Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 12:13

Βασίλης Ατσάλης: Στον Κανάρη κάνουμε όνειρα

Η μέρα που θα αρχίσουν τα μπαράζ ανόδου για τον Πανναξιακό πλησιάζει.

Με αντίπαλους τους πρωταθλητές Σάμου, Λέσβου και Χίου, ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα προσπαθήσει να επανέλθει εκεί που συνήθισε πολλά χρόνια, σε Εθνική δηλαδή κατηγορία.

Θα αντιμετωπίσει τον Πολυκράτη Σάμου, τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής και τον Κανάρη Νενήτων.

Στην προσπάθεια μας να συλλέξουμε πληροφορίες για μία όσο περισσότερο σφαιρική εικόνα του ομίλου, χρησιμοποιήσαμε κάποιες παλιές φιλίες, αναλλοίωτες στον χρόνο και μιλήσαμε με τον πρώτο σκόρερ και αρχηγό του Κανάρη Νενήτων, Βασίλη Ατσάλη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ατσάλης μόνο χθεσινός δεν είναι στο ποδόσφαιρο και οι πάμπολλες συμμετοχές του, ακόμη και στην Α΄ Εθνική με τον Ιωνικό, δίνουν το στίγμα της αξίας του και της εμπειρίας του. Ξεκίνησε από την ομάδα της γειτονιάς του τον Γ.Σ Αμαρουσίου και γρήγορα πήγε στο Ηράκλειο.ATSALIS KOYPA

Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε με την μεταγραφή του στον Απόλλωνα, όπου έπαιξε με τα χρώματά του σε Β και Γ Εθνική. Κορυφαία στιγμή του στην Α Εθνική με τον Ιωνικό και αργότερα πάλι στον Απόλλωνα, στο Ρουφ, στον Αίαντα Σαλαμίνας, στον Ολυμπιακό Λιοσίων, όπου είχε μία πολύ παραγωγική χρονιά με 24 γκολ, στον Αγ. Ιερόθεο, χρονιά που τον κτύπησε η ατυχία αφού έκανε το πρώτο χειρουργείο στον χιαστό και στα Μελίσσια.

Ακολούθησε η μετάβαση του στον τόπο καταγωγής του την Μυροβόλο Χίο, για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους.

Εντάχθηκε στην ομάδα του Κανάρη πριν 3 χρόνια στην πολύ καλή πορεία με τον Δήμο Κάβουρα στο τιμόνι, που χάθηκε η άνοδος για ένα γκολ στην ισοβαθμία, στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανω Μερά, πέρυσι έπαθε δεύτερο χιαστό, αλλά προσπάθησε πολύ και επανήλθε απολύτως έτοιμος και υγιής φέτος, οδηγώντας τον Κανάρη στην πρώτη θέση, μετά από μάχη με τον Ηρακλή Θυμιανών, σκοράροντας 25 γκολ στο πρωτάθλημα.

ΚΑΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΧΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρώτη ερώτηση που κάναμε στον Βασίλη αφορούσε την πορεία της ομάδας του και γενικώτερα το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Χίο.

«Το ποδόσφαιρο στο νησί δεν έχει τις επιτυχίες της Λέσβου, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν μπει οι βάσεις για την ανάπτυξη του. Αυτό αποδεικνύεται από την ροή παιδιών σε υψηλό επίπεδο, όπως ο γιος του προέδρου των Θυμιανών Γιώργος Ξύδης με συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Καλλονής, η στελέχωση της Κ.17 και της Κ.20 της ίδιας ομάδας με παιδιά του νησιού μας, τους Μπρή, Κρητικό, Μπαστιάνο και Τριανταφύλλου. Επίσης επαγγελματικά καριέρα κάνει και ο Δ.Καππός, που πέρασε από τον Λεβαδειακό και τώρα αγωνίζεται στο Μαρτίνο. Γενικά το πρωτάθλημα στη Χίο, τραβά το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Οι παραδοσιακές δυνάμεις του νησιού είναι σε κρίση, η Μικρασιατική και κυρίως ο Βαρβασιακός και πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν ο Κανάρης, ο Ηρακλής Θυμιανών, ενώ καλές ομάδες έχουν η Δάφνη, ο Όμηρος και ο Ποσειδώνας Καρδαμύλων που έχει μία δυναμική και τα επόμενα χρόνια μπορεί να τον δούμε σε πρώτο ρόλο».

ΚΟΣΜΟΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε την συμπαράσταση του κόσμου, της διοίκησης και του προπονητή της ομάδας.

«Ο Χριστόφορος Τσατσαρώνης, ο προπονητής μας, θεωρώ πως είναι ο καλύτερος Χιώτης προπονητής, ενώ η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Βουνουσάκη, έναν επιχειρηματία από τα Νένητα, που έχει σαν όνειρο του να δει την ομάδα σε ανώτερες κατηγορίες, είναι συνεχώς δίπλα μας. Η ομάδα αγαπιέται από όλο το χωριό, όλοι μας αγαπούν και μας πιστεύουν!

Είμαστε ο βασικός εκπρόσωπος του νησιού για να ανοίξει μία νέα σελίδα του Χιώτικου ποδοσφαίρου και αισθανόμαστε την αγάπη των φιλάθλων όλου του νησιού στην προσπάθεια μας. Θέλω να σας τονίσω ότι στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή που έκρινε τον τίτλο, ήταν απίστευτη η αίσθηση μας όταν μπήκαμε στο γήπεδο, αφού πάνω από 2000 κόσμου είχαν κατακλύσει κάθε γωνία».

ΟΜΑΔΑ-ΟΜΙΛΟΣ

Στην συνέχεια της κουβέντας μας ο Βασίλης μας είπε την γνώμη του για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κανάρη και την εικόνα του για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.

«Είμαστε μία συμπαγής ομάδα, λειτουργούμε σαν σύνολο, βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ και πιστεύω ότι η δυναμικότητα μας είναι ανάλογη με την προπέρσινη ομάδα που έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες. Βεβαίως είμαστε προσγειωμένοι, ξέρουμε και σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, καθώς είναι αδιαμφισβήτητη η αξία και η εμπειρία τόσο του Πανναξιακού και του Διαγόρα και ίσως λιγότερο του Πυθαγόρα.

Τα πάντα είναι θέμα ημέρας και προβλέπω να γίνονται πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια».ATSALIS FASH

ΒΑΣΚΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η ερώτηση ήταν αν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές εκτός Χίου και η απάντηση αφοπλιστική.

«Είμαστε σαν την Αθλέτικο Μπιλμπάο,κάτι σαν Βάσκοι της Χίου! Σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι ντόπιοι. Νοιώθουμε πως εκπροσωπούμε όλο το νησί, εισπράττουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλων των φιλάθλων, σίγουρα ο κόσμος μας είναι ο δωδέκατος παίκτης. Το όνειρο είναι για όλη την Χίο και η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι ασχέτως αποτελέσματος, καθώς και η τύχη παίζει τον ρόλο της, εμείς θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα και στο τέλος θα δούμε ποιος θα ανέβει στην Γ Εθνική».

KANARIS PANIG

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares