Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 14:34

Αντωνάκης: Δεν του κάναμε το χατίρι και έχει εναντιωθεί!

Το σήριαλ του γηπέδου της Σερίφου καλά κρατεί, καθώς μετά την σφράγιση από την αποκεντρωμένη διοίκηση, ακολούθησαν τα μηνύματα που ήταν ενάντια σε αυτή την απόφαση, καθώς και η καταγγελίες ενός κατοίκου του Αντώνη Μουρουνάκη, ο οποίος με επιστολή – καταγγελία στο σάιτ μας έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Στα πλαίσια λοιπόν της δημοσιογραφικής μας έρευνας δεν θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τον πρώτο πολίτη της Σερίφου, τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Αντωνάκη, από τον οποίο ζητήσαμε να μας διαφωτίσει σχετικά με την όλη κατάσταση, ενώ αφού του γνωστοποιήσαμε την επιστολή – καταγγελία του κ. Μουρουνάκη, ζητήσαμε την δική του σχετική απάντηση.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Δήμαρχος κ. Αντωνάκης είπε: ''Για να παρει αδεια το γηπεδο πρέπει να είναι στην ιδιοκτησία του δήμου. Προσπαθούμε μέχρι τελος Ιουλίου να το εχουμε πετύχει. Σημερα ο χώρος ανήκει σε ιδιώτες, με τους οποίους ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή μαζι τους. Κάποιοι από αυτούς έχουν την πρόθεση να δωρίσουν τα τεμάχια που κατέχουν και με τους υπόλοιπους θα επέλθει συμφωνία για την αγορά των κομματιών που κατέχουν. Χθες μάλιστα ήμουν στην εφορεία για να παρουμε ενα απο τα τμήματα που μας δώρισαν. Μετα την ολοκλήρωση θα κανουμε νεο αιτημα για την άδεια και νομίζω ότι πλέον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Τώρα όσο αφορά την επιστολή – καταγγελία του κ. Μουρουνάκη ο Δήμαρχος κ. Αντωνάκης μας κοινοποίησε την απάντηση του, στον επίλογο της οποίας παραθέτει φωτογραφία που απεικονίζει τον κ. Μουρουνάκη και άλλους παλαίμαχους να χρησιμοποιούν το γήπεδο, αντικρούοντας έτσι αυτά που καταγγέλλονται περί χρήσης του γηπέδου από λίγους.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Αντώνη Αντωνάκη

Ανταποκρινόμενος στο αίτημά σας για ενημέρωση σχετικά με το γήπεδο του Αυλόμωνα κατόπιν δημοσιεύσεως της επιστολής διαμαρτυρίας για τη σφράγιση του εν λόγω χώρου σας απαντώ παραθέτοντας ένα σύντομο ιστορικό των γεγονότων.

Η κατασκευή ενός χώρου άθλησης αποτελούσε πάντοτε αίτημα των πολιτών της Σερίφου. Κατά το παρελθόν είχαν ξεκινήσει εργασίες κατασκευής γηπέδου στη θέση Λειβαδερά Σερίφου. Ωστόσο το έργο αυτό δεν ολοκληρώθηκε λόγω διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.

Η νεολαία της Σερίφου ανέλαβε ενεργό δράση και με δυναμισμό, ισχυρή θέληση και πολύ προσωπική εθελοντική εργασία πρόσφατα δημιούργησε το γήπεδο  στον Αυλόμωνα σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής που οι νέοι μας αθλούνταν σε αλάνες κι αυτοσχέδια χωμάτινα γήπεδα αλλά και διεκδικώντας για πρώτη φορά μια θέση στο τοπικό πρωτάθλημα.

Το γήπεδο αυτό ένωσε τη νεολαία της Σερίφου που δούλεψε συλλογικά και εμπνεύστηκε από έναν κοινό στόχο κι η δημιουργία του αποτέλεσε αναμφισβήτητα ισχυρό κίνητρο για άθληση και ψυχαγωγία.

Ακολουθώντας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμος Σερίφου στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης κι αιτήθηκε την έκδοση λειτουργίας γηπέδου, σημειώνοντας τις όποιες ελλείψεις που στη συνέχεια καταγράφηκαν κατά την αυτοψία από αρμόδια επιτροπή η οποία εισηγήθηκε θετικά και κατόπιν τούτου χορηγήθηκε η αιτηθείσα άδεια λειτουργίας.

Ύστερα από επώνυμη καταγγελία, ο φάκελος της αδείας εξετάσθηκε εκ νέου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αρμόδια επιτροπή πραγματοποίησε νέα αυτοψία γνωμοδοτώντας και πάλι θετικά ως προς τη χορήγηση της αδείας κι επισημαίνοντας κάποιες τροποποιήσεις.

Το οξύμωρο είναι ότι της δευτερης αυτής θετικής γνωμοδοτήσεως ακολούθησε η ανάκληση της αδείας με ορθή επανάληψη της αρχικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου!

Ο Δήμος δεν προχώρησε σε αίτημα θεραπείας αλλά ενέτεινε τις προσπάθειες για συμμόρφωση ως προς τις επισημάνσεις τις επιτροπής. Μετά την ανάκληση ακολούθησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τη σφράγιση του χώρου, η οποία καθιστούσε απαγορευτική κάθε δραστηριότητα επί του γηπέδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Σερίφου ομόφωνα αποφάσισε να αποσταλεί, προς πάσα κατεύθυνση, επιστολή διαμαρτυρίας την οποία συνυπογράφουν τοπικοί σύλλογοι του νησιού με σκοπό τη γνωστοποίηση της κατάστασης για την αδικία που υφίσταται η νεολαία της Σερίφου.

Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τις απόψεις "περί συμφερόντων", ούτε να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του καταγγέλοντος.

Πιστεύοντας ότι μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ας αναλογιστούμε πόσο ο αθλητισμός μας ενώνει παρατηρώντας την φωτογραφία που αποθανατίζει φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Αυλόμωνα, ένα χρόνο περίπου πριν, μεταξύ παλαιμάχων και της ΠΕΦΟ Σερίφου με τη συμμετοχή του καταγγέλοντα. Σημαντική λεπτομέρεια: η λήψη προηγείται της καταγγελίας και της έναρξης εργασιών δημιουργίας ιδιωτικού γηπέδου από τον καταγγέλοντα στην ίδια περιοχή, λίγα μέτρα παραπάνω.

PALAIMAXOI-DIETNEIS

Ο Αντώνης Μουρουνακης στο γήπεδο της Σερίφου (ο πρώτος όρθιος απο δεξιά με τη κόκκινη μπλούζα‏)

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares