Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 20:40

Δράση πέρα από τα όρια!

Αυτή τη φορά θα βάλουμε λίγο στην άκρη τη formula 1, και θα ασχοληθούμε με ένα αγώνα που ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας.

Φυσικά αναφερόμαστε στο RedBullX-Fighters, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Την προηγούμενη Παρασκευή στο λατομείο μαρμάρων Διονύσου στην Πεντέλη φιλοξενήθηκε ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος με τα φώτα του κόσμου της μοτοσικλέτας να στρέφονται στο αρχαίο λατομείο.

Οχτώ βιρτουόζοι του motorcrossέκαναν τα μαγικά τους και ξεσήκωναν τους θεατές σε κάθε τους άλμα. Το λατομείο που μετατράπηκε σε πίστα μόνο για αυτό τον αγώνα, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, γέμισε ασφυκτικά από το αθηναϊκό κοινό που εξάντλησε τα μαγικά χαρτάκια μέσα σε λίγες μέρες. Η συγκεκριμένη πίστα με τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε είναι η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος και οι αναβάτες έδειξαν να το απολαμβάνουν επεκτείνοντας τη δράση τους σε όλο το μήκος της πίστας. Το σημείο που επιλέχθηκε για αυτό τον αγώνα μόνο τυχαίο δεν ήταν, καθώς η ιστορία της περιοχής συνδυάστηκε αρμονικά με ένα extremesport, που κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Αυτό το λατομείο, με τα μάρμαρά του να κοσμούν αγάλματα και οικοδομήματα τεράστιας πολιτιστικής αξίας από τα κλασικά χρόνια, μεταξύ των οποίων και τον Παρθενώνα, προσέδωσε αίγλη και κλασική φινέτσα στη βραδιά κανοντάς το, το κέντρο της προσοχής. Οι 600 και πλέον τόνοι χώματος, που χρησιμοποιήθηκαν, έπλασαν την τριών επιπέδων πίστα.

Οι δέκα χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο λατομείο έζησαν από κοντά στην κυριολεξία ένα υπερθέαμα, που για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη χώρα μας. Το κοινό ήταν άκρως εντυπωσιασμένο κι εντυπωσιακό, χειροκροτώντας κι επευφημώντας τα δύσκολα άλματα. Οι αναβάτες φρόντισαν να κρατήσουν την αγωνία στα ύψη, την ώρα που ακόμα και οι τηλεθεατές από το σπίτι κρατούσαν της ανάσα τους μέχρι να ολοκληρωθεί η προσπάθειά τους.

Τέτοιοι αγώνες ξεδιψούν το στερημένο ελληνικό κοινό από μεγάλα ραντεβού μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το ράλι Ακρόπολης να είναι το μόνο σε συνεχή βάση. Ελπίζουμε αυτός ο αγώνας να μην ήταν ο τελευταίος του είδους στη χώρα, αλλά και να δούμε στο εγγύς μέλλον αυτό που αποτελεί διακαή πόθο σε όσους αρέσει η ταχύτητα, έναν αγώνα formula 1.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δε γινόταν αλλιώς Η αρχή είναι το ήμισυ τού παντός »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares