Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 22:55

Βρετανός «Kaiser»

Επιστροφή στη δράση για τη Formula 1 με τον αγώνα στο Σπα του Βελγίου. Ο ενδέκατος αγώνας της χρονιάς είναι πλέον ιστορία και η λήξη του βρίσκει ακόμα πιο ισχυρό τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λιούις Χάμιλτον.

Η Mercedes σε ένα ονειρεμένο σαββατοκύριακο πέτυχε το ένα δύο στον αγώνα και καλπάζει πλέον χωρίς αντίπαλο στην κούρσα των κατασκευαστών. Η πρόβλεψη για βροχή που πολλοί είχαν κάνει για τον αγώνα της Κυριακής δεν επαληθεύτηκε και η γερμανική ομάδα δεν είχε αντίπαλο. Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου με τους δύο πιλότους της Mercedesνα παλεύουν μόνο με το χρονόμετρο κι όχι με αντιπάλους για την κατάκτηση της poleposition. Τελικά, ο Βρετανός πρωταθλητής εκκίνησε από την πρώτη θέση του gridγια να κατακτήσει άνετα την καρό σημαία. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ από την άλλη δεν ήταν για ένα ακόμα αγώνα ισάξιος του ομόσταυλού του με τη Μόντσα να μοιάζει ιδανική για την αντεπίθεση του Γερμανού. Σε ένα σιρκουί που η ισχύς του κινητήρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, η Mercedesκατατρόπωσε τον ανταγωνισμό.

   Τρίτος τερμάτισε ο Ρομαίν Γκροζάν, με τον οδηγό της Lotusνα πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να ανεβαίνει στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε και το κλαταρισμένο ελαστικό του Φέττελ στον προτελευταίο γύρο, προσπερνώντας το Γερμανό και κατακτώντας τους 15 βαθμούς της τρίτης θέσης. Αντιθέτως ο αγώνας για τη Ferrariεξελίχθηκε σε εφιάλτη με τη Scuderiaνα έχει τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών στη φετινή σεζόν με μόλις έξι βαθμούς από την έβδομη θέση του Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός στάθηκε άτυχος στα δοκιμαστικά καθώς στη δεύτερη περίοδο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας ενός προβλήματος που απενεργοποίησε τον κινητήρα του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φέττελ, οποίος είδε το πίσω δεξί ελαστικό του να γίνεται κομμάτια δύο γύρους πριν τον τερματισμό και τελικά να ολοκληρώνει τον αγώνα του στη δωδέκατη θέση. Και κάπως έτσι η ιταλική ομάδα οδηγείται στον εντός έδρας αγώνα στη Μόντσα.

   Στο βελγικό γκραν πρι στο δάσος των Αρδενών οι δύο RedBullείχαν ένα αρκετά καλό αγώνα, με την αυστριακή ομάδα να δείχνει σε καλή κατάσταση όπως και στον προηγούμενο αγώνα στην Ουγγαρία. Ο Ντανιήλ Κβίατ κατάφερε να τερματίσει τέταρτος δίνοντας συνέχεια στην καλή του εμφάνιση στο Χουγγάρορινγκ. Αντίθετα, ο Ρικκιάρντο ενώ βρισκόταν τέταρτος μόλις λίγους γύρους πριν τον τερματισμό είδε τον αγώνα του να παίρνει τέλος μετά από ένα μηχανικό πρόβλημα. Τέλος, η McLarenπαραμένει γρίφος για δυνατούς λύτες με την κατηφόρα να μην έχει τελειωμό. Αφού δέχθηκε ποινή 105 (!) θέσεων στο gridγια τους οδηγούς της, έδειξε να μην ξεπερνάει τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν να αλλάξουν κινητήρα και στα δύο μονοθέσια ωστόσο η κατάσταση δε διορθώθηκε. Η χρονιά μοιάζει χαμένη για την ομάδα από το Γουόκινγκ ό,τι κι αν γίνει.

   Επόμενη στάση Μόντσα και ο ναός της ταχύτητας υποδέχεται το δωδέκατο αγώνα του πρωταθλήματος έτοιμος να μας προσφέρει συγκινήσεις και θέαμα.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares