Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 21:16

Σιγκαπούρη: αγγίζοντας τα όρια

Σε μία εβδομάδα από τώρα η Formula 1 κάνει στάση στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης, ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο απαιτητικά σιρκουί για τους οδηγούς στο καλεντάρι. Αυτή η «πόλη-κράτος» στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Ινδοκίνας απέχει μόλις 137 χλμ. από τον Ισημερινό, πράγμα που σημαίνει πως το κλίμα της είναι τροπικό με υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία και πολλές βροχές.

Αυτό δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους και τους οδηγούς της Formula 1, οι οποίοι για περισσότερο από μιάμιση ώρα παλεύουν με τα όρια της ανθρώπινης φύσης. Τη φετινή ωστόσο χρονιά ο αγώνας βρίσκεται στον «αέρα» ως προς τη διεξαγωγή του, καθώς η αποψίλωση δασών στο γειτονικό νησί της Σουμάτρα έχει προκαλέσει ένα νέφος σκόνης που κάνει δύσκολη την ορατότητα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, σε ένα αγώνα που ο τοίχος βρίσκεται μόλις λίγα εκατοστά μακριά, το πρόβλημα της ορατότητας ανάγεται σε ζήτημα ζωής και θανάτου.

Ήδη πολλά αθλητικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν για την προστασία αθλητών και φιλάθλων. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, και θεωρούν πως μέχρι την Παρασκευή όλα τα προβλήματα θα ξεπεραστούν. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι. Πάντως ευχή όλων είναι να πραγματοποιηθεί το διάσημο γκραν πρι λιμανιού στην ώρα του, που κάθε χρόνο προσφέρει θέαμα και πολύ σασπένς.

Γουέμπερ: ο τίτλος έχει κριθεί

Ο πρώην οδηγός της Red Bull στο περιθώριο συνέντευξής του στο ESPN για την αυτοβιογραφία του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα, αναφέρθηκε και στη μάχη του πρωταθλήματος των οδηγών. «Όλα έχουν τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τις πιθανότητες να επανέλθει ο Ρόσμπεργκ, σχολίασε «Χρειάζεται μεγάλο σερί νικών για να επιστρέψει στη μάχη. Ο Χάμιλτον φαίνεται σε απίστευτη κατάσταση και η διαφορά τους σχεδόν διπλασιάστηκε μετά τη Μόντσα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Λιούις δεν έχει εγκαταλείψει, αλλά και τον παράγοντα Ferrari, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο αγώνα και να μηδενίσει τις πιθανότητες του Νίκο για τίτλο». Με αυτό τον τρόπο ο Αυστραλός βετεράνος του αθλήματος έχρισε απόλυτο φαβορί το Βρετανό της Mercedes κι ας απομένουν επτά ακόμη αγώνες.

Αυστραλία μέχρι το 2023

Για άλλα οχτώ χρόνια τουλάχιστον θα υπάρχει στο καλεντάρι της Formula 1 το Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας, όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τον Αύγουστο είχε οριστικοποιηθεί συμφωνία μεταξύ της FIA και της τοπικής κυβέρνησης για επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2020, με τον ημεδαπό οδηγό της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο, να δηλώνει πως είναι υπέροχο να ξέρεις ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι αγώνες εντός έδρας. Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στην πολιτεία της Βικτώρια, η τοπική κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε την επέκταση της συμφωνίας για άλλα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2023. Έτσι, η Μελβούρνη θα φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα της σεζόν και την επόμενη οχταετία.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαραντάρης Χάμιλτον Mamma mia! »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares