Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 23:49

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για τους Φιλωτίτες

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν οι αθλητικές διακρίσεις για τα νησιά μας δεν έρχονται μόνο από τα δημοφιλή αθλήματα του Ποδοσφαίρου, του Μπάσκετ και του Βόλεϊ, υπάρχουν αθλήματα όπως η Κολύμβηση και το Tae Kwon Do, που έχουν κάνει γνωστό τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου.

FILOTI VATHROΠώς να μην είσαι περήφανος; Ένα ολόκληρο χωριό και κατ επέκταση ένα νησί πανηγυρίζει και αυτό δεν είναι άλλο από το Φιλώτι και τη Νάξο, που στις 29 Μαρτίου είδε δύο Φιλωτίτες αθλητές, τον Δημήτρη Μανιό και την Ιωάννα Σαχά να ανεβαίνουν στο ψιλότερο σκαλί του Βάθρου, σε Πορτογαλία και Ισραήλ αντίστοιχα, υψώνοντας την γαλανόλευκη στον πιο ψηλό ιστό, με τον Εθνικό ύμνο της χώρας μας να ακούγεται στα κολυμβητήρια των δύο αυτών Ευρωπαϊκών Χωρών.

Οι επιτυχίες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς την ίδια μέρα η συνήθης ύποπτος της Αθλοπαιδείας Νάξου Γεωργία Κρασσά πήρε την πρωτιά, ανεβαίνοντας και αυτή με τη σειρά της στο ψιλότερο σκαλί του Βάθρου, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Χαλκίδας. Σημειώνουμε ότι στην ίδια διοργάνωση ο Ρένος Κασέμι σημείωσε άλλη μία επιτυχία για το Ναξιακό σωματείο καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην κατηγορία του.

MANIOS1Ιωάννα Σαχά – Δημήτρης Μανιός

Η Ιωάννα Σαχά και ο Δημήτρης Μανιός είναι δύο παιδιά με καταγωγή από το Φιλώτι με μεγάλη αγάπη για τη Νάξο και τον τόπο τους. Και τα δύο παιδιά διανύουν το 16ο έτος της ηλικίας τους και έχουν επαφή με την πισίνα από τα τέσσερα τους χρόνια, όπου έκαναν τις πρώτες τους βουτιές με πένα ιστορικό σωματείο του υγρού στίβου, τον ΑΝΟ Γλυφάδας.

Σήμερα κατέχουν την πρώτη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία που αγωνίζονται και αυτό τους δίνει το δικαίωμα της συμμετοχής σε διεθνής αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτιές στην Ελλάδα και μεγάλες διακρίσεις κατέχει και η 15χρονη Φιλωτίτισα Μαρία Ζαφείρη. Τα παιδιά προπονεί ο κ. Μίλτος Κανελόπουλος.

Η κοπέλα της παρέας η Ιωάννα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. (2:16.91) ύπτιο, στο πολυεθνές τουρνουά "Multinationals Junior Swimming Meeting" που έγινε στο Ισραήλ.

Πάμε τώρα στον Δημήτρη Μανιό, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από την Λισαβόνα της Πορτογαλίας και το " Multinationals Youth Swimming Meeting Oeiras-Portugal" με δυο χάλκινα μετάλλια. Ο 16χρονος Ναξιώτης πήρε την Τρίτη θέση στα 1500μ. (16:13.45), και στα 400μ. (4:03.49) ελεύθερο.

KASEMIS-KRASSAΓεωργία Κρασσά – Ρένος Κασέμι

Για την Αθλοπαιδεία Νάξου έχουμε πει και στο παρελθόν, ότι κάτω από δύσκολες συνθήκες έχει καταφέρει να διακρίνεται συνεχώς, χτίζοντας πάνω από όλα σε σωστές βάσεις τον χαρακτήρα των παιδιών της. Ο Δάσκαλος Γιάννης Ζευγώλης και όλο το προπονητικό τιμ έχουν καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια ώστε τα παιδιά του συλλόγου να ξεφύγουν από τα δύσκολα όρια των Κυκλάδων. Και τα έχουν καταφέρει θα λέγαμε, καθώς οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, με την αιχμή του δόρατος να είναι φυσικά η 12χρονη Γεωργία Κρασσά, που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει πολλές διακρίσεις.

Με τέσσερις αθλητές έλαβε μέρος στο Διασυλλογικό της Χαλκίδας η Αθλοπαιδεία, με τον Ρένο Κασέμι επίσης που ανεβαίνει και αυτός συνεχώς αγωνιστικά να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο, που χάρισε πόντους στον σύλλογο του.

Ένα μεγάλο μπράβο πρώτα στα παιδιά διότι για να φτάσεις σε αυτά τα επίπεδα χρειάζεται κόπο, χρόνο, πόνο και πολλές - πολλές στερήσεις και θυσίες, και μετά ένα μεγάλο μπράβο στους προπονητές και στους γονείς που είναι δίπλα στα παιδιά τους και τους βοηθούν προς την επιτυχία!!!

SAXA

 

KRASAKRASA1MANIOS2

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares