Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 21:17

Βρετανική συνήθεια

Ο αγώνας τού περασμένου σαββατοκύριακου ήταν ο πρώτος μέσα στη σεζόν, που είχε τόσο πολύ σασπένς. Μπορεί το φινάλε να ήταν μια από τα ίδια, ωστόσο το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος τού αγώνα. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

   Η Williams μπορούμε να πούμε, ότι ήταν η κερδισμένη της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι τα έχασε όλα μέσα σε λίγα λεπτά. Ο βρετανικός παράγοντας χ, που ακούει στο όνομα καιρός, έπαιξε και πάλι το ρόλο του πιάνοντας εξ απήνης τη βρετανική ομάδα, αποδεικνύοντας πόσο άπειρη είναι ακόμα στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Οι δύο Williams κατάφεραν να βρεθούν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Οι Μάσα και Μπότας πραγματοποίησαν εξαιρετική εκκίνηση προσπερνώντας τις δύο Mercedesπου βρίσκονταν μπροστά τους.

   Στη συνέχεια με μία συντηρητική στρατηγική και χωρίς να προσπαθήσουν να αποκτήσουν διαφορά, απλά παρέμεναν πρωτοπόροι. Αυτό όμως, όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό, όχι μόνο για τη νίκη αλλά ούτε καν και για βάθρο. Ακόμα και στο πρώτο προγραμματισμένο πιτστόπ οι ανορθογραφίες καθόρισαν τα πράγματα. Ενδεικτικό είναι πως το πιτστοπ του Χάμιλτον ήταν ταχύτερο κατά 1.2 δευτερόλεπτα από αυτό τού Μάσα. Έπειτα, οι Williamsκατάφεραν να κρατήσουν πίσω τους το Ρόσμπεργκ, ενώ αποδείχθηκε κι αυτό πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και κάπως έτσι μπαίνει στην εξίσωση και ο καιρός.

   Οι συστάσεις για το βρετανικό καιρό είναι περιττές. Μόλις λίγους γύρους πριν το τέλος ο ουρανός μαύρισε και η βροχή ξεκίνησε. Οι οδηγοί λοιπόν υποχρεώθηκαν να κάνουν ένα έκτακτο πιτστοπ χρησιμοποιώντας τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli. Οι Mercedesήταν από τις πρώτες, που μπήκαν για την αλλαγή των ελαστικών κρίνοντας έτσι υπέρ τους το αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι Williamsκαθυστέρησαν χαρακτηριστικά στερώντας από τους εαυτούς τους ένα καλό φινάλε σε ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο. Τελικά οι Μάσα και Μπότας τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5 πίσω και από το Φέτελ, με τη Ferrariνα εκμεταλλεύεται τη βροχή και να ακολουθεί παρόμοια στρατηγική με τη Mercedes. Ο Χάμιλτον κατέκτησε άλλη μία νίκη αυτή τη φορά μπροστά στους συμπατριώτες του ανοίγοντας την βαθμολογική ψαλίδα από το δεύτερο Ρόαμπεργκ στους 17 βαθμούς.

   Η Williams μπορεί να ήταν φοβισμένη σε κάθε κρίσιμο σημείο του αγώνα, παρ’ όλα αυτά απέδειξε ότι έχει ανέβει επίπεδο, και διορθώνοντας αρκετά πράγματα σε στρατηγικά κυρίως θέματα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Πολύ θετική έκπληξη για πρώτη φορά φέτος προκάλεσε η εμφάνιση της ForceIndia και ιδιαίτερα του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

   Επόμενη στάση για το μαγικό κόσμο της formula 1 το Hungaroringτης Ουγγαρίας, στον τελευταίο αγώνα πριν τη διακοπή ενός μήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95 @ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares