Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 10:01

Πρώτος τίτλος, 37 χρόνια από την ίδρυση του!

Παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλαθλοι του Πυθαγόρα, πανηγυρίζουν, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος και τη νίκη με 3-0 επί του Ίκαρου Ικαρίας. Παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλαθλοι του Πυθαγόρα, πανηγυρίζουν, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος και τη νίκη με 3-0 επί του Ίκαρου Ικαρίας.

Για τον Πυθαγόρα Κοντακαίϊκων, η συμμετοχή στον 10ο όμιλο των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική Κατηγορία αποτελεί αρχικά μια πρόκληση. Για 1η φορά η ομάδα του χωριού, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το Καρλόβασι, πανηγύρισε την κατάκτηση του  πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Σάμου, 37 χρόνια μετά την ίδρυση της.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τον αγώνα που έκαναν τα παιδιά και την ιστορία του συλλόγου. Γι΄ αυτό κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να είμαστε κανονικά στα μπαράζ» τονίζει στην «Α.Χ.» ο πρόεδρος του Πυθαγόρα Γιάννης Παπασταματίου.

Οι πρωταθλητές Σάμου, θέλουν ότι το καλύτερο σε αυτό το δύσκολο μαραθώνιο, με τον διοικητικό τους ηγέτη να τονίζει: «είναι σίγουρα για εμάς μια πρόκληση ότι συμμετέχουμε στα μπαράζ. Έχουμε μια καλή ομάδα ότι καλύτερο μας τύχει, θα το προσπαθήσουμε. Από τις πληροφορίες που έχουμε, ξέρουμε ότι δυνατή ομάδα είναι ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής. Σε βίντεο έχουμε δει και τον Πανναξιακό και τον Κανάρη, θεωρώ ότι είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, πάνω-κάτω, όπως είδαμε από τα στιγμιότυπα. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε στα ίσια όλους τους αντιπάλους μας, σε όλα τα ματς».

Ο προπονητής του Πυθαγόρα Ηλίας Αναγνώστου, στα χέρια των ποδοσφαιριστών του πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου. Στις δηλώσεις του στην «Α.Χ.» επεσήμανε ότι η επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ήταν μια δουλειά που σχεδιάστηκε εδώ και 5 χρόνια.

Ηλίας Αναγνώστου (προπονητής Πυθαγόρα): «Έχουμε τον ενθουσιασμό και το πάθος του πρωτάρη!»

Ο Ηλίας Αναγνώστου, ήταν αυτός που οδήγησε τον Πυθαγόρα Κοντακαίϊκων στην κατάκτηση του τίτλου, στην γειτονική μας Σάμο. Ο 49χρονός προπονητής των πρωταθλητών Σάμου, παλαιός ποδοσφαιριστές τόσο στην ομάδα του Πυθαγόρα, όσο και σε ΑΕ Καρλοβάσου, Πολυκράτη Πυθαγορείου, Ένωση Βαθύλου-Πανσαμιακού (με συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική), υποστηρίζει ότι η 1η θέση στην Α΄ ΕΠΣ Σάμου, ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους στην ομάδα.

«Είχαμε πει από την αρχή ότι εάν βγαίναμε πρωταθλητές, θα πάμε στα μπαράζ. Στόχος να προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο» αναφέρει στην «Α.Χ.» ο κ. Αναγνώστου, που συμπληρώνει 5 χρόνια στον πάγκο του Πυθαγόρα. Εξιστορεί παράλληλα πως ήταν για τον ίδιο και τους παίκτες του η επιτυχία αυτή: «Για εμάς ήταν η 1η φορά που πήραμε τίτλο, ήταν μα εμπειρία για όλους μας, ωραία εμπειρία σίγουρα. Έχουμε μια νεανική ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια. Δεν έχουμε φυσικά την εμπειρία στην διαδικασία των μπαράζ, όπως οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Διαθέτουμε όμως ενθουσιασμό και πάθος. Αυτά θα υπολογίσουμε για να μπορέσουμε να ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική!».

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν για τον Πυθαγόρα, μια δουλειά που ξεκίνησε όπως αναφέρει ο τεχνικός του, εδώ και 5 χρόνια. «Είχαμε βάλει ένα στόχο, πριν από 5 χρόνια, να πάμε σκαλοπάτι, σκαλοπάτι. Κάθε χρόνο είχαμε ανοδική πορεία» λέει, αναφέροντας ακόμη σε ότι αφορά τους αντιπάλους που θα έχει στα μπαράζ: «από αυτά που ξέρουμε ο Διαγόρας έχει ένα προβάδισμα. Έχει ρόστερ καλό και δυναμική, αλλά νομίζω στα μπαράζ δεν υπάρχουν φαβορί. Παίζουν πολλά στοιχεία ρόλο σε τέτοιους αγώνες. Πχ οι απουσίες που θα έχεις στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι τραυματισμοί που είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Για τους ποδοσφαιριστές του Πυθαγόρα, μιας ομάδας ενός χωριού, των Κοντακαίϊκων, λίγα χιλιόμετρα από το Καρλόβασι, θα είναι σίγουρα μια σημαντική στιγμή η συμμετοχή στα μπαράζ. «Θα αποκομίσουμε κάποια πράγματα σίγουρα πολύ σημαντικά. Από εκεί και πέρα είναι μια πρόκληση για εμάς» υποστήριξε ο Ηλίας Αναγνώστου, σχολιάζοντας και την πρεμιέρα με τον Κανάρη: «δύσκολη αποστολή έχουμε χωρίς αμφιβολία. Έχουμε δει κάποια στιγμιότυπα από τον πρωταθλητή Χίου και θα προσπαθήσουμε να πάμε για ότι καλύτερο, στην έδρα του μέσα. Πάντως σημαντικό είναι ότι μια ομάδα από την Σάμο, θα παίξει στα μπαράζ. Θέλουμε να δώσουμε στους παίκτες μας, την χαρά και την ευκαιρία, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και εκτός του νησιού μας!».

Πως έφτασε στον τίτλο ο Πυθαγόρας

Για να πάρει τον τίτλο στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Σάμου ο Πυθαγόρας στον τελικό που έγινε στο Βαθύ νίκησε με 3-0 τον Ίκαρο Ικαρίας (δυο γκολ ο Κάρσας, ένα ο Σαπουνάς με πέναλτι). Στο γειτονικό νησί, το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε σε δυο ομίλους. Έναν στην Σάμο (συμμετείχαν 6 ομάδες) και έναν στην Ικαρία (με 4 ομάδες), αφού ήταν τα προβλήματα των μετακινήσεων πολλά και δεν μπορούσε να γίνει σε έναν ενιαίο όμιλο, όπως άλλες χρονιές.

Ο Πυθαγόρας πήρε την 1η θέση στον όμιλο της Σάμου, με απολογισμό 7 νίκες, 1 ήττα, 2 ισοπαλίες. Οι παίκτες του σκόραραν 14 φορές, ενώ δέχτηκαν 7 τέρματα, εκ των οποίων τα 4 γκολ σε ένα ματς. Στην μοναδική ήττα στο Καρλόβασι από την ομώνυμη ομάδα στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Στο φινάλε ο Πυθαγόρας στο γήπεδο του είχε κερδίσει 4-1 τον Πολυκράτη Πυθαγορείου και έτσι τερμάτισε 1ος στον όμιλο της Σάμου. Ακόμη ο Πυθαγόρας ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Σάμου. Έχασε στον τελικό με 4-3 στα πέναλτι από το Καρλόβασι.

Το ρόστερ των πρωταθλητών Σάμου, αποτελείται από παίκτες από το νησί, ενώ έχουν και 3 φοιτητές καθώς και 2 στρατιωτικούς. Οι πιο σημαντικοί παίκτες τους, είναι οι Σκουνδριάνος (τερματοφύλακας), Σαπουνάς, Ιωαννίδης, Μάκος (αμυντικοί), Ευαγγέλου, Κάτσικας (κεντρώοι), Κάρσας, Κοκκινάκης, Μακρής (επιθετικοί).

Ο Πυθαγόρας έδωσε τα παιχνίδια του σε πρωτάθλημα, κύπελλο στο γήπεδο του χωριού, που είναι ξερό, ενώ στα μπαράζ θα παίξει στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου (φυσικός χλοοτάπητας).

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares