Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 16:36

Πανναξιακός και Ιπποκράτης τα μεγάλα φαβορί

Το τουρνουά ανόδου στην Γ΄εθνικη μπασκετ μάλλον θα παιχτεί ανάμεσα σε δυο ομάδες που μπορεί να κριθεί και στην πρεμιέρα! Το τουρνουά ανόδου στην Γ΄εθνικη μπασκετ μάλλον θα παιχτεί ανάμεσα σε δυο ομάδες που μπορεί να κριθεί και στην πρεμιέρα!

Ο έμπειρος Αντώνης Ασημακόπουλος στο φωτογραφικό στιγμιότυπο όταν υπέγραψε το περασμένο Σεπτέμβριο στον Ιπποκράτη Κω. Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στην Α1 με τελευταία ομάδα τον Άρη Θεσσαλονίκης μεταπήδησε στο νησί της Δωδεκανήσου οδηγώντας τον Ιπποκράτη στην άνετη κατάκτηση του τίτλου με απώτερο σκοπό την επιστροφή στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ.

Η τύχη έπαιξε περίεργο παιχνίδι σε Πανναξιακό ΑΟΝ και Ιπποκράτη Κω που παρουσιάζονται ως τα φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ ανδρών, μέσα από το ειδικό τουρνουά που θα γίνει στην Αθήνα, αφού πολύ πιθανόν όλα να ξεκαθαρίσει από την 1η αγωνιστική.

Οι πρωταθλητές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ύστερα από την κλήρωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μπάσκετ στην Αθήνα θα τεθούν αντιμέτωποι στην πρεμιέρα των αγώνων, όπου συμμετέχει και ο Όμηρος Καλλιμασιάς, από τις 24 έως τις 28 του μήνα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Έσπερου Καλλιθέας.

«Πολύ πιθανόν από την 1η αγωνιστική να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε ότι αφορά την άνοδο. Ο νικητής θα έχει και ψυχολογικό προβάδισμα, ενώ ο ηττημένος λογικά ίσως απογοητευτεί» σχολιάζει ο Μάκης Δούβαλης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατική» Ρόδου και της ιστοσελίδας 12sport.gr.

Ξεκαθαρίζει ότι η 1η θέση που οδηγεί στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες, αιτιολογώντας το γεγονός ότι διαθέτουν έμπειρους μπασκετμπωλίστες με θητεία στις Εθνικές Κατηγορίες, ακόμη και στην Α1 Ανδρών, όπως ο Αντώνης Ασημακόπουλος ο οποίος μετά από 13 συνεχόμενα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταγράφτηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης στον Ιπποκράτη!.

«Είναι δυο ομάδες που έχουν αποκτήσει παίκτες εγνωσμένης αξίας. Διαθέτουν παρά πολύ μεγάλο μπάτζετ για τα τοπικά δεδομένα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι Ιπποκράτης-Πανναξιακός θα κρίνει τον τίτλο, ποιος θα ανέβει. Είναι μακράν οι πιο δυνατές ομάδες που μετέχουν στο μίνι αυτό πρωτάθλημα» λέει ο Μάκης Δούβαλης, που θεωρείται μετρ στο ρεπορτάζ του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο, αφού έχει πάντα πολύ καλές πληροφορίες τόσο για τον Κολοσσό Ρόδου που παίζει στην Α1 Ανδρών όσο και για τα άλλα Εθνικά Πρωταθλήματα αλλά και για τα τοπικά πρωταθλήματα του Αιγαίου!.

Ο Μάκης Δούβαλης επεσήμανε επίσης ότι και οι δυο αυτές ομάδες, διαθέτουν βάθος πάγκου και ποιότητα, τονίζοντας: «μπορούνε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των αγώνων, στα συνεχόμενα ματς. Πιστεύω ότι λίγο παραπάνω στις πιθανότητες για την 1η θέση είναι ο Ιπποκράτης».

Για τις υπόλοιπες τρεις πρωταθλήτριες που συμμετέχουν στην διαδικασία ο Ροδίτης δημοσιογράφος, θεωρεί ότι είναι ομάδες που χρειάζονται προσοχή, τονίζει ότι: «οι υπόλοιπες ομάδες θεωρώ είναι πιο πίσω βάσει της δυναμικότητας που έχουν. Η Αναγέννηση Σάμου έχει καλό προπονητή τον Παναγιώτη Ζωντό και διαθέτει 2-3 έμπειρους αθλητές που έχουν παίξει σε Εθνικές Κατηγορίες, όπως οι Καποτάς, Καραβασίλης, Τρυφωνόπουλος. Όμως υστερεί σε βάθος πάγκου, εκεί έχει πρόβλημα. Ο Όμηρος Καλλιμασιάς, πιστεύω του λείπει η εμπειρία σε αυτή την διαδικασία των μπαράζ. Έχει τον Λεγάτο που είναι έμπειρος παίκτες και τον Τσουρή που φέτος έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στο τοπικό της Χίου. Σε ότι αφορά την Λέσβο όπου εκεί ένας εκ΄ των Παπάδου Γέρα και Παλλεσβιακού θα φτάσει στον τίτλο δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο».    

Λεφτά και μάλιστα τρελά.. υπάρχουν σε Κω, Νάξο!

Σίγουρα εάν διαβάσουν το ρεπορτάζ αυτό οι ιθύνοντες του Κανάρη που προσπαθούνε να βρούνε τρόπους πως θα καλύψουν τα έξοδα και το μπάτζετ που χρειάζεται (κάπου στις 150 χιλιάδες ευρώ) για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία στο ποδόσφαιρο, μπορεί να τους πιάσει μια τεράστια θλίψη.

Αφού για δυο μόνο παίκτες εκεί στην Κω, οι ιθύνοντες του Ιπποκράτη πλήρωσαν την φετινή περίοδο κάπου στις 50 χιλιάδες ευρώ, με το συνολικό τους μπάτζετ να φτάνει στις 100 χιλιάδες ευρώ!. Τόσο κοστίζει η παρουσία στους πρωταθλητές Δωδεκανήσου του 39χρονού πια Αντώνη Ασημακόπουλου, ενός μπασκετμπωλίστα με θητεία στην Α1 Ανδρών, ο οποίος από τον Άρη Θεσσαλονίκης κατηφόρισε για την Κω (έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Κολοσσό Ρόδου, Πανιώνιο, Ολυμπιάδα Πατρών, Πανελλήνιος). Μαζί με τον Κώστα Τσότσο (σέντερ 2.04) που αγωνίζονταν σε Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Α2 ενώ έχει παίξει στο παρελθόν σε Ίκαρο Καλλιθέας, Κολοσσό Ρόδου και σε άλλες ομάδες Α2, Β΄ Εθνικής, είναι το μισό μπάτζετ της ομάδας.

«Ο Ιπποκράτης έχει αλλάξει επίπεδο με την απόκτηση των Ασημακόπουλου, Τσότσου αλλά και την παρουσία των Σκουφή, Γκοράτσα που έπαιζαν και αυτοί σε εθνικές κατηγορίες» λέει ο Μάκης Δούβαλης, Και σίγουρα εκεί στην Κω, με τέτοιες μεταγραφές είναι ξεκάθαρη η θέληση των ιθυνόντων της ομάδας για την άνοδο. Όχι μόνο για την Γ΄ Εθνική αλλά και ακόμη ψηλότερη, αφού  ήδη από φέτος έχουν κάνει κρούση σε Κώους αθλητές που παίζουν σε υψηλότερες κατηγορίες να γυρίσουν πίσω!. Ο Ιπποκράτης πήρε αήττητος τον 7ο τίτλο του στα Δωδεκάνησα, κερδίζοντας στον τελικό του φαίναλ φορ τον ΑΕ Δικαίου Κω, την ίδια στιγμή την οποία οι διοικούντες πετάνε από πάνω τους την γυναικεία ομάδα η οποία έπαιζε στην Α1 Εθνική Κατηγορία, τα 2 τελευταία χρόνια, ζητώντας από την διοικούσα επιτροπή που χειρίζονταν την τύχη της να απορροφηθεί από άλλον σύλλογο του νησιού γιατί δεν πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, ρίχνοντας όλο το βάρος στην ανδρική ομάδα!.

Εκεί γύρω στις 80 με 100 χιλιάδες ευρώ (μαζί όμως και με τις μετακινήσεις που είχε για το πρωτάθλημα των Κυκλάδων) κυμαίνεται το μπάτζετ του Πανναξιακού ΑΟΝ που πήρε εύκολα τον τίτλο, κερδίζοντας μάλιστα 52 πόντους διαφορά (!) στον τελικό του φαϊναλ φορ τον ΑΟ Ερμούπολης (95-43). Και εδώ βρίσκουμε παίκτες εθνικών κατηγοριών, όπως ο 41χρονός πλέον Κώστας Πασχάλης, ο Γιάννης Οτουντζίδης και οι Σκούταρης, Παναγιωτίδης. «Η Νάξος είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, θα βάλει δύσκολα στον Ιπποκράτη. Έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει μια ομάδα με δυνατό σύνολο και εκεί στο νησί θέλουν την άνοδο παρά πολύ» συμπληρώνει ο Μάκης Δούβαλης!.

Στο νησί των Κυκλάδων, που φαίνεται ότι το χρήμα ρέει για τον αθλητισμό...  διαθέτουν ήδη εδώ και 3 χρόνια ομάδα και στην Α1 Εθνική Κατηγορία Βόλει γυναικών. Ο ΑΟΝ Πανναξιακός τερμάτισε φέτος στην 3η θέση ενώ πέρσι έπαιξε και στην Ευρώπη στο Κύπελλο CEV των γυναικών με τον φίλαθλο κόσμο στην Νάξο να ευελπιστεί να ανέβει και ο μπασκετικός Πανναξιακός στην Γ΄ Εθνική Ανδρών την ίδια ώρα, όπου στο ποδόσφαιρο (ελέω Κανάρη) δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, με την πρωταθλήτρια Κυκλάδων να μένει στην 3η θέση του 10ου ομίλου των μπαράζ!.

Πρεμιέρα με το Όμηρος - Αναγέννηση Σάμου

Την Τετάρτη 24 του μήνα απέναντι στην Αναγέννηση Σάμου θα ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Όμηρος Καλλιμασιάς στο ειδικό τουρνουά ανόδου για τον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνική Κατηγορίας μπάσκετ ανδρών στην Αθήνα. Στην 2η αγωνιστική θα έχουν το ρεπό τους οι πρωταθλητές Χίου ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με Πανναξιακό, πρωταθλητή Λέσβου και Ιπποκράτη Κω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου Καλλιθέας είναι:

Τετάρτη 24/6-1η αγωνιστική:

Όμηρος Καλλιμασιάς-Αναγέννηση Σάμου (17.00), Πανναξιακός-Ιπποκράτης Κω (19.00).

Πέμπτη 25/6-2η αγωνιστική:

Ιπποκράτης Κω-Πρωταθλητής Λέσβου (17.00), Αναγέννηση Σάμου-Πανναξιακός (19.00).

Παρασκευή 26/6-3η αγωνιστική:

Πανναξιακός-Όμηρος Καλλιμασιάς (17.00), Πρωταθλητής Λέσβου-Αναγέννηση Σάμου (19.00).

Σάββατο 27/6-4η αγωνιστική:

Αναγέννηση Σάμου-Ιπποκράτης Κω (14.00), Όμηρος Καλλιμασιάς-Πρωταθλητής Λέσβου (16.00).

Κυριακή 28/6-5η αγωνιστική:

Πρωταθλητής Λέσβου-Πανναξιακός (10.00), Ιπποκράτης Κω-Όμηρος Καλλιμασιάς (12.00).

Του Δημήτρη Σταυρακάκη

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares