Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 11:03

Μονογυιού: Πρέπει να γίνουν περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλα τα επίπεδα ο Κυκλαδίτικος αθλητισμός απασχολούν όλους μας καθημερινά και στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελούν τροχοπέδη για την σωστή άθληση της νεολαίας μας, αλλά και των σωματείων που παλεύουν κάτω από άνισες συνθήκες για να επιτελέσουν το έργο τους.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια ερωτήματα που χρήζουν ανάλυσης και βρήκαμε την υποψήφια Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, από την οποία ζητήσαμε τις θέσεις της.

Ο αθλητισμός στις Κυκλάδες αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για τη νεολαία και μία ενασχόληση η οποία προσφέρει εναλλακτικές διεξόδους στους νέους, οι οποίοι μέσα από αυτόν σίγουρα ξεφεύγουν από κακές συνήθειες που όλοι μας γνωρίσουμε ποιες είναι και πόσο βλάπτουν. Κυρία Μονογυιού πιο είναι το πλάνο της Νέας Δημοκρατίας για τον αθλούμενο Νέο στις Κυκλάδες;

Οι σχέσεις των νέων με τον αθλητισμό δεν είναι πάντα οι καλύτερες δυνατές. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο νέος υιοθετεί το πρότυπο μιας καθιστικής ζωής. Καθώς ο νέος και η νέα μεγαλώνει δέχεται όλοMONOGIOY1 και περισσότερες επιδράσεις στον χαρακτήρα του από τον αθλητισμό, αναπτύσσει το αίσθημα της συλλογικότητας ενώ παράλληλα μαθαίνει να σέβεται και να συνεργάζεται με τον αντίπαλο του. Σιγά - σιγά ο νέος αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να κατακτά αξίες ζωής όπως η υπομονή και η επιμονή, ο κόπος και η ανταμοιβή, η χαρά και η λύπη, καθιστώντας την ένταξη στην κοινωνία πιο ομαλή και φυσιολογική. Ο νέος έτσι αποφεύγει τις κακές επιρροές όπως όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι με τη δική του κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά στην κυβέρνηση έκανε πολλά για τον αθλούμενο νέο στις Κυκλάδες. Πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα, γιατί ο αθλητισμός για τους νέους είναι το οξυγόνο που τους δίνει ζωή.

Κατάγεστε από την Μύκονο, όπου ζείτε μόνιμα όλον τον χρόνο τι έχετε εισπράξει εσείς προσωπικά όσον αφορά τον αθλητισμό και με μία πρώτη ματιά τι νομίζεται ότι μπορεί να γίνει ώστε να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει καλύτερα.

Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο ιστορικά έχει αποδείξει την ιδιαίτερη επιρροή που ασκεί σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Είτε ως δραστηριότητα σωματικής άσκησης είτε ως θέαμα ο αθλητισμός καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των αναγκών του ανθρώπου τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε τοπική κοινωνία είναι η ύπαρξη ενός πλάνου αθλητικού για τα επόμενα χρόνια.

Η διείσδυση του αθλητισμού στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του σύγχρονου κράτους είναι δεδομένη και δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Στις μέρες μας είναι γνωστή σε όλους μας ως αθλητική οικονομία ή οικονομία του αθλητισμού. Επίσης τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και το φαινόμενο ο τουριστικός αθλητισμός να καταλαμβάνει σημαντική θέση στην αγορά του τουριστικού προϊόντος. Λόγω της σημερινής κρίσης υπάρχουν αρκετές περικοπές από τον προϋπολογισμό του αθλητισμού. Έτσι είναι αναγκαίες άλλες πηγές πόρων για την στήριξη του ιδίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία.

Βασική βέβαια προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ολοκλήρωση των έργων υποδομής που έχουν ήδη ξεκινήσει και ο σχεδιασμός νέων λειτουργικών και απαραίτητων έργων για τον αθλητισμό είναι η άμεση προτεραιότητα. Κακά τα ψέματα ο αθλητισμός προάγει την υγεία του σώματος και του πνεύματος και πραγματικά …. σώζει ζωές.

Η τοπική αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη έχει επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού με όποια προβλήματα υπάρχουν τα οποία πολλές φορές είναι δυσεπίλυτα και απαιτείτε η συνδρομή της πολιτείας. Είστε υπέρ στο να υπάρχει ένας μηχανισμός που θα δίνει λύσεις;

Η τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό. Η ιστορική παράδοση των νησιών μας συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη της ιδέας του αθλητισμού σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Στις μέρες μας πολλά νησιά των Κυκλάδων εξελίσσονται σε κυψέλες ανάπτυξης του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα ο αθλητισμός αποτελεί βασικό συστατικό ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας των νησιών μας.

Πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός σε κάθε Δήμο και να δίνει λύσεις, γιατί ο αθλητισμός πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και διέξοδος από την καθημερινότητα.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό που χρονίζει και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων στις Κυκλάδες είναι οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις μεταξύ των νησιών. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης κάποιας λύσης, αλλά όλες είτε πέφτουν στο κενό, είτε δίνονται κάποια πρόσκαιρα ημίμετρα. Πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα?

Αυτό το ζήτημα για τα δρομολόγια και τις ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις μεταξύ των νησιών αντιμετωπίζεται με το αυτονόητο – περισσότερα δρομολόγια πλοίων-. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να υπάρχουν νησιά που να μην έχουν επαρκή δρομολόγια πλοίων, να μην διασυνδέονται μεταξύ τους στο ίδιο νομό και με άλλους νομούς. Πρέπει η πολιτεία άμεσα πριν το καλοκαίρι του 2015 να κλείσει αυτά τα θέματα προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ζωής των πολιτών.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares