Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 02:11

Σταυρούλα Δαφερέρα: «Ζούμε ένα όνειρο»

Είθισται σε μια μεγάλη διοργάνωση το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας εκ των νικητών σε συλλογικό επίπεδο να παίρνει αυτός που πρωτοστατεί ώστε η ομάδα του να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο.

KORASIDES LIMANIΥπάρχουν όμως και οι λεγόμενοι …αφανείς ήρωες που έχουν βάλει κι αυτοί το λιθαράκι τους ώστε η ομάδα τους να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί η Μαρία Καλακώνα να αναδείχθηκε MVPτου ΑΟ Πάρου, αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης με τους 46 πόντους σε ημιτελικό και τελικό και ήταν ο κινητήριος μοχλός της πρωταθλήτρια ομάδας Κυκλάδων, ωστόσο μία εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας της Πάρου ήταν και η Σταυρούλα Δαφερέρα.

Η 16χρονη αθλήτρια αν και ήταν η πρώτη φορά που φόρεσε την φανέλα της ομάδας μπάσκετ των κορασίδων κατάφερε να βοηθήσει κι εκείνη με την σειρά της (8 πόντους στον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕ Σαντορίνης και 6 στον τελικό εναντίον του ΑΟ Ερμούπολης) και η κούπα να μεταβεί στην Πάρο.

Η Δαφερέρα μίλησε στο «SportCyclades» για την επιτυχία αυτή κι αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές του τουρνουά, στις παίκτριες και τους προπονητές των αντίπαλων ομάδων και ευχαρίστησε τους γονείς όλων των παιδιών που ήταν στο πλευρό τους δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε την διοργάνωση με δύο ήττες, αλλά τίποτα δεν μας πτόησε. Συνεχίζαμε αγώνα – αγώνα χωρίς απογοήτευση. Τα δίναμε όλα στις προπονήσεις, για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό και στο τέλος ανταμειφτήκαμε».

Σε ό,τι αφορά το κλειδί της επιτυχίας η νεαρή παίκτρια τόνισε: «Είχαμε την τύχη να έχουμε στην ομάδα μας δύο φοβερές αθλήτριες, την Μαρία και την Βασιλική Καλακώνα, οι οποίες βοήθησαν στα μέγιστα ώστε η ομάδα να γυρίσει στην Πάρο με την κούπα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προπονητή της, τον Θοδωρή Καζακίδη. «Τα μεγάλα συγχαρητήρια ανήκουν στον προπονητή μας», δήλωσε η Δαφερέρα και πρόσθεσε: «Σε κάθε παιχνίδι ήταν όρθιος σε όλη τη διάρκεια παρότι η φωνή του έκλεινε από τις κραυγές. Αυτό μας έκανε να γινόμαστε καλύτερες».

Όσο για τον εαυτό της; «Για εμένα ήταν η πρώτη χρονιά σε ομάδα μπάσκετ και ποτέ δεν περίμενα πως θα σηκώσω την κούπα μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια».

Και φτάσαμε στον τελικό της διοργάνωσης, απέναντι στην Ερμούπολη που επικρατεί στην κατηγορία από την σύσταση της και επί επτά χρόνια δεν έχει χάσει ποτέ σε επίσημο αγώνα, σαρώνοντας όλους τους τίτλους. Τι έγινε εκεί και η κούπα πήγε στα χέρια των κοριτσιών του ΑΟ Πάρου; Η Σταυρούλα εξηγεί:

«Στον τελικό που ήταν και το πιο κρίσιμο, μα και το πιο κουραστικό παιχνίδι όλης της χρονιάς αυτό που μας βοήθησε ήταν πως δεν είχαμε άγχος. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, κάτι που μας ζητούσε συνέχεια ο προπονητής μας. Πριν αρχίσει ο αγώνας καμία κοπέλα δεν πίστευε πως θα κερδίσουμε. Μέχρι που πέρασε η πρώτη περίοδος και συνειδητοποιήσαμε πως όλα γίνονται. Μόλις οι διαιτητές σφύριξαν την λήξη του παιχνιδιού το μόνο που νιώσαμε ήταν συγκίνηση».

Τελειώνοντας είπε: «Θεωρώ πως όσες ημέρες και αν περάσουν καμία συμπαίκτριά μου δεν θα ξεχάσει αυτή την ημέρα. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που ήρθαν το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Παροικιάς να μας υποδεχθούν και να πανηγυρίσουμε μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

KORASIDES PANYGIRISMOS naxos 2015

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares