Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 18:02

Δε γινόταν αλλιώς

Το έβδομο grandprix της σεζόν ανήκει πλέον στην ιστορία και μπορούμε να πούμε, ότι εκλπαγήκαμε θετικά από πολλές πτυχές του αγώνα. Δυστυχώς για το θέαμα στην κορυφή, δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο, που θα μπορούσε να ανατρέψει τις ισορροπίες.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε μία ακόμα νίκη τη φετινή σεζόν εκκινώντας από την poleposition, την 44η τής καριέρας του που ταυτίζεται και με τον αριθμό στο μονοθέσιό του. Ο Βρετανός λοιπόν, αύξησε τη διαφορά του από το διώκτη του στο πρωτάθλημα στους 17 πόντους. Ο περσινός πρωταθλητής είχε ένα απόλυτα επιτυχημένο και ελεγχόμενο τριήμερο χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ήταν ο γρηγορότερος και έφτασε με ευκολία στην πρώτη θέση της εκκίνησης και στη νίκη. Από την πλευρά του ο Νίκο Ρόσμπεργκ ούτε ευχαριστημένος μα ούτε και δυσαρεστημένος θα πρέπει να είναι. Στις ελεύθερες δοκιμές είχε καλό ρυθμό και η διαφορά του από τον πιτμέιτ του ήταν ελάχιστη. Στις κατατακτήριες ήταν πολύ καλός φέρνοντας τη διαφορά του από τον προπορευόμενο Χάμιλτον στα 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου στο Q2. Από ‘κει και πέρα δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα να μπορεί να απειλήσει για τη νίκη και αφού η Mercedes δεν ενεπλάκη, όπως συνέβη στο Μονακό, ο Γερμανός πιλότος είχε ελάχιστες πιθανότητες κόντρα στον αλάνθαστο πιτμέιτ του.

Σε αισιόδοξα πλαίσια κινήθηκε η Ferrari. Μπορεί να έχασε το δικαίωμα για κάτι καλύτερο στον αγώνα από τις θέσεις 4 και 5 των Ράικονεν και Φέττελ από λάθη των οδηγών της, όμως φάνηκε, ότι οι αναβαθμίσεις στη μονάδα ισχύος πιάνουν τόπο. Η χρήση τριών token έγινε με σκοπό την βελτίωση της απόδοσης προκειμένου να κερδιθεί ισχύς περίπου 30 ίππων. Ο Ράικονεν εκκίνησε στον αγώνα από την τρίτη θέση του grid και είχε ένα καλό αγώνα με ένα τέτακε στην έξοδο του πρώτου chicane να του στερεί το βάθρο. Από την άλλη ο Φέττελ είχε τον πιο εντυπωσιακό κι επιθετικό αγώνα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους οδηγούς καθώς εκκίνησε τελευταίος και τερμάτισε πέμπτος. Το ευχάριστο για την ιταλική ομάδα είναι πως ο ρυθμός αγώνα των δύο οδηγών της ήταν παραπλήσιος αυτού των οδηγών της Mercedes, με τις βελτιώσεις που επιχειρήθηκαν να αποδίδουν καρπούς.

Την ευχάριστη έκπληξη έκανε η Williams. Η βρετανική ομάδα προσαρμόστηκε πολύ καλά στις ιδιαιτερότητες του αγώνα και ήταν από τις κερδισμένες του σαββατοκύριακου. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Μπότας κατέκτησε την τέταρτη θέση ενώ ο Μάσα εκκίνησε 17ος. Παρ’ όλα αυτά ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του συμπατριώτη του Ράικονεν και τερμάτισε τρίτος, φέρνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Από τη μεριά του ο Βραζιλιάνος έκανε ένα τρομερό αγώνα ολοκληρώνοντας πολλά προσπεράσματα τερματίζοντας έκτος. Η βρετανική ομάδα με κινητήρα Mercedes για πρώτη φορά φέτος θύμισε τον καλό περσινό της εαυτό και μακάρι να είναι η αρχή για πολλές καλές εμφανίσεις.

Από ‘κει και πέρα μόνο απογοήτευση μπορεί να προκαλεί η εμφάνιση των McLarenHonda και Red Bull Racing. Η ομάδα από το Woking έχοντας χρησιμοποιήσει κάποια διαθέσιμα token για τη βελτίωση της αξιοπιστίας της είδε τους Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον να εγκαταλείπουν τον αγώνα και τις όποιες προσπάθειές τους για διάκριση. Όσο αφορά τη RedBull, άπαντες στην ομάδα ήξεραν, ότι αυτός θα ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες καθώς η μονάδα ισχύος τους της Renault υστερούσε σε τελική ταχύτητα. Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν με τον Κβίατ να τερματίζει ένατος και ο Ρικιάρντο δέκατος τρίτος.

Σε δύο εβδομάδες η δράση επιστρέφει στην Ευρώπη και στον εντός έδρα αγώνα της RedBull στην Αυστρία. Εκεί περιμένουμε τους «ταύρους» βελτιωμένους καθώς έχουν ήδη ανακοινώσει την αναβάθμισή του κινητήρα τους. Με το τέλος του αγώνα της Αυστρίας θα απομένουν δύο μέχρι τη διακοπή ενός μήνα για το καλοκαίρι και πολλές ομάδες θα εκμεταλλευθούν αυτό το χρόνο δουλεύοντας για τη βελτίωση των μονοθεσίων τους.

Για σχόλια κι ερωτήσεις στο: alextata95 @ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έρχονται βελτιώσεις Δράση πέρα από τα όρια! »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares