Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 16:56

Σαραντάρης Χάμιλτον

Σε έναν αγώνα που περιμέναμε περισσότερο ανταγωνισμό από τις Ferrari, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν συνεπής στην οδήγηση του και κατέκτησε την έβδομη φετινή του νίκη και τεσσαρακοστή στην καριέρα του, ανεβαίνοντας έτσι στην πέμπτη θέση της λίστας με τους οδηγούς με τις περισσότερες νίκες στο άθλημα.

Η Ferrari φάνηκε ικανή για να διεκδικήσει τη νίκη στη Μόντσα, έχοντας φέρει αναβαθμισμένους κινητήρες και στους δύο οδηγούς της, ωστόσο οι θέσεις 2-3 στην εκκίνηση δε μετουσιώθηκαν σε κάτι παραπάνω από το 2-5 στη λήξη του αγώνα. Ο Κίμι Ράικκονεν εκκίνησε από την πρώτη σειρά του grid, όμως ένα πρόβλημα στο συμπλέκτη κατά την εκκίνηση τον έφερε 18ο και να μάχεται σε όλο τον αγώνα για την κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών και να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην πέμπτη θέση. Από την άλλη πλευρά, ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα του Φινλανδού πιτ μέιτ του βρέθηκε στη δεύτερη θέση, όπου και τερμάτισε με μόνη περίπτωση που διεκδίκησε κάτι περισσότερο να είναι στην πρώτη στροφή του αγώνα όταν και κόντραρε για λίγο το Χάμιλτον. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Γερμανός οδηγός της Scuderiaχαρακτήρισε ως την καλύτερη δεύτερη θέση στην καριέρα του το βάθρο στη Μόντσα. Κατώτερη των περιστάσεων γενικά η Ferrariστον εντός έδρας αγώνα της στην Ιταλία.

Κι ενώ ο Χάμιλτον μοιάζει ένα βήμα μακριά από το να εξασφαλίσει το φετινό του τίτλο, οι εμφανίσεις του Νίκο Ρόρμπεργκ δείχνουν την ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Ο Γερμανός είναι χαμένος στη μετάφραση με την προσπάθειά του στο ιταλικό γκαν πρι να τελειώνει άδοξα στον προτελευταίο γύρο όταν και έσκασε ο κινητήρας του έπειτα από διαρροή υγρού και καθώς πίεζε το Φέτελ για τη δεύτερη θέση. Ο πρόσφατα για δεύτερη φορά πατέρας δε θυμίζει σε τίποτα τον περσινό οδηγό που πάλεψε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Ο Ρόσμπεργκ σίγουρα μπορεί να τα βάζει και με την τύχη του, παρ’ όλα αυτά η απόδοσή του δεν είναι εφάμιλλη των δυνατοτήτων του και καθώς απέχει 52 βαθμούς από τον πρώτο Χάμιλτον και 21 από τον τρίτο Φέτελ δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να εφησυχάζει.

RedBull και Renault έφτασαν στο τέλος της κοινής τους πορείας

Κάτι που δε χρειαζόταν να είσαι ο μάντης Κάλχας για να το βρεις, επιβεβαιώθηκε αργά χθες το βράδυ, κι αφορούσε το επικείμενο διαζύγιο της RedBullμε τη Renault, εταιρεία που προμηθευόταν τους κινητήρες της. Τελικά, αποφασίστηκε από κοινού να μην ολοκληρωθεί το συμβόλαιό που έληγε στο τέλος του 2016, και να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους στο τέλος της φετινής σεζόν. Η γαλλική εταιρεία φέρεται να είναι ένα βήμα πριν την επάνοδο της στο πρωτάθλημα ως εργοστασιακή ομάδα με την εξαγορά της Lotus. Αντιθέτως η RedBull είναι σε αναζήτηση κινητήρα με φήμες να κάνουν λόγο για επαφές με τη Mercedes. Τα σενάρια θα αυξάνονται όσο περνάει καιρός με το τοπίο να ξεθολώνει με το πέρας του φετινού πρωταθλήματος. Επόμενος αγώνας στους δρόμους της Σιγκαπούρη και στη μαρίνα Bay την επόμενη Κυριακή, όταν η Ελλάδα θα βρίσκεται στις κάλπες για τρίτη φορά φέτος.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@  hotmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares