Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 21:21

Καλοκαιρινή ιππασία

Ο τελευταίος αγώνας πριν την καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος μας επεφύλασσε ένα άκρως εντυπωσιακό αγώνα με πολύ σασπένς. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ λοιπόν, πραγματοποιώντας μία άριστη εκκίνηση βρέθηκε από την τρίτη θέση στην πρώτη, την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και τους οπαδούς της Ferrari αυτή του η νίκη πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς το θέμα που επισκίαζε όλη τη δράση ήταν ο θάνατος του Ζιλ Μπιανκί, στον οποίο και αφιερώθηκε η νίκη από το Γερμανό οδηγό.

Ας περάσουμε όμως σε αγωνιστικά θέματα. Ξεκινώντας από τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Λιούις Χάμιλτον, τα πράγματα άρχισαν ιδανικά την Παρασκευή και εξελίχθηκαν παρομοίως το Σάββατο κατακτώντας την poleposition με σχετική άνεση. Όμως την Κυριακή η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι δύο Ferrari εκτοξεύτηκαν στην κυριολεξία προσπερνώντας τις δύο Mercedes. Και κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα για τη γερμανική ομάδα. Στην προσπάθεια του ο Βρετανός να κρατηθεί μπροστά από το Ρόσμπεργκ έχασε τον έλεγχο και βγήκε στην αμμοπαγίδα με αποτέλεσμα να πέσει στη δέκατη θέση. Ιδανικό σενάριο για το Γερμανό ομόσταυλό του θα μπορούσε να πει κάποιος. Ωστόσο, η συνέχεια του αγώνα μετατράπηκε σε ένα εφιάλτη για το Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός επιλέγει αντίθετη στρατηγική με του υπόλοιπους φέρνοντάς τον 24" πίσω από τον πρωτοπόρο, και σαν να μην έφτανε αυτό μία επαφή με το Ντάνιελ Ρικκιάρντο τον υποχρεώνει να πραγματοποιήσει ένα ακόμα pitstop και να τερματίσει όγδοος και καταϊδρωμένος, δύο θέσεις πίσω από το Χάμιλτον.

Τα αλογάκια ξανά χτύπησαν στην Ουγγαρία δίνοντας κάποια εντυπωσιακά δείγματα γραφής. Σε ένα τρελό αγώνα, που ομολογουμένως ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, η Scuderiaέκανε πράγματα και θαύματα. Η μεγάλη διαφορά με τον αγώνα του Silverstone και την αντίδραση της Williamsέναντι της Mercedesέγκειται στο γεγονός ότι η ιταλική ομάδα απέκτησε προβάδισμα αμέσως μόλις βρέθηκε στην κορυφή. Ο Φέτελ έκανε ένα τέλειο αγώνα εκστασιάζοντας τους τιφόζι. Το παραμύθι θα μπορούσε να έχει διπλό happyending, αν ο Ράικκονεν τερμάτιζε δεύτερος, θέση που κατέκτησε με την εκκίνηση. Ο Φινλανδός όμως, έχασε ξαφνικά τον MGU-K (motorgeneticunit-kenetic) με αποτέλεσμα να στερηθεί τους 161 ίππους που αυτός προσφέρει. Η θεά τύχη είχε κι άλλα σχέδια εμπλουτίζοντας με σασπένς και αγωνία του εναπομείναντες γύρους. Στον 43ο γύρο λοιπόν κατέρρευσε η εμπρός αεροτομή της ForceIndiaτου Νίκο Χούλκεμπεργκ και την οριοθέτηση του ρυθμού ανέλαβε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αυτό εξανέμισε τις διαφορές κάνοντας δραματικό το φινάλε του αγώνα. Οι δύο RedBullεκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και ως ταύροι σε υαλοπωλείο πάτησαν τέρμα γκάζι και βρέθηκαν στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος με το Ντανιήλ Κβίατ να κατακτά τη δεύτερη θέση συνδυάζοντάς το με το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Τρίτος τερμάτισε ο Ρικκιάρντο. Πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση από τη McLarenμε τον Αλόνσο να τερματίζει πέμπτος και ο Μπάντον ένατος χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε έναν αγώνα λοιπόν, που οι μονάδες ισχύος ήρθαν σε δεύτερη μοίρα και οι υψηλές θερμοκρασίες σε αέρα και οδόστρωμα κυριάρχησαν, όπως ακριβώς και στη Μαλαισία, οι Ferrariγια άλλη μία φορά ήταν ανώτερες με τις Mercedesνα υπολείπονται . Ο αρχικός στόχος επετεύχθει με την ιταλική ομάδα να φτάνει τουλάχιστον στις δύο νίκες και να κλείνει η ψαλίδα από τη Mercedes. Τώρα ένα πράγμα απομένει, να τηρήσει κι ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε την υπόσχεσή του και να τρέξει πενήντα χιλιόμετρα γυμνός.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata 95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλό ταξίδι Ζιλ! Καλοκαιρινά νέα vol1. »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares