εδώ και πέρα ένα μίνι ροντέο για τις θέσεις από τις 2 έως τις 4. Εντάξει ο Πανθηραϊκός έχει καθαρίσει την πρώτη θέση, είναι καλύτερος και θα είναι λίγο πιο άνετος στα υπόλοιπα παιχνίδια. Αλλά από εκεί και πέρα, οι άλλες ομάδες θα τα δώσουν όλα. Εμείς (σ.σ. το Φιλώτι) εάν είχαμε κερδίσει τον Αστέρα, σίγουρα θα είχαμε κλειδώσει την τριάδα καθότι θα είχαμε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Ο Πανναξιακός είναι μία ιστορική ομάδα που έχει ένα ιδιαίτερα έμπειρο διοικητικό προσωπικό και γνωρίζει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθούν. Το ίδιο και η Θύελλα που μετά τη νίκη επί του Πανναξιακού αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της για την τριάδα. Το μειονέκτημα που έχουν απέναντί τους είναι ότι αυτοί οι δύο έχουν εμπειρία πρωταθλητισμού, κάτι που για εμάς είναι πρωτόγνωρο»

Αναβολές

Όμως, πριν περάσουμε στην ανάλυση του πρωταθλήματος τον ρωτάμε για την εν γένει εμπειρία του στις Κυκλάδες και τους στόχους του Φιλωτίου με τον 28χρονο τερματοφύλακα να μας τονίζει « η ομάδα του Φιλωτίου είναι μέσα στους στόχους της. Είμαστε ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ομάδες του ομίλου και εάν δεν είχαμε το στραβοπάτημα από τον Αστέρα, θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Όμως, ευελπιστώ ότι η ήττα αυτή θα μας κάνει καλύτερους και πιο δυνατούς ενόψει της συνέχειας. Το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες δεν το περίμενα και πολύ διαφορετικό. Έχει ιστορικές και γνωστές ομάδες, αλλά στην οργάνωση είναι ένα βήμα πιο κάτω σε σχέση με τις αντίστοιχες ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά. Όμως, όπως βλέπω υπάρχει η διάθεση από τους παράγοντες για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του πρωταθλήματος. Τα ταξίδια μ’ αρέσουν, αλλάζεις παραστάσεις, παίζεις μπροστά σε φιλάθλους που θέλουν να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο, άρα νομίζω ότι και οι μετακινήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα». Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά σημεία του πρωταθλήματος και κυρίως ποια είναι η πιο δύσκολη βραδιά του; «ως πιο δύσκολη βραδιά θα πω το παιχνίδι με τον Πανθηραϊκό στη Σαντορίνη. Για ένα διάστημα έγινε από πού λέμε ποδοσφαιρικά, είχε κατηφορίσει το γήπεδο. Η πίεση ήταν συνεχής και έκανα ότι μπορούσα ώστε να έχει η ομάδα μου την καλύτερη δυνατή παρουσία. Από εκεί και πέρα, στα θετικά είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι και οι παράγοντες σε όλα τα νησιά αγαπούν το ποδόσφαιρο και το αποδεικνύουν είτε με τη παρουσία τους στο γήπεδο είτε με τη ενεργή συμμετοχή τους στα δρώμενα των συλλόγων. Υπάρχει ταλέντο στους παίκτες και αυτό ενδεχομένως να φανεί ακόμη περισσότερο του χρόνου όταν θα υπάρχει η Α Κυκλάδων που έχω την αίσθηση ότι θα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα. Όσο για τα αρνητικά; Η έλλειψη υποδομών και μιλάω για τη Νάξο όπου εκτός του ΔΑΚ δεν υπάρχει άλλο γήπεδο για προπόνηση, κάτι που όμως μπορεί να έχει να κάνει και με τα πληθυσμιακά κριτήρια. Από εκεί και πέρα ενοχλητικό ήταν το γεγονός ότι έχουμε αναβολές, η πρώτη αγωνιστική πήγε πίσω τρεις εβδομάδες, το τελευταίο παιχνίδι για τη δική μου ομάδα πήγε πίσω μία εβδομάδα και είναι πρόβλημα γιατί μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που προγραμματίζουν τις δουλειές τους εβδομάδες νωρίτερα και μία αναβολή αποδιοργανώνει τα πάντα»

Τετράδα

Τι προβλέπει για τις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές της πρώτης φάσης και ποια τα φαβορί για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα; «Η ήττα από τον Αστέρα περιπλέκει τα πράγματα όσον αφορά τις θέσεις από την 2 έως την 4η. Όλοι είναι πλέον στο παιχνίδι όπως ανέφερα και νωρίτερα. Ο Πανθηραϊκός είναι ο άνετος κι από εκεί και πέρα για τις δύο θέσεις θα γίνει ένα μίνι ροντέο κι αυτό γιατί με την ήττα που κάναμε βάλαμε τον Πανναξιακο για τα καλά στο παιχνίδι. Όμως, εάν είμαστε σοβαροί θα μπορέσουμε να πάρουμε τη μία από τις δύο θέσεις. Περιμένω ότι όλες οι ομάδες θα ενισχυθούν και το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, ο Παμμηλιακός είναι μία καλή ομάδα, ο ΑΟ Σύρου έχει βαριά φανέλα και η Άνω Μερά είναι από τις ομάδες που μου αρέσουν. Αλλά ο 1ος όμιλος είναι ανοιχτός, έχει πολύ αμφίρροπα παιχνίδια και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Μεγάλο φαβορί όμως για τον τίτλο είναι ο Πανθηραϊκός».

037Ανάλυση

Ποια όμως είναι η άποψη του Μιχάλη Ανυφαντάκη για τις ομάδες του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος; Με λίγες λέξεις δίνει την άποψη του και τους μονομάχους του ομίλου…

ΑΟ Πανθηραϊκός: «ξεκίνησε ως φαβορί και παραμένει το μεγάλο φαβορί για την 1η θέση όχι μόνο στον όμιλό μας. Είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, το αξίζει με βάση τη δουλειά που έχουν κάνει οι παράγοντες της ομάδας και εάν όπως λέγεται ενισχυθεί τότε στα μπαράζ ανόδου έχει ελπίδες για να ανέβει κατηγορία»

ΑΜΣ Φιλωτίου: «Κάνει τη προσπάθειά του να ξεφύγει από τα έως τώρα δεδομένα του και νομίζω ότι τα έχει καταφέρει. Έχει μεν την απειρία του πρωταθλητισμού αλλά χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερος, μαθαίνει και νομίζω ότι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία»

ΑΟ Πανναξιακός: «Όπως εξελίσσεται ο όμιλος, είναι ο μεγάλος ρυθμιστής. Είναι μεγάλη ομάδα με βαριά και ιστορική φανέλα και άξια σεβασμού. Είχε ένα κακό μήνα με το στραβοπάτημα στη Σαντορίνη κόντρα στη Θύελλα αλλά σίγουρα μπορεί να επιστρέψει έχοντας παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα»

Θύελλα Καμαρίου: « Με τη νίκη επί του Πανναξιακού ρέφαρε την ήττα από τον Αστέρα Τραγαίας. Θα είναι σίγουρα από τις ομάδες που θα παλέψουν έως το τέλος για τη συμμετοχή στη τριάδα και η νίκη επί του Πανναξιακού τους έδωσε την ελπίδα που χρειάζονταν για να συνεχίσουν. Με τις ενισχύσεις που έρχονται είναι δεδομένο ότι θα μας κυνηγήσουν»073

Αστέρας Τραγαίας: «το έχω πει και παλαιότερα. Είναι μία ομάδα που παίζει για την ιστορία της, δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Όχι γιατί δεν έχει την ποιότητα των παικτών αλλά λόγω των υποχρεώσεων που έχουν δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Όχι ότι εάν τους έρθει το …δώρο θα πουν όχι; Θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε όποιον τους υποτιμήσει»

ΑΟ Καρτεράδος: «ομάδα με περιορισμένη δυναμική και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε υψηλή θέση. Εντάξει, είναι μία συμπαγής ομάδα αλλά έχει πρόβλημα στην επίθεση και δεν μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο. Χάνει στις λεπτομέρειες»

Λάβα Εμπορείου: «το …πλοίο έχει ήδη βουλιάξει. Η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Όταν δεχτεί γκολ δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και δύσκολα γυρίζει παιχνίδι»

ΠΑΣ Νάξου: «είναι η ομάδα που παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και μου αρέσει να την παρακολουθώ. Όμως, το γεγονός ότι δεν έχει έμπειρους παίκτες σε θέση κλειδιά την έχουν αφήσει χωρίς πόντο. Ελπίζω ότι στο δεύτερο γύρο θα παίξει ακόμη καλύτερα και θα κερδίσει τους πόντους που της αναλογούν»

Οι ΤΟΠ αποκρούσεις του Ανυφαντάκη

 

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares