Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 20:28

Ηθική υποχρέωση να υπηρετώ τον Φοίνικα

Μία συνέντευξη για τα ερασιτεχνικά τμήματα του Φοίνικα με τον υπεύθυνο Αντώνη Στεφάνου. Μία συνέντευξη για τα ερασιτεχνικά τμήματα του Φοίνικα με τον υπεύθυνο Αντώνη Στεφάνου.

Είναι από αυτούς που λέμε στον αθλητισμό «δοσμένος με το άθλημα», ζει μέσα στον του βόλεϊ από μωρό παιδί. Αρχικά ως παίκτης στα τσικό που γνωρίστηκε με τα παρκέ και την κίτρινη μπάλα και αργότερα από τους παίκτες που σήκωνε την μία κούπα πίσω από την άλλη, μέχρι που έζησε τις μεγάλες στιγμές να δει την ομάδα του τον Φοίνικα και με τη δική του συνδρομή να «σκαρφαλώνει» μία – μία τις κατηγορίες μέχρι την Α2.

DSC 0448iΟ Αντώνης Στεφάνου όμως δεν έζησε μόνο αυτά ως παίκτης, αφού ήταν από αυτούς τους παίκτες που χαρακτηρίζουμε ως γεννημένους για να πρωταγωνιστούν. Τα πρωταθλήματα Κυκλάδων πολλά… όπως και οι παρουσίες στα μπαράζ ανόδου με τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως και η μεγάλη στιγμή της συμμετοχής του στη Γ΄Εθνική με τον Άρη Σύρου.

Πάμε όμως στο σήμερα και στην στροφή του Αντώνη Στεφάνου στα διοικητικά από όπου πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα τον Φοίνικα, που τολμούμε να πούμε ότι ο κόσμος της ομάδας με την εκλογή του διάλεξε τον καταλληλότερο άνθρωπο για την νευραλγική θέση των υποδομών και του ερασιτεχνικού κομματιού του μεγαλύτερου Βολεϊκού σωματείου στις Κυκλάδες.

Βρήκαμε τον Αντώνη Στεφάνου και αφήνοντας λίγο στην άκρη τον λαμπερό επαγγελματικό Φοίνικα, μιλήσαμε μαζί του για τα τμήματα του Φοίνικα που γνωρίζει όσο καθένας. Τα ερασιτεχνικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών.

Όταν μεγαλώνεις μέσα σε έναν σύλλογο, σίγουρα τον «πονάς», σίγουρα τον αγαπάς και σίγουρα θέλεις να πηγαίνει πάντα καλά. Και σε όλα αυτά φυσικά αν μπορείς να συνεισφέρεις με οποιονδήποτε τρόπο είναι το ιδανικό για έναν άνθρωπο του αθλητισμού όπως είναι ο Αντώνης Στεφάνου, που μας ανέλυσε τους λόγους της απόφασης του να εμπλακεί ενεργά με τα διοικητικά του Φοίνικα: «Με πολύ μεγάλη μου χαρά πέρυσι στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του ερασιτέχνη ΑΟ Φοινικας Σύρου, δέχτηκα να συμμετάσχω και να αναλάβω γενικός αρχηγός-υπεύθυνος την εποπτεία / διαχείριση όλου του τμήματος του ερασιτέχνη (αγωνιστικά και αναπτυξιακά τμήματα). Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλα τα μέλη του ΔΣ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου για το συγκεκριμένο πόστο. Ο λόγος απλός. Όντας γέννημα θρέμμα της ομάδας ξεκινώντας από τα τσικό της και ενεργός αθλητής από το τοπικό μέχρι και την Α2 και την ιστορική πρώτη της άνοδο στην Α1, το θεώρησα ηθική υποχρέωση όχι μόνο προς στο σύλλογο αλλά και προς στον πρόεδρο και άνθρωπο Δημήτρη Παλιόπορτα που τον κράτησε «ζωντανό» σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία μετά την ονειρική χρονιά στα σαλόνια της Α1 την σεζον 2008-2009».

Μιλώντας για τις επιτυχίες των πολυάριθμων τμημάτων του Φοίνικα ο Αντώνης Στεφάνου, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό χαρακτήρισε τη χρονιά επιτυχημένη: «Για τη χρονιά που μας πέρασε 2014-2015 την θεωρώ αγωνιστικά επιτυχημένη καθώς διατηρήσαμε το πρωτάθλημα στις γυναίκες και στις νεανίδες, στις κορασίδες την 4η θέση και στις παγκορασίδες την 3η. Στο παιδικό και εφηβικό κάνοντας μια νέα αρχή, καταλάβαμε την 2η θέση πιστεύω φανήκαμε αρκετά ανταγωνιστικοί αλλά όχι έτοιμοι σαν «ομάδα». Είμαι σίγουρος με την ανάληψη καθηκόντων προπονητή στα παιδικοεφηβικά από το κο Κυριακόπουλο θα υπάρξει καλύτερη αγωνιστική πρόοδος και προοπτική σε βάθος χρόνου. Θα ήθελα να κάνω ανοιχτό κάλεσμα σε αγόρια κυρίως του 2000 και πάνω να έρθουν να δοκιμάσουν το βόλλευ. Το θεωρώ αδιανόητο να έχουμε την ευλογία και την τύχη να βρίσκονται στο νησί επαγγελματίες αθλητές του βόλλευ και να είναι το τελευταίο άθλημα επιλογής για τα αγόρια».

eirinistefanouΣυνεχίζοντας ο κ. Στεφάνου έκανε αναφορά σε μία άκρως επιτυχημένη φουρνιά αθλητριών, που έχει γεμίσει με κούπες την ήδη πλούσια τροπαιοθήκη της Συριανής ομάδας. Ο Λόγος για τις παίκτριες του 1997 που λόγω ορίου ηλικίας έκλεισαν την παρουσία τους στις ομάδες υποδομών: «Θα ήθελα να κάνω δυο επισημάνσεις εδώ για τις νεανίδες (ηλικίες 1996 - 2000) πρώτα θα ήθελα να σημειώσω ότι το φετινό πρωτάθλημα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία καθώς ένας πολύ μεγάλος και επιτυχημένος κύκλος φουρνιάς αθλητριών του 1997 «έκλεισε». Αναφέρομαι στις Τσάπαλα, Βασιλικού, Δελασούδα, Κοσιάντου, Πούλου, Σαμπαζιώτη, Φιλίππα, Ρούσσου Κατ., ( και η Σταθοπούλου του 1996). Η παραπάνω φουρνιά κατέκτησε όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα Κυκλάδων, το παγκορασιδών και νεανίδων Αιγαίου. Μάλιστα όντας πρωταθλήτρια Αιγαίου στις νεανίδες πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά συμμετείχε στο πανελλήνιο final 4 νοτίου Ελλάδος στο Αργος με Παναθηναικό, Πανιώνιο και την τοπική ομάδα του Άργους. Φέτος όντας χρονιά πανελλήνιων εξετάσεων μόνο 3 αθλήτριες από τις παραπάνω (Τσάπαλα,Κοσιάντου,Ρούσσου) συνέχισαν και προπονούνταν συστηματικά οι οποίες μαζί με μια νέα πολύ ελπιδοφόρα φουρνιά αθλητριών του 2000 κατέκτησαν το πρωτάθλημα νεανίδων κάνοντας μια μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Πανναξιακού μέσα στην Νάξο! Σαν πρωταθλήτριες Κυκλάδων αντιμετωπίσαμε στην Σύρο τις αντίστοιχες πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου και πιο συγκεκριμένα τον Διαγόρα Ρόδου όπου και χάσαμε στις λεπτομέρειες στο ται μπρεικ με 3-2 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε πάνω από 2 ώρες. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σχεδόν όλες πέτυχαν στις πανελλήνιες και θα συνεχίσουν το βόλλευ παράλληλα με τις σπουδές τους σε ομάδες των πόλεων που πέρασαν».

Ειδική αναφορά όμως έγινε και για τις Κορασίδες του Συλλόγου: «Για τις κορασίδες αυτή η φουρνιά των αθλητριών του 2000 μαζί με κάποιες του 2001 υπήρχε από την αρχή της χρονιάς πλάνο 4ετίας σε συνεννόηση και συνεργασία με τον προπονητή κο Αλτουβά. Στο πρωτάθλημα των κορασίδων (ηλικίες 1998-2001) που καταλάβαμε την 4η θέση ήταν καθαρά συμμετοχή «ψησίματος» καθώς οι περισσότερες αθλήτριες των αντίπαλων ομάδων ήταν 1998-1999 και σε αυτές τις ηλικίες έστω 1 έτος κάνει την διαφορά πρωτίστως στην σωματική δύναμη. Για την συγκεκριμένη φουρνιά επειδή πιστεύαμε και πιστεύουμε πολύ σε αυτές αποφασίσαμε σε συνεννόηση με τον προπονητή κο Αλτουβά να προαχθούν και να στελεχώσουν το γυναικείο τμήμα για την νέα αγωνιστική χρονιά. Ο βασικός στόχος της παραπάνω φουρνιάς ήταν ξεκάθαρα το πρωτάθλημα των παγκορασίδων στο final 4 που έγινε στην Νάξο αλλά δυστυχώς στον ημιτελικό με τον Πανναξιακό δεν τα καταφέραμε αν και το παλέψαμε ειδικά στο 3ο σετ απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές μονάδες που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα».

Όσο για την χρονιά που έρχεται; Ο Αντώνης Στεφάνου χρίζει φαβορί τον Πανναξιακό, ενώ τονίζει την σωστή δουλειά που γίνεται στον ΑΟ Θήρας: «Νομίζω χωρίς να θέλω να προδικάσω τίποτα ότι φαβορί και φέτος θα είναι ο Πανναξιακός σίγουρα σε 2 από τις 3 κατηγορίες. Αυτό που είδα είναι ψηλά και δυνατά κορίτσια με κάποια να ξεχωρίζουν εμφανέστατα και πιστεύω θα προωθηθούν και στην γυναικεία όπως έγινε με κάποιες από αυτές πέρυσι. Για τον ΑΟ Θήρας θέλω να πω ότι υπάρχει αρκετό και καλό υλικό και ευελπιστώ ότι η αξιόλογη δουλειά που είχε ξεκινήσει ο κος Σομπώνης θα συνεχιστεί».

Η καλή συνεργασία με το άλλο βολεϊκό σωματείο της Σύρου το ΑΣΕ Νεωρίου θα είναι επιδίωξη του κ. Στεφάνου που όπως είπε εκτιμά τηDSC 0461 δουλειά του Χρήστου Σκέρτα, βασίζεται στην καλή συνεργασία των δύο ομάδων, ενώ δεν κρύβει ότι υπάρχουν παίκτριες που αποτελούν μεταγραφικό στόχο για τον Φοίνικα: «Για το ΑΣΕ Νεώριο και την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο καλός φίλος και παλιός μου συμπαίχτης Χρήστος Σκρέτας θα ήθελα να πω ότι πιστεύω πολύ στο μότο «η ισχύς εν τη ενώσει». Υπήρχε και υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα δύο σωματεία τα τελευταία χρόνια λόγω του Σπύρου Βελούδη με την ανδρική ομάδα, και φέτος αντίστροφα με κάποια αθλήτρια μας. Υπάρχουν κάποιες αθλήτριες (δεν θέλω να πω ονόματα) οι οποίες εκτιμώ πολύ τις δυνατότητες τους και θα ήθελα να τις έβλεπα στην ομάδα μας για να ήμασταν πολύ πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί για να κρατούσαμε τα πρωταθλήματα στην Σύρο και γιατί όχι να διεκδικούσαμε και το πρωτάθλημα Αιγαίου! Προσωπικά αν συνεχίσω του χρόνου καθώς η θητεία του ΔΣ τελειώνει με το πέρας της αγωνιστικής χρονιάς, είμαι ανοιχτός σε μια τέτοια συνεργασία και θα την επιδιώξω».

Για το αναπτυξιακό κομμάτι των ακαδημιών του Φοίνικα, που αποτελεί και το μέλλον του συλλόγου, ο κ. Στεφάνου είπε: «Τη χρονιά που μας πέρασε ήμασταν οι πρωτοτυπήσαμε και κατεβάσαμε 2η ομάδα στην κατηγορία των παγκορασίδων. Ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από αγωνιστικούς ρυθμούς για να μην πέσουν στην βαθιά κατευθείαν από την νέα χρονιά. Έτσι και φέτος χάρης στην εξαιρετική δουλειά των προπονητών στην ακαδημία σε συνεργασία με τον προπονητή των παγκορασίδων κο Αλτουβά έγινε μια επιλογή 14 αθλητριών οι οποίες θα συνθέσουν και φέτος την β’ ομάδα των παγκορασίδων στο προσεχές πρωτάθλημα».

IMGP1159Το γηπεδικό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες των Κυκλάδων. Δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί όμως και ένα μεγάλο πρόβλημα για έναν σύλλογο που διατηρεί εφτά (7) αγωνιστικά τμήματα: «Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τις ώρες των προπονήσεων καθώς όπως είναι απολύτως φυσιολογικό και λογικό έχει προτεραιότητα η ανδρική ομάδα. Νομίζω υπάρχουν εφικτές λύσεις για να βρεθούν προπονητικές ώρες για να γίνεται πιο σωστή και συστηματική δουλειά γιατί οι πραγματικές ανάγκες για το σύλλογο που συμμετέχει σε 6 αγωνιστικές κατηγορίες (στην μια με 2 ομάδες) σίγουρα δε καλύπτονται με 12 προπονητικές ώρες. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στους αρμόδιους φορείς του Δήμου».

Ως είθισται αυτή η πολύ χρήσιμη και κατατοπιστική συνέντευξη με τον Αντώνη Στεφάνου, έκλεισε με τις ευχαριστίες του προς τους αρωγούς της προσπάθειας του Φοίνικα και τις ευχές του στις ομάδες που εκπροσωπούν τις Κυκλάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες: «Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το πρόεδρο Δημήτρη Παλιόπορτα που πάντα βρίσκεται κοντά σε ότι χρειαστούμε, την λέσχη φίλων ΑΟ Φοίνικα για την πολύ σημαντική βοήθεια της καθώς και τους επιχειρηματίες που μας βοηθούν υλικά και οικονομικά καθώς και τους υπαλλήλους του Αθλητικού Κέντρου. Καλή αγωνιστική χρονιά στις κυκλαδίτικες ομάδες μας που μας εκπροσωπούν στις επαγγελματικές κατηγορίες βόλλευ και μπάσκετ και για τα οικεία πρωταθλήματα εύχομαι πολλά συναρπαστικά παιχνίδια χωρίς μηδενισμούς και απαγορευτικά απόπλου!».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares