Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 17:16

Το Naxos Multi Sports Camp θα δείξει στα παιδιά

Της Σοφίας Οικονόμου

Πραγματα που ολοι πρεπει να γνωριζουμε και ειναι σημαντικα για την μετεπειτα πορεια της της ζωης μας To Naxos Multi Sports Camp εκτος απο το "αθλουμαι-παιζω-διασκεδαζω θελει με το παρακατω κειμενο να γνωστοποιηση τις αξιες και της αρχες που πρεσβευει. Απο τους βασικους στοχους του προγραμματος ειναι να περασει στα παιδια τη "δια βιου ασκηση" και να δωσει στους γονεις να καταλαβουν ποσο σημαντικο ειναι αυτο.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Πολλοί λένε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε σε όλη μας τη ζωή, διότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε καλύτερα την υγεία μας. Αν η γυμναστική μας γίνει συνήθεια κατά τη διάρκεια της σχολικής μας ζωής, θα συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε σε όλη μας τη ζωή.

Πολλές συμπεριφορές και συνήθειες που έχουν ουσιαστική επίδραση στην υγεία για όλη τη ζωή διαμορφώνονται στην παιδική και εφηβική ηλικία. Για το λόγο αυτό, οι υγιεινές συμπεριφορές πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα στα χρόνια του σχολείου. Ο αθλητισμός και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής βοηθάνε ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός "διά βίου υγιεινού" τρόπου ζωής.

Οι κρίσιμοι παράγοντες που ευθύνονται για τις καρδιοπάθειες διαμορφώνονται νωρίς από την εφηβική ηλικία, για το λόγο αυτό η άσκηση και η καλή φυσική κατάσταση των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Έτσι, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η πρόληψη των ασθενειών.

Η σχολική ηλικία είναι η καλύτερη ηλικία για να ανακαλύψεις τα οφέλη της άσκησης και για να μάθεις να γυμνάζεσαι. Μερικές συμπεριφορές κατά την εφηβική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία στο μέλλον είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης. Η συστηματική άσκηση συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, επειδή:

Βοηθάει στην ψυχική ευεξία, στην καλή διάθεση, στον έλεγχο του στρες, στην καλή εμφάνιση του σώματος, στην ψυχική και σωματική δύναμη, την αντοχή και την ευκινησία. Βοηθάει στον έλεγχο και διατήρηση του ιδανικού βάρους. Βοηθάει στην αύξηση των ορίων της ζωής και στη μείωση των προβλημάτων των ατόμων της τρίτης ηληκιας Ποιοτητα ζωης σημαινει μετρο η γυμναστικη και ο αθλητισμος διδασκουν το πως μπορει καποιος στην ζωη του να εχει αυτοελεγχο,αυτοσυγκρατιση αρα και μετρο το Naxos Multi Sports Camp ειναι εδω για να δειξει στα παιδια πως μπορουν μεσα απο τον αθλητισμο και τη "δια βιου ασκηση"να διαμορφωσουν το χαρακτηρα τους με το σοφο ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ Που ελεγαν και οι αρχαιοι μας προγονοι

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΕΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Τα άτομα πρέπει να μάθουν να γυμνάζονται σε όλη τους τη ζωή, κάτι που οδηγεί εκτός από τη σωματική και στην ψυχική τους ισορροπία και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Η σχολική ζωή πρέπει να μας προετοιμάζει κατάλληλα για το υπόλοιπο του βίου. Η ψυχική υγεία είναι μια κατάσταση στην οποία τα άτομα αισθάνονται πνευματική ευεξία, είναι ικανοποιημένα από τον εαυτό τους, τους ρόλους τους στη ζωή και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Τα άτομα νιώθουν αποτελεσματικότητα, ευτυχία, σταθερή θετική διάθεση, πνευματική ετοιμότητα, κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά και γενικά ευχαρίστηση.

Η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες κάνει τα μικρά παιδιά και τους νέους να νιώθουν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους. Τα άτομα μεγάλης ηλικίας που γυμνάζονται συστηματικά θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικό μέλος της οικογένειάς τους και του στενού τους φιλικού περιβάλλοντος, ενώ τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή εμφανίζουν τάσεις απομόνωσης.

Όσο πιο πολύ συμμετέχουν σε φυσικές δραστηριότητες τα άτομα, τόσο περισσότερη ψυχική ευεξία νιώθουν.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΙΑ

Προσοχή. Η παιδική παχυσαρκία βρίσκεται σε άνοδο και τα Ελληνόπουλα καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις σε αυτήν μεταξύ των Ευρωπαϊκών Χωρών. Έχει βρεθεί πως η πιο συχνή αιτία της παιδικής παχυσαρκίας είναι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η κληρονομικοτητα πραγμα που πρεπει να προσεξουν οι γονεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος διασκέδασης των παιδιών και από τον παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού περάσαμε σε άλλες μορφές διασκέδασης, όπως η τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιγνίδια και η πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή. Το Naxos Multi Sports Camp ειναι το πρωτο αθλητικο camp που γινεται στο νησι και εχει τοση μεγαλη διαρκει και μπορει το παιδι να κανει τοσα διαφορετικα αθληματα ωστε να εχει την επιλογη στο τι του αρεσει και σε τι ειναι καλο που θελει να συνεχισει και επιπλεον να διαμορφοσει το χαρακτηρα του και τη συμπεριφορα του.

Για εγγραφές –  πληροφορίες απευθυνθείτε στην υπεύθυνη γυμνάστρια Σοφία Οικονόμου (6984315172)

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares