Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 21:00

Καλοκαιρινά νέα vol 3

Χόρνερ: οι αγώνες σε Σπα και Μόντσα θα είναι δύσκολοι για εμάς

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η δράση επιστρέφει στη Formula 1 με το γραν πρι του Βελγίου στην πίστα του Σπα. Ο επικεφαλής λοιπόν, της RedBull Κρίστιαν Χόρνερ, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε λίγο επιφυλακτικός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η αυστριακή ομάδα προέρχεται από την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στην Ουγγαρία κατακτώντας τη 2η και 3η θέση, ωστόσο δύσκολα θα ξανά συμβεί κάτι τέτοιο στον επόμενο αγώνα. Ο κινητήρας της Renault υστερεί ακόμα αρκετά έναντι των κινητήρων των Mercedes και Ferrari, και με την ισχύ να παίζει σημαντικό ρόλο στο Σπα, οι ευκαιρίες για διάκριση μειώνονται για τη RedBull. Παρ’ όλα αυτά επεσήμανε πως σε περίπτωση βροχής τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Τέλος, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν μία ακόμα μονάδα ισχύος, ίσως και στους δύο οδηγούς μέσα στους επόμενους δύο αγώνες.

Μαλντονάντο, περιμένοντας Σπα και Μόντσα για την αντεπίθεση

Πολλές προσδοκίες έχει δημιουργήσει η επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τον Παστόρ Μαλντονάντο και τη Lotus να αισιοδοξούν ότι το δεύτερο μισό της σεζόν θα είναι καλύτερο από το πρώτο. Ο Βενεζουελάνος οδηγός ευελπιστεί οι δύο αγώνες να βοηθήσουν την ομάδα του να μαζέψει βαθμούς και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές. Χαρακτηριστικά τόνισε, πως ο αγώνας στο Σπα είναι μοναδικός κι από τους δυσκολότερους του πλανήτη, εξαιτίας της χάραξής του αλλά και του μήκους του. Επίσης επεσήμανε ότι το γεγονός πως το μονοθέσιο της Lotus φέτος αποδίδει πολύ καλά στις μεγάλες ευθείες, είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον αγώνα. Έκλεισε λέγοντας ότι στο συγκεκριμένο σιρκουί το στήσιμο του μονοθεσίου μπορεί να είναι διαφορετικό από τα δοκιμαστικά στον αγώνα, γιατί όπως εξήγησε είναι μία πίστα που οι στροφές της ευνοούν τα προσπεράσματα, ωστόσο δεν μπορείς να κάνεις ταχύτερους γύρους με αυτό τον τρόπο.

McLaren Honda, μοναδικός δρόμος η επιτυχία

Τη φετινή χρόνια αναβίωσε μία ιστορική συνεργασία ανάμεσα σε McLaren και Honda που ξύπνησε μνήμες δόξας από επιτυχίες του παρελθόντος. Ωστόσο η αρχή ήταν κάθε άλλο παρά αυτό που ήλπιζαν οι άνθρωποι των δύο εταιρειών και οι αμέτρητοι φαν σε όλο τον κόσμο. Η αξιοπιστία ανήχθη σε μέιζον ζήτημα με τους Αλόνσο και Μπάτον να μετρούν συνολικά εννέα εγκαταλείψεις σε δέκα αγώνες. Σιγά σιγά η ομάδα φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά της με αποκορύφωμα τον αγώνα της Ουγγαρίας, και να φεύγει από τον πάτο της βαθμολογίας. Η συνεργασία τους λοιπόν, βασίζεται στην από κοινού μακρόχρονη δέσμευση πως θα πορευθούν μαζί, πράγμα που δίνει στην ιαπωνική εταιρεία το χώρο και το χρόνο να φτιάξει ένα άκρως ανταγωνιστικό κινητήρα μέσα στα επόμενα χρόνια που θα οδηγήσει και τους δύο στην κορυφή. Όλα συνηγορούν, πως η μη ύπαρξη εφεδρικού σχεδίου κάνει αναπόφευκτη την επιτυχία του πρώτου.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95 @gmail. com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλοκαιρινά νέα vol 2. Βρετανός «Kaiser» »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares