Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 15:27

Καλοκαιρινά νέα vol1.

Καθώς η Formula 1 βρίσκεται σε περίοδο διακοπών, και η δράση είναι απούσα, θα ασχοληθούμε με κάποιες ολόφρεσκες ειδήσεις του χώρου.

Μηχανοκίνητα σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Σύμφωνα με πληροφορίες του F1-Insider.comη FIA πιέζει για να συμπεριληφθεί μηχανοκίνητο άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2010 ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ, ηγήθηκε της προσπάθειας να αναγνωριστεί επίσημα η ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), κάτι που πέτυχε τρία χρόνια αργότερα. Η πρόταση λοιπόν της FIA περιλαμβάνει τη συμμετοχή μονοθεσίων τύπου FormulaE, με τις αντιδράσεις να είναι ποικίλες. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Ζακ Βιλνέβ δήλωσε σχετικά: «Θα συμμετείχα αμέσως στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω, ότι όλοι το ίδιο θα έκαναν». Προσωπικά θεωρώ, ότι σε μία ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου όλοι θα έβγαιναν κερδισμένοι, αυξάνοντας και το κύρος της ηλεκτρικής φόρμουλα, οπότε γιατί όχι;

Μόντσα: αναζητώντας «αιμοδότες»

Σε αναζήτηση χρηματοδοτών βρίσκεται η θρυλική ιταλική πίστα προκειμένου να καταφέρει να συμπεριληφθεί τουλάχιστον στο καλεντάρι της Formula 1 για την επόμενη σεζόν. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία διευκόλυνση που θα προέλθει από την ιταλική κυβέρνηση. Ο Μπέρνι Έκλεστοουν τηρεί σκληρή στάση απέναντι στο θέμα παραδεχόμενος την ιστορικότητα και τη σημασία αυτού του αγώνα, ωστόσο επιμένει πως όποιος θέλει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα θα πρέπει να πληρώσει τα προβλεπόμενα ποσά. Πρόσφατα η τοπική κυβέρνηση της Λομβαρδίας έδωσε τονωτική ένεση 20 εκ. ευρώ στην πίστα, ωστόσο δε λύθηκε το πρόβλημα. Εδώ μπαίνει η ιταλική κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να στηρίξει ένα επενδυτικό σχήμα με μεγάλες φορολογικές διευκολύνσεις ύψους 10 εκ. ευρώ. Έτσι λύνεται το πρόβλημα και ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία, η οποία σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Λομβαρδίας μπορεί να επιτευχθεί και μέσα στο Σεπτέμβρη ξεπερνώντας τους δισταγμούς του Μπέρνι Έκλεστοουν. Η Μόντσα ή ο ναός της ταχύτητας όπως συνηθίζουμε μα την αποκαλούμε έχει φιλοξενήσει όλα τα ιταλικά γκραν πρι της Formula 1 από το 1950 που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μόνη εξαίρεση το 1980. Στις 6 Σεπτεμβρίου λοιπόν δε θα είναι ο τελευταίος αγώνας της θρυλικής πίστας, αλλά έπεται συνέχεια στις μάχες και τις συγκινήσεις που προσφέρει κάθε χρόνο.

Μάσα: δε θα επαναληφθεί η εμφάνιση στην Ουγγαρία

Μετά από τον απογοητευτικό αγώνα στο Χουνγκάρορινγκ η Williams φαίνεται έτοιμη να αφήσει πίσω της ότι τον θυμίζει. Ο Φελίππε Μάσα σε δηλώσεις του φάνηκε εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι δε θα επαναληφθεί τέτοια εμφάνιση συνολικά από την ομάδα με το Μπότας να τερματίζει 12ος και ο Βραζιλιάνος 13ος. Στήριξε αυτή του την αισιοδοξία στο γεγονός ότι οι εναπομείναντες αγώνες ταιριάζουν απόλυτα στο μονοθέσιο, και όλα τα προβλήματα της Ουγγαρίας εντοπίστηκαν και ξεπεράστηκαν. Η βρετανική ομάδα βρέθηκε στην ίδια κακή κατάσταση και στον αγώνα του Μονακό με τους αγώνες με αργές στροφές να αποδεικνύονται Γολγοθάς.

Για σχόλια κι ερωτήσεις στο: alextata 95@ gmail.com 

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλοκαιρινή ιππασία Καλοκαιρινά νέα vol 2. »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares