Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 22:43

Η αρχή είναι το ήμισυ τού παντός

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θύμισε το γνωστό καλό του εαυτό και κατέκτησε μία ακόμα νίκη μειώνοντας έτσι την ψαλίδα από τον Χάμιλτον στο πρωτάθλημα στους επτά βαθμούς. Ο Γερμανός πιλότος στην Αυστρία έδειξε εμφανώς βελτιωμένος, και παρά το γεγονός ότι ήταν άτυχος στις κατατακτήριες δοκιμές, στον αγώνα ήταν απλά ασυναγώνιστος.

Τα πάντα κρίθηκαν για το ποιος θα κέρδιζε από την αρχή του αγώνα. Ο Ρόσμπεργκ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εκκίνηση προσπερνώντας το Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή του αγώνα. Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους με το Γερμανό να ξεμακραίνει γρήγορα και να αποκτά μία μικρή διαφορά ασφαλείας έναντι του πιτμέιτ του. Ο Ρόσμπεργκ βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση όλο το τριήμερο και έχασε την πρώτη θέση στην εκκίνηση εξαιτίας μίας εξόδου που είχε στα δοκιμαστικά. Ο Χάμιλτον από την πλευρά του ταλαιπωρήθηκε αρκετά από ένα πρόβλημα στο συμπλέκτη που αντιμετώπιζε από τον προηγούμενο αγώνα κι έτσι αρκέστηκε στην ασφάλεια της δεύτερης θέσης χωρίς να ρισκάρει. Με αυτό τον τρόπο, ο Ρόσμπεργκ έφτασε τις τρεις νίκες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες και μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να εκθρονίσει τον Βρετανό άσπονδο φίλο του από το τη θέση του πρωταθλητή.

Η Ferrari κινήθηκε σε ρηχά νερά στο σιρκουί του Spielberg με το Φέτελ να τερματίζει τέταρτος πίσω από το Μάσα και το Ράικονεν να εγκαταλείπει μετά από ένα ατύχημα που είχε με το Φερνάντο Αλόνσο. Σε αυτή τη φάση αποδείχθηκε περίτρανα για μία ακόμα φορά το πόσο ασφαλή είναι τα μονοθέσια της formula 1.

Το δρόμο των επιτυχιών φαίνεται να βρίσκει με συνέπεια η Williams. Η βρετανική ομάδα μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε στον Καναδά με το Μπότας, επανέλαβε την επιτυχία και στην Αυστρία, αυτή τη φορά όμως να είναι ο Βραζιλιάνος Μάσα αυτός που ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι άνθρωποι της Williams στοχεύουν να φτάσουν το επίπεδο της Ferrari και θα είναι ικανοί να τους κοντράρουν πολύ σύντομα.

Πριν λίγες μέρες η RedBull ανακοίνωσε, πως, προκειμένου να βγει από αυτό το τέλμα, δημιούργησε μία ομάδα την οποία έστειλε στο εργοστάσιο της Renault για να βοηθήσει με κάθε τρόπο στη βελτίωση του κινητήρα. Μέχρι τότε θα αρκεστεί σε πολύ μέτριες εμφανίσεις που θα απογοητεύουν τους οπαδούς της.

Φτάνοντας στο τέλος θα θέλαμε να κάνουμε μία ιδιαίτερη μνεία στην αγωνιστική, και όχι μόνο, κατάσταση της McLarenHonda. Οι εμφανίσεις της βρετανικής ομάδας είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές και δεν περιμέναμε τον αγώνα της Αυστρίας για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Η δήλωση του Τζένσον Μπάτον μετά την εγκατάλειψη του συνοψίζει το αδιέξοδο και την απογοήτευση που περιβάλλει όλους όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα :«Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι χειρότερο, να ξεκινάς τελευταίος ή να τελειώνει ο αγώνας σου από το δεύτερο γύρο». Δυστυχώς, από αυτή την κατάσταση δε χάνει μόνο η ομάδα αλλά και το άθλημα γενικότερα. Η McLaren αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη formula 1 και η κρίση της αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κρίση που διέρχεται η formula 1 τα τελευταία χρόνια.

Εμείς θα κλείσουμε με μία ευχή, να επανέλθει η McLaren στο επίπεδο που τη μάθαμε και τη συνηθίσαμε το συντομότερο δυνατό προσπαθώντας να κατακτήσει πρώτες θέσεις κι όχι τελευταίες.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95 @gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares