Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 13:55

Πρωταθλητές από κούνια

Το φετινό πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό από πολλές πλευρές. Μία από αυτές έγκειται και στο γεγονός ότι τρέχουν αρκετοί rookies, δηλαδή πρωτοεμφανιζόμενοι οδηγοί κάνοντας φέτος την παρθενική τους εμφάνιση στη formula 1.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι αυτοί οι οδηγοί είναι νεαροί σε ηλικία με μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες έχουν αποδείξει και παλιότερα σε μικρότερα πρωταθλήματα αγώνων, αλλά και μέχρι στιγμής στους αγώνες που έχουν προηγηθεί στη formula 1.

Max Verstappen

Max Verstappen

 

Ο Ολλανδός MaxVerstappen, είναι μόλις 17 χρόνων και από πέρυσι ανήκει στην ομάδα της ToroRosso. Πέρυσι εκτελούσε χρέη δοκιμαστή εξέλιξης, ενώ φέτος η ελβετική ομάδα του εμπιστεύτηκε θέση βασικού οδηγού. Ο νεαρός οδηγός με τη φετινή του συμμετοχή ξεκίνησε να σπάει ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεαρότερος πιλότος σε αγώνες formula 1 και ο νεαρότερος που κέρδισε πόντους στο συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στον αγώνα της Μαλαισίας. Το όνομα Verstappen μπορεί να ακούγεται γνωστό καθώς ο πατέρας του, Jos, είναι πρώην οδηγός για εννιά χρόνια, τις συμβουλές του οποίου ακούει με μεγάλη προσοχή ο άπειρος οδηγός. OMax μπορεί να μην έχει ακόμα δικαίωμα έκδοσης διπλώματος οδήγησης στους δρόμους(!), παρ’ όλα αυτά τρέχει και διαπρέπει με το μονοθέσιό του στις πίστες της formula 1. Έχει να επιδείξει μία τρίτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα formula 3 της FIA το 2014, όταν κι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου δέκα φορές, περισσότερες από όλους τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες gokart σε ηλικία τεσσεράμισι ετών. Ο μαγικός κόσμος της formula 1 ήταν το επόμενο βήμα για την καριέρα του.

Carlos Sainz Jr

Carlos

Ένα όνομα, μία ιστορία για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο πατέρας CarlosSainz αποτελεί ζωντανό θρύλο για το WRC το οποίο πρωτάθλημα κατέκτησε δύο φορές, ενώ τερμάτισε δεύτερος άλλες τέσσερις. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του, που η Toyota κυκλοφόρησε 440 συλλεκτικά CelicaGT-FourST 185s στο Ηνωμένο Βασίλειο με μία πλάκα με το όνομά του τοποθετημένη πάνω στο όχημα. Όλα αυτά , καταλαβαίνει κανείς, ότι αποτελούσαν τροχοπέδη για την όποια καριέρα του μικρού Carlos. Αν κι ο εικοσιενάχρονος πιλότος είχε να ξεπεράσει μία μεγάλη προκατάληψη λόγω του ονόματος που κουβαλούσε, γρήγορα έδειξε την αξία του κερδίζοντας πρωτάθλημα σε formulaRenault 2.0 NorthernEuropeCup και formulaRenault 3.5 πριν ενταχθεί στην ομάδα της ToroRosso και τη formula 1. Μέχρι στιγμής ο Ισπανός έχει να επιδείξει δύο τερματισμούς στους βαθμούς στις θέσεις 8 και 9. Στο χέρι του είναι μετά από χρόνια να μνημονεύουμε τα επιτεύγματά του στη formula 1 παραμερίζοντας αυτά του πατέρα του στο RallyWRC.

Felipe Nasr

 Felipe

Ο FelipeNasr μπορεί να μην κουβαλούσε «βαρύ» όνομα στις πλάτες του, ωστόσο προέρχεται από μια χώρα με τεράστια παράδοση στο άθλημα. Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την επαφή του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό από την ηλικία των επτά ετών όταν και συμμετείχε σε πρωταθλήματα gokart. Ο νεαρός οδηγός έχει εκμεταλλευτεί τη βελτίωση της Sauber και φέρνοντας τον τραπεζικό κολοσσό BancodoBrasil ως βασικό χορηγό της ομάδας, έχει φτάσει σε σημείο να πρωταγωνιστεί. Ο Nasr ήρθε φέτος στη formula 1 ως τρίτος του GP2 τη προηγούμενης σεζόν. Μέχρι τώρα έχει συλλέξει 14 πόντους καταφέρνοντας να τερματίσει σε όλους τους αγώνες. Έτσι ο εικοσιτριάχρονος εξελίσσεται σε έναν οδηγό που θα μας απασχολεί και τα επόμενα χρόνια.

Πλέον μπαίνει νέο αίμα στο χώρο της formula 1, μπολιάζοντας το άθλημα με οδηγικό θράσος, νεανική τόλμη, και πολλά όνειρα. Να σημειώσω εδώ, ότι υπήρχαν κι άλλοι νεαροί οδηγοί, αλλά ασχοληθήκαμε με αυτούς τους τρεις νεοεμφανιζόμενους οδηγούς που πρωταγωνιστούν.

Για σχόλια κι ερωτήσεις στο: alextata 95@gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

 

 

 

 

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares