×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 534

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 08:13

Από τον Σιδέρη στους Μανωλάδες

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν οι Κυκλάδες είναι μία ποδοσφαιρομάνα που έχει βγάλει πολλά ταλέντα που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάμε όμως σε ένα χωριό που φαίνεται πως έχει τα πρωτεία στις Κυκλάδες και αυτό δεν είναι άλλο από την Κόρωνο της Νάξου, πατρίδα των Στέλιου και Κώστα Μανωλά, με το συγκεκριμένο χωριό όμως να μας δίνει ακόμα έναν θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Σιδέρη.

Στςις ποδοσφαιρικές συζητήσεις που κάναμε, γνωρίζαμε και αναφέραμε ότι ο μεγάλος άσσος του Ολυμπιακού για την δεκαετία του 60 Γιώργος Σιδέρης κατάγεται από τη Νάξο για να έρθει ένα δημοσίευμα από το blog ''Ορεινός Αξιώτης'' που ασχολείται με τα γενεαλογικά δένδρα των κατοίκων της ορεινής Νάξου να μας επιβεβαιώσει τεκμηριωμένα στο άρθρο που ακολουθεί την καταγωγή του Σιδέρη.

Γιώργος Σιδέρης ο Ναξιώτης θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Γιώργος Σιδέρης κατάγεται από την Νάξο , ο πατέρας του ήταν ο Νικόλαος Σιδερής του Φώτη από την Κόρωνο και η μητέρα του Μαρία Κάγκανη από τονSIDERIS4 Δαμαριώνα .Γεννήθηκε στον Ρέντη το 1938 όπου είχαν εγκατασταθεί και οι περισσότεροι Κορωνιδιάτες και ιδιαίτερα οι Σιδερίδες , πολλοί εκ των οποίων μετέτρεψαν το επίθετό τους σε Σιδέρης.

Ο Γιώργος Σιδέρης ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1938 στον Πειραιά, ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του είχαν προσάψει το παρατσούκλι Βόντακας. Ξεκίνησε από τον Ατρόμητο Πειραιά και το 1959 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Το 1969 είχε καταταγεί 17ος στο δημοψήφισμα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, πρώτος είχε ψηφιστεί ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ. Το 1970 πήγε στην Αντβέρπ στο Βέλγιο για να ξαναγυρίσει στον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά. Το 1962 φόρεσε την φανέλα της ιταλικής Λανερόσι σε φιλικούς αγώνες μετά από πρόσκληση της ιταλικής ομάδας. Την ίδια χρονιά είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η Ίντερ, η Φιορεντίνα, και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδας με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Δεκεμβρίου 1958 στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Γαλλίας (1-1), για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών 1960. Υπήρξε μέλος της ομάδας από το 1958 έως το 1970 επιτυγχάνοντας 14 τέρματα σε 28 συνολικά συμμετοχές, που τον καθιστούν ένατο στη σχετική λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών της Ελλάδας. Σύμφωνα με ψηφοφορία μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων, που διοργάνωσε το 2010 ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο Σιδέρης συγκαταλέγεται στην καλύτερη ενδεκάδα της δεκαετίας του '60.

Πηγή: Ορεινός Αξιώτης

SIDERIS1

 

O Γιώργος Σιδέρης σε επίσκεψη του στην Κόρωνο

SIDERIS3  SIDERIS2 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χόρτασαν γκολ στο φινάλε! [pics] ο Τελικός απο το Space FM »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares