Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 14:46

Ακτοπλοϊκό και Διαιτησία τα «αγκάθια»

Το S.C. μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένο Φρέρη βρέθηκαν και συζήτησαν τα όσα έγιναν και αποφασιστήκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Μυκόνου. Το S.C. μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένο Φρέρη βρέθηκαν και συζήτησαν τα όσα έγιναν και αποφασιστήκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Μυκόνου.

Δεκαοχτώ από τις εικοσιμία ομάδες που έχουν δικαίωμα ψήφου έδωσαν το παρών χθες στη Μύκονο και το Γρυπάριο Μέγαρο όπου πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Οι ομάδες που απουσίασαν από την Γεν. Συνέλευση ήταν ο ΠΑΣ Νάξου, η Θύελλα και ο Πανσιφναϊκός που έστειλε εγγράφως τις προτάσεις του.PAROYSIS-LETA

Μετά την χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Φρέρης που ήταν ιδιαιτέρα ικανοποιημένος μας μίλησε για την συνάντηση των ομάδων και τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ μας αποκάλυψε και κάποιες σκέψεις της ένωσης που αφορούν το μέλλον του ποδοσφαίρου μας: «Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία των σωματείων εδώ στη Μύκονο, όπως επίσης και η παρουσία του κ. Καφτηράνη που δείχνει ότι θέλει να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Μήνυμα έστειλε και ο κ. Χωριανόπουλος που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Του ευχόμαστε να είναι περαστικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Παρά τα προβλήματα τα σωματεία μας έδειξαν ότι είναι ενωμένα μέσα από το ποδόσφαιρο».

Καταστατικό

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τροποποίηση του καταστατικού, όπου ο πρόεδρος κ. Φρέρης ζήτησε να γίνει αναδιάρθρωση όσον αφορά τους συμβούλους και να μπουν στην διοίκηση της Ένωσης περισσότεροι άνθρωποι που θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Δύο από τα πρόσωπα που θέλει ο κ. Φρέρης να μπουν άμεσα στα διοικητικά και αναμένεται να αναλάβουν κάποιο σημαντικό πόστο είναι οι κ.κ. Λουκής και Δοκιμάκης που δεν είχαν εκλεχθεί στις KAFTIRANIS KOYSATHANASπρόσφατες εκλογές και αναζητείτε τρόπος για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Επίσης είχαμε τροποποιήσεις σε άρθρα για εναρμόνιση με αυτά που ορίζει η ΕΠΟ, όπως και την αλλαγή στο κατάπτυστο άρθρο που δεν επέτρεπε να συμμετάσχουν στην διοικητική επιτροπή άνθρωποι που διαμένουν εκτός Σύρου. Όλες οι αλλαγές πέρασαν ομόφωνα από την Συνέλευση, με τον κ. Καφτηράνη να έχει ενστάσεις όσον αφορά μερικές αλλαγές, που όπως είπε θα είναι δύσκολο να περάσουν από την ΕΠΟ, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης απεύθυνε ερώτημα – παρατήρηση στο προεδρείο λέγοντας: «Πως γίνετε ο κ. Σιγάλας που δεν είναι πλέον πρόεδρος ή μέλος της ΕΠΣΚ να έχει τα κλειδιά και να μπαίνει μόνος και όποτε θέλει στα γραφεία της Ένωσης. και μάλιστα όταν κανένα μέλος του Δ.Σ δεν είναι εκείνη τη στιγμή στα γραφεία;», είπε ο κ. Καφτηράνης που έκλεισε με έντονο ύφος: «Αυτό πρέπει να τελειώσει, εκτός αν το νέο Δ.Σ. δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον κ. Σιγάλα». Από την πλευρά του ο κ. Φρέρης είπε σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού: «Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό δεν μπορούσαν να αναβληθούν, έπρεπε να αλλάξουμε τις παραφωνίες και τις λεπτομέρειες, όπως επίσης να εναρμονίσουμε το καταστατικό μας με τα όσα ορίζει η ΕΠΟ. Επίσης πολύ σημαντική είναι η απόφαση μας που ψηφίστηκε ώστε ΕΠΣ να συνεδριάζει σε όλα τα νησιά και τα μέλη του προεδρείου να προέρχονται από παντού και όχι μόνο από τη Σύρο όπως κακώς ίσχυε μέχρι χθες».

Πρωτάθλημα

Η περσινή απόφαση της συνέλευσης για πρωτάθλημα δύο κατηγοριών επίτασσε την ομόφωνη απόφαση των σωματείων για να παραμείνει η κατάσταση ως έχει (1 κατηγορία). Παρά την σύμφωνη γνώμη των περισσότερων σωματείων υπήρξαν τρεις διαφορετικές φωνές (Παμμηλιακός, Πανσιφναϊκός, Πανθηραϊκός) KALOGERAS SYNELEYSHπου ψήφισαν υπέρ των δύο κατηγοριών, απόφαση που τελικά επικράτησε όπως ορίζει το καταστατικό. Τώρα όσον αφόρα την μορφή του πρωταθλήματος η ΕΠΣΚ προσανατολίζεται στην δημιουργία δύο ομίλων ανά κατηγορία, πράγμα όμως που θα αποφασίσει μετά τις προτάσεις που θα καταθέσουν τα σωματεία, στις οποίες επίσης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την γνώμη τους για το πρωτάθλημα της σεζόν 2016-2017. Ο ΑΟ Μυκόνου, ο Πανναξιακός και ο Πανθηραϊκός ζήτησαν αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμα και σε έναν όμιλο των 12 ομάδων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως εντοπίζεται στην Β' κατηγορία όπου θα υπάρχουν μόλις οκτώ ή εννέα ομάδες και ουσιαστικά οι αγώνες θα είναι λίγοι. Ήδη υπάρχουν ομάδες που αντιδρούν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και παραιτήσεις από το πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος Ιουλίου θα βγει η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα και εκεί θα δούμε ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και ποιες θα αντιδράσουν με αποχώρηση. Σχετικά με την απόφαση των δύο κατηγοριών ο κ. Φρέρης είπε: «Τρεις ομάδες είχαν διαφορετική άποψη, ενώ οι περισσότερες ήθελαν να συνεχίσει το πρωτάθλημα σε μία κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι πάρθηκε η καλύτερη απόφαση που θα δώσει αίγλη στο πρωτάθλημα μας, παρόλο που θα είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί. Το κίνητρο θα είναι μεγαλύτερο νομίζω για όλους, αφού όλες οι ομάδες θα παλέψουν είτε για τον τίτλο, είτε για την άνοδο και την σωτηρία τους. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε νησιωτική Ελλάδα και δεν μπορούμε να διοργανώσουμε τα τέλεια πρωταθλήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Οικονομικό

Η οικονομική στήριξη των ομάδων ήταν κάτι που συζήτησε πολύ ο κ. Ρένος Φρέρης κατά την προεκλογική περίοδο και όπως μας τόνισε ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται τα πρώτα βήματα ώστε να εξευρεθεί κάποια λύση για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων μας: «Είναι σημαδιακό ότι την ημέρα τουGALANOS-PAROYSIS δημοψηφίσματος εμείς είμαστε εδώ και συζητάμε για το ποδόσφαιρο. Αυτό δείχνει ότι όλοι μας αγαπάμε αυτό που κάνουμε που είναι ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή μας. Εμείς ψάχνουμε λύσεις για την οικονομική ενίσχυση και ήδη θα πρέπει να σας πω ότι προχωράμε στην σύναψη συμφωνίας με έναν ειδικό που θα τρέξει το θέμα του Marketingκαι θα προσπαθήσει να λύσει προβλήματα μέσω χορηγιών που θα πάνε απευθείας στα σωματεία. Αυτός ο άνθρωπος θα πληρωθεί από τις ίδιες της ομάδες εφόσον τους βρει λύσεις και οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα προχωράμε σε συνεννόηση και με άλλες Ενώσεις ώστε να μπούμε κάτω από μία ομπρέλα κάποιου μεγάλου χορηγού, πράγμα που συζητήθηκε στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων και προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου. Νομίζω ότι αυτές οι κινήσεις αν ευοδωθούν θα είναι η μοναδική λύση ώστε να υπάρξει οικονομική ανάσα στα σωματεία μας».

Διαιτησία

Μεγάλο μέρος της Συνέλευσης αφιερώθηκε στην διαιτησία μα τα παράπονα των ομάδων να δίνουν και να παίρνουν ενώ πολλές ήταν και οι προτάσεις για να γίνουν κάποιες άμεσες αλλαγές. Το οικονομικό και τα «βαριά» εξοδολόγια ήταν κάτι που καυτηρίασαν σχεδόν όλες οι ομάδες, με το θέμα ορισμών και κακής PARAGONTES AOMσυμπεριφοράς των διαιτητών να μπαίνει επίσης στο τραπέζι της συζήτησης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Στράτος Φουτάκογλου φάνηκε ανοικτός σε όλες της προτάσεις τις οποίες σημείωσε και ζήτησε από τις ομάδες περισσότερη συζήτηση ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις. Νέα παιδιά και απόσυρση διαιτητών άνω των 50 ετών ήταν μέσα στις προτάσεις, ενώ στο οικονομικό κομμάτι αναφέρθηκε ότι μπορεί να υπάρξουν συμφωνίες της ΕΠΣΚ με ξενοδοχεία, έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων, μεταφορά των διαιτητών με συμβεβλημένο μέσω και γενικά κινήσεις που αν υλοποιηθούν θα μπορέσουν να μειώσουν τα έξοδα: «Σχεδόν από όλες τις ομάδες τέθηκε το θέμα με τα έξοδα της διαιτησίας. Τα σωματεία ειδικά εκτός Σύρου αδυνατούν να καλύπτουν τα μεγάλα εξοδολόγια που θα πρέπει να τονίσω ότι σε αυτό δεν φταίνε οι διαιτητές. Ο κ. Φουτάκογλου ανέλαβε να συγκεντρώσει τις προτάσεις και κατόπιν συζήτησης να πάμε στην καλύτερη δυνατή λύση. Είμαστε κοντά στους διαιτητές… οι άνθρωποι είναι ήρωες και πολλές φορές υπερβάλουν εαυτό και τα αφήνουν όλα για να είναι κοντά στα σωματεία. Συζητήσαμε για σχολές διαιτησίας σε όλα τα νησιά, να δοθούν κίνητρα σε νέα παιδιά, ώστε να το δουν σαν ενασχόληση και να έρθουν κοντά στο ποδόσφαιρο», είπε αναφερόμενος στην διαιτησίας ο κ. Φρέρης και συνέχισε με το σώμα των παρατηρητών που ήταν και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του προεκλογικά: «Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία παρατηρητή σε κάθε παιχνίδι. Ο Παρατηρητής θα είναι το τρίτο μάτι της Ένωσης, θα είναι αμερόληπτοι άνθρωποι, κοινής αποδοχής σε κάθε νησί και θα αναλάβουν να καταγράφουν το κάθε τι γίνεται μέσα στα γήπεδα. Και δεν είναι απαραίτητο αυτό το κάτι να είναι πάντα κακό. Θέλουμε να καταγράφεται το fairplayκαι τα όσα καλά γίνονται σε ένα παιχνίδι».

Ηλικίες

Τα όρια ηλικίας προς τα πάνω και προς τα πάνω ήταν αίτημα της Τραγαίας και του ΑΟ Σύρου να καταργηθούν με τους συνέδρους να έχουν σχεδόν όλοι από SYNELEYSH PROEDRIOμία διαφορετική άποψη. Το σίγουρο είναι ότι η συμμετοχή κάποιας ομάδας στην Α' κατηγορία θα πρέπει συνοδεύεται από την ύπαρξη και συμμετοχής μίας ομάδας των ακαδημιών της στα πρωταθλήματα υποδομών. Ο πρόεδρος κ. Φρέρης ζήτησε έγγραφες προτάσεις για να καταλήξει το Δ.Σ. της ένωσης στον αριθμό των μικρών που θα παίρνουν μέρος στην αρχική ενδεκάδα: «Όλες οι ομάδες έχουν διαφορετική άποψη. Εμείς κρατήσαμε τις προτάσεις και θα πράξουμε αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι» είπε ο κ. Φρέρης που γενικότερα είναι υπέρ της συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών από τις ακαδημίες. Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του εκπροσώπου τους Αστέρα Τραγαίας Βαγγέλη Βουτσίνου, ο οποίος ανέφερε κάτι που έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την συμμετοχή των μικρών. Ο κ. Βουτσίνος τόνισε ότι η υποχρεωτική συμμετοχή μικρών σε ηλικία παικτών έχει αναγκάσει πολλές ομάδες να προχωρούν ακόμα και σε πληρωμές, αφού υπάρχει ενός είδους εκμετάλλευση. Μάλιστα ο ναξιώτης παράγοντας έθεσε το παράδειγμα των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, όπου στις συμμετοχές μικρών ή μεγάλων δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Ακτοπλοϊκό

Κοινή δράση με την ΕΣΚ Κυκλάδων και την ΤΕ Βόλεϊ Κυκλάδων προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, που τόνισε ότι η συνεργασία είναι ο μοναδικός δρόμος MELH SYNELEYSHSγια να βρεθεί κάποια λύση στο ακανθώδες πρόβλημα του ακτοπλοϊκού, που χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο της Ένωσης: «Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι το ακτοπλοϊκό, ένα χρόνιο πρόβλημα μεγαλώσαμε με αυτό… με την δυναμική των Κυκλαδιτών αθλητών μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα… όχι να «ζητιανέψουμε» αλλά να απαιτήσουμε» και συνέχισε προαναγγέλλοντας την επόμενη κίνηση της ΕΠΣ Κυκλάδων για την επίλυση του προβλήματος όπου φαίνεται ότι θα υπάρξουν και κάποιες συμμαχίες: «Αποφασίσαμε ομόφωνα να κάνουμε μία κοινή δυναμική δράση της ΕΠΣ σαν μπροστάρης, με όλες τις Αθλητικές Ενώσεις των Κυκλάδων που πραγματικά οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα τους δίνουν ζωή τον χειμώνα στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε και να ασκήσουμε ενός είδους πίεση προς εταιρίες και υπουργεία δείχνοντας την δυναμική μας. Ήδη με την επιτροπή του Βόλεϊ έχουμε έρθει σε επαφή. Θα πρέπει να τους δείξουμε ότι τα παιδιά που αθλούνται στις Κυκλάδες είναι αρκετές χιλιάδες και τα νησιά θα πρέπει να ενώνονται μεταξύ τους. Είμαι αισιόδοξος ότι αν γίνει κάτι συντονισμένα θα έχουμε αποτελέσματα».

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμο Μυκόνου που μας παραχώρησε αυτό το πανέμορφο κτήριο, τον ΑΟ Μυκόνου και ειδικά τον πρόεδρο κ. Κουκά, όπως και την Άνω Μερά που μας εξυπηρέτησαν και μας διευκόλυναν ώστε να πραγματοποιήσιμε την συνέλευση στο νησί τους

SYNELEYSH PROEDRIO

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares