Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 22:31

Καλή ομάδα ο Πανναξιακός αλλά όχι φαβορί

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Α.Χ.»: «Τα μπαράζ θέλουν μεγάλη υπομονή και κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες!» Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Α.Χ.»: «Τα μπαράζ θέλουν μεγάλη υπομονή και κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες!»

Ιδιαιτερότητες και παγίδες θεωρεί ότι κρύβει η διαδικασία των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική Κατηγορία, ο Θόδωρος Παπαλόπουλος. Ο τεχνικός του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής που κυριάρχησε στην Α΄ Κατηγορία Λέσβου, θεωρεί ότι πολλά θα κριθούν και στις λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι πρέπει η ομάδα του να κάνει υπερπροσπάθεια εάν θέλει να φτάσει στην διάκριση.

«Πάμε να παλέψουμε κάθε ματς. Δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τους αντιπάλους μας. Ο Κανάρης είναι μια καλή ομάδα, πιστεύω ότι τόσο οι πρωταθλητές Χίου όσο και εμείς, είμαστε στο ρόλο του φαβορί» λέει ο έμπειρος προπονητής, συμπληρώνοντας σε μια πρώτη σκιαγράφηση των αντιπάλων: «Και η Νάξος που την είδαμε σε βίντεο έχει μια καλή ομάδα. Ο Πυθαγόρας θεωρώ είναι η πιο υποδεέστερη ομάδα σε σχέση με την δυναμικότητα που έχουν οι αντίπαλοι μας. Φυσικά πολλά πράγματα κρίνονται στις λεπτομέρειες αλλά καμιά φορά και μέσα στο γήπεδο πολλά αλλάζουν. Παίζουν ρόλο και οι συνεχείς μετακινήσεις, κάτι πολύ κουραστικό για όλες τις ομάδες όμως».

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Λέσβου παραδέχεται ότι οι διαφορές έχουν μικρύνει, λέγοντας: «τα μπαράζ θέλουν υπομονή, μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες μας και λίγη τύχη. Πάντως χωρίς προσπάθεια δεν πάμε πουθενά!. Εμείς θεωρώ έχουμε ένα ποιοτικό ρόστερ, αλλά σε ποσότητα είμαστε 16, 17 παίκτες. Υπάρχουν πάντα τα δεδομένα της κούρασης, των συνεχόμενων ταξιδιών, συν κάποιοι τραυματισμοί που μπορεί να έχεις. Οπότε ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο».

Η πρεμιέρα για τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, είναι την προσεχή Παρασκευή, όπου υποδέχεται στην έδρα της τον Πανναξιακό, ώστε να εξυπηρετηθεί συγκοινωνιακά η ομάδα των Κυκλάδων. Μετά περιμένει τους παίκτες του, ένα δύσκολο δεκαήμερο, με τον πολυνίκη προπονητή (έχει τους περισσότερους τίτλους κατακτήσει στην Λέσβο), να σημειώνει: «Παίζουμε Παρασκευή εντός έδρας με τον Πανναξιακό. Μετά πάμε την επόμενη Πέμπτη στη Σάμο, θα παίξουμε εκεί θα μείνουμε το βράδυ και θα γυρίσουμε στη Χίο για να συναντήσουμε την Κυριακή 17 του μήνα τον Κανάρη. Δηλαδή 10 ημέρες θα είμαστε εκτός Μυτιλήνης, κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός».

Ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής πανηγύρισε τον 4ο τίτλο του στην ΕΠΣ Λέσβου (1984-85, 2006-07, 2008-09, 2014-15). Στον τελικό του Νομού νίκησε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης με 3-0 τον Ηρακλή Ατσικής «Δεν είχαμε καλή απόδοση στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο ανεβάσαμε λίγο την απόδοση μας, βοήθησε και η τύχη και έτσι φτάσαμε στο άνετο στο τέλος 3-0» λέει στην «Α.Χ.» για τον τελικό. Πριν φυσικά φτάσουν στον τελικό του Νομού, κυριάρχησαν στο πρωτάθλημα Λέσβου, που ήταν ένας μαραθώνιος 30 αγωνιστικών. Εκεί πήρε την διαφορά με 11 βαθμούς από την Αναγέννηση Γέρας, που ήταν 2η. «Για να μην πάμε σε πλει οφ, έπρεπε να έχουμε διαφορά πάνω από 7 βαθμούς και να πάρουμε τον τίτλο στην Λέσβο απευθείας. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο αυτό, με δεδομένο ότι έχουμε μια ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο μπάτζετ» τονίζει, συμπληρώνοντας: «δυο παιχνίδια πριν το τέλος, όμως εκεί που κερδίσαμε 6-4 την Γέρα, πήγε η διαφορά στους 11 βαθμούς και έτσι τελείωσαν όλα».

Για τον Θοδωρή Παπαλόπουλο, η κατάκτηση του τίτλου από τον Διαγόρα ήταν και μια προσωπική δικαίωση. Πήρε τον 6ο τίτλο σαν προπονητής και είναι ο πολυνίκης στο Νομό Λέσβου. Έχει κατακτήσει τρεις φορές πρωτάθλημα με τον Διαγόρα, δυο με τον Όλυμπο Αγιάσου και μια με τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας. «Είναι μια δικαίωση, τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με το τοπικό ποδόσφαιρο» τονίζει, λέγοντας ακόμη: «Στόχος να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να χαίρονται οι παίκτες, οι διοικήσεις, οι φίλαθλοι. Να είμαστε μονιασμένοι για να υπάρχουν χαρές. Γιατί οι ήττες φέρνουν γκρίνιες. Εμείς ήμασταν μια ομάδα μονιασμένη, μια οικογένεια, παρά τα κάποια οικονομικά προβλήματα λίγα, πενιχρά που είχαμε και τα ξεπεράσαμε. Άλλωστε ξέρετε καμία ομάδα σήμερα, να μην έχει οικονομικά προβλήματα. Όλες μικρές, μεγάλες έχουν».

 

Δυνατό του χαρτί η ομοιογένεια

 

Η ομοιογένεια, οι καλοί παίκτες που μεταξύ τους έχουν δέσει αλλά και η δύσκολη έδρα του (στην οποία σκοράρει μόνιμα) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, που κατέκτησε τον τίτλο στην Λέσβο. Μάλιστα στην Α΄ Λέσβου, πριν φτάσει στον νικηφόρο τελικό επί του Ηρακλή Ατσικής από την Λήμνο, τερμάτισε 1ος με διαφορά 11 βαθμούς από την Αναγέννηση Γέρας, αήττητος με απολογισμό 25 νίκες, 3 ισοπαλίες!.

 

Πρώτο βιολί των πρωταθλητών Λέσβου, ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Χατζηκυριάκος, που έχει περάσει από Καλλονή, Αιολικό, Αιγέα Πλωμαρίου. «Αυτός ήταν ο παίκτης που πήρε μόνος του το παιχνίδι, χάρις στην εμπειρία του και τα στημένα που έβγαλε» σχολίασε για τον άσσο του Διαγόρα, ο προπονητής του Ηρακλή Ατσικής Άγγελος Κελέκης, μετά το τελικό του Νομού. Εκτός όμως από τον Χατζηκυριάκο στο ρόστερ του Διαγόρα υπάρχουν αρκετοί παίκτες είτε με εμπειρία είτε με την ποιότητα που χρειάζεται μια ομάδα, για να φτάσει στην επιτυχία. Χρόνια στα γήπεδα του τοπικού ο επιθετικός Κώστας Φιλιανός, μάλιστα πέτυχε τα 5 από τα 6 γκολ στο ντέρμπι (6-4) επί της Αναγέννησης Γέρας και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ακόμη στο δυναμικό του Διαγόρα ξεχωρίζουν ο Θωμάς Παπαδόπουλος (σέντερ φορ) δανεικός ήρθε από τον Αιολικό, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Δημήτρης Βαμβουκλής «ο εγκέφαλος της ομάδας», που είναι επιτελικός μέσος 10άρι και κάνει το παιχνίδι (σημείωσε 2 τέρματα στο τελικό με τον Ηρακλή), ο νεαρός πλάγιος μπακ Χρήστος Μουτζούρης (έπαιζε πέρσι στον Αιολικό) και ο Νίκος Τριλιανός (κεντρικός αμυντικός), επίσης με θητεία στον Αιολικό.

 

«Ο Διαγόρας χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι για να υλοποιήσει τους στόχους του. Πήραμε το πρωτάθλημα στο Νομό και θέλουμε ακόμη ένα στόχο να κάνουμε πραγματικότητα για την ομάδα, τους φιλάθλους και το χωριό» ανέφερε στο TV Μυτιλήνη, o πρόεδρος του Διαγόρα Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, σημειώνοντας ακόμη: «Είμαι σίγουρος ότι ο Διαγόρας έχει την ομάδα να τα καταφέρει και μπαράζ. Οριακό παιχνίδι για εμάς, η πρεμιέρα με τη Νάξο. Να μπούμε με το δεξί».

Του Δημήτρη Σταυρακάκη (Εφημερίδα Αλήθεια Χίου)

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares