Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:44

Αγιασμός με τον πήχη ψηλότερα

Ο ΠΑΣ Νάξου έκανε …ποδαρικό για τη νέα χρονιά με την εξαγγελία συμφωνίας με ειδικό σε θέματα εργοφυσιολογίας που θα αναλάβει από τα τμήματα ακαδημίας τους αθλητές της ομάδας με εργομετρικά - Επιστημονική εκδήλωση αύριο (19:00) στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου Ο ΠΑΣ Νάξου έκανε …ποδαρικό για τη νέα χρονιά με την εξαγγελία συμφωνίας με ειδικό σε θέματα εργοφυσιολογίας που θα αναλάβει από τα τμήματα ακαδημίας τους αθλητές της ομάδας με εργομετρικά - Επιστημονική εκδήλωση αύριο (19:00) στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου

Ο ΠΑΣ Νάξου αρέσκεται κάθε χρόνο να ανεβάζει τον πήχη και να δημιουργεί ακόμη περισσότερες προσδοκίες με τον τρόπο που κινείται όχι μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός. Πέρυσι έκλεισε τη χρονιά με ιδιαίτερο πετυχημένο τρόπο έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στους Παίδες, έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό των Νέων και στην ανδρική ομάδα παρουσίασε ένα ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Όμως, τα καλά νέα ήρθαν με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Όταν έγινε γνωστό ότι η Ακαδημία του ΠΑΣ Νάξου εντάχθηκε στο πρόγραμμα των αθλητικών ακαδημιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. έχοντας μάλιστα έναν από τους υψηλότερους δείκτες αποτελεσματικότητας (ranking) ανάμεσα στις 125 ακαδημίες που τελικά έγιναν επιλογή.

Παράλληλα, έκαναν πράξη και αυτό που είχαν σκεφθεί οι διοικούντες της ομάδας όταν ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι στο πλευρό του Πέτρου Μαράκη, του ιδρυτή της ομάδας: να δώσουν δηλαδή σε ομάδες της Superleague αθλητές. Όχι μόνο καλούς αγωνιστικά αλλά και σε ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά τον τομέα της παιδείας. Κι έτσι είδαμε τους Δεγαϊτα και Μπουλάρι να αποδέχονται (σε συνεργασία με τις οικογένειές τους) την πρόταση του πρωταθλητή Ολυμπιακού για μετακίνηση στην Κ- 15. Ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Ευρώπη ενώ αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την στελέχωσή κάποια στιγμή της ανδρικής ομάδας. Επίσης, η διοίκηση δέχτηκε πρόταση για μετακίνηση αρκετών ακόμη αθλητών της αλλά όταν είναι σε εφηβική ηλικία μία τέτοια απόφαση είναι κυρίως οικογενειακή υπόθεση και έτσι οι υπόλοιπες υποθέσεις δεν είχαν ανάλογη κατάληξη με αυτή των Μπουλάρι – Δεγαϊτα.

Εργομετρικά

Την περασμένη Παρασκευή στις αθλητικές εγκαταστάσεις «5Χ5» του Πέτρου Μαράκη, έγινε ο ετήσιος αγιασμός για τη νέα χρονιά με την παρουσία όλων των αθλητών και μελών του ΠΑΣ Νάξου αλλά και αρκετών γονιών που στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που χρόνο με το χρόνο όλο και αυξάνονται. Μάλιστα, τη φετινή περίοδο, ο ΠΑΣ Νάξου θα έχει ομάδα σε όλες τις κατηγορίες (4 συνολικά) του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων, κάτι που δεν έχει γίνει από καμία άλλη ομάδα στις Κυκλάδες. Αυτή τη στιγμή η ομάδα διαθέτει περίπου 90 παιδιά στις ακαδημίες (μέχρι 11 ετών) και 60 αθλητές στα αγωνιστικά της τμήματα και με δεδομένο ότι τα ταξίδια φέτος θα φτάσουν έως τη .. Σίφνο οι παράγοντες του ΠΑΣ έχουν την ανάγκη όλο και περισσότερης στήριξης. Όμως, το πιο εντυπωσιακό και αυτό ενδεχομένως που κάνει τη διαφορά για την ομάδα του ΠΑΣ είναι ο τρόπος που περιβάλλει όχι μόνο τους αθλητές του αλλά και τα μέλη των ομάδων. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣ κ. Μανώλης Μαργαρίτης, φέτος έρχεται μία ακόμη πρόσθετη παροχή προς όλα τα μέλη της ομάδας, μικρούς και μεγάλους με στόχο την καλύτερη ιατρική παρακολούθηση των αθλητών. Και αυτή δεν είναι άλλη από την εργασία με τον Θεόδωρο Ρούσση, εργοφυσιολόγο που έχει εξειδίκευση στα μικρά παιδιά και θα αναλάβει την παρακολούθησή τους μέσω των εργομετρικών εξετάσεων.

Συνεργασίες

Όπως τόνισε ο κ. Μαργαρίτης «στόχος του σωματείου είναι να έχουμε υγιείς αθλητές κυρίως όμως καλύτερους ανθρώπους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την πρόληψη και την ιατρική παρακολούθηση των αθλητών μας ακόμη και στο επίπεδο των ακαδημιών, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες υψηλού επιπέδου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η έλευση του εξειδικευμένου επιστήμονα σε επίπεδο εργοφυσιολογίας θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τα μικρά παιδιά τα οποία πρέπει σε πολύ μικρή ηλικία να γνωρίζουν τι αδυναμίες ενδεχομένως έχουν και που πρέπει να ενισχυθούν. Όχι μόνο για να βελτιώσουν την ποδοσφαιρική τους ικανότητα αλλά κυρίως να είναι υγιής πολίτες. Όπως είναι γνωστό έχουμε συνεργασία με την κ. Μαρία Βερυκόκκου σε επίπεδο διατροφής για τα αγωνιστικά τμήματα, όμως αυτή η συνεργασία θα επεκταθεί σε όλα τα παιδιά, μέλη της ομάδας ανεξαρτήτου ηλικίας. Επίσης, οι αθλητές μας στα αγωνιστικά τμήματα παίρνουν από όλες σχεδόν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εδώ οφείλω να αναφέρω τη βοήθεια που λαμβάνουμε από τους γιατρούς κ. Λέκκα και Καστρησίου ενώ σε επίπεδο βελτίωσης φυσικής κατάστασης στο πλευρό του Πέτρου Μαράκη βρίσκεται ο Πέτρος Σιδερής που μας έχει βοηθήσει σημαντικά και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του στην ομάδα». Ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣ είναι να μπορεί να «στέλνει» παιδιά στις μεγάλες ομάδες όπως οι Δεγαϊτας – Μπουλάρι γιατί αυτό αποτελεί και τον καλύτερο καθρέπτη της δουλειάς η οποία γίνεται στην ομάδα. Επίσης, να σημειωθεί ότι φέτος αποχώρησαν τρεις ακόμη παίκτες, σημαντικοί για τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας. Και οι τρεις όμως λόγω σπουδών. Ο Σκιαδάς μετακόμισε στην Αγία Παρασκευή, ο Μαράκης στην Αγία Ελεούσα (μαζί με τον Μανώλη Πολυκρέτη, πρώην παίκτη της ομάδας και του Πανναξιακού) και τον Κατεινά, ο οποίος αναζητεί την επόμενη ομάδα του στην Κρήτη λόγω του ότι εκεί θα συνεχίσει την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.

Εκδήλωση

Ο ΠΑΣ Νάξου συνεχίζοντας πάντως τις κινήσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση των γνώσεων κυρίως στην οικογένειά έχει προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη (19/09) και ώρα 19:00 επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Γενικές Αρχές Παιδικής Υγείας, Ψυχολογίας και Διατροφής» Εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα του Κοινωνικού Προγράμματος «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» της ΟΠΑΠ Α.Ε. και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα της Νάξου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αναλαμβάνει να διοργανώσει μία τέτοια εκδήλωση και σίγουρα όχι η …τελευταία καθότι οι δραστηριότητες του σωματείου είναι ιδιαίτερα αυξημένες εκτός αγωνιστικού χώρου με ευαισθητοποίηση σε θέματα που έχουν σχέση με την υγεία και την ψυχολογία κυρίως των εφήβων και των μικρότερων παιδιών. Εδώ να σημειώσουμε ότι όπως μας έχει ενημερώσει και ο προπονητής της ομάδας κ. Μαράκης σε παλαιότερη επικοινωνία μας, πέρυσι μέσα από τις εξετάσεις που έγιναν σε όλα σχεδόν τα παιδιά υπήρξαν και περιπτώσεις όπου ανιχνεύτηκαν παθήσεις που οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί και άμεσα υπήρξε η προληπτική θεραπευτική αγωγή ώστε να μην εκδηλωθούν καν οι παθήσεις που ήταν σε …εμβρυακή κατάσταση. Κι αυτό μόνο δείχνει τη σημασία που έχουν οι εξετάσεις στις μικρές ηλικίες…

Προεπιλογή

Και τέλος να σημειώσουμε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι (14:45) προπόνηση από τον Ενωσιακό προπονητή Γιώργο Μοστράτο στο ΔΑΚ Νάξου στα πλαίσια προεπιλογής - προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών που θα κληθούν στις Μικτές μας Ομάδες και από τον ΠΑΣ Νάξου έχουν κληθεί μία ντουζίνα αθλητές: Δημήτρης Φραγκίσκος, Παντελής Καρανίκας, Ιάκωβος Σέργης, Πέτρος Μελανίτης, Γιώργος Μανδηλαράς, Βασίλης Γρυλάκης, Παναγιώτης Λαγογιάννης, Γιάννης Μαργαρίτης, Μιχάλης Ξενάκης, Γιώργος Σέργης, Στέλιος Καρούσης και Κωνσταντίνος Μαθιάσος.

Πηγή:Εφημερίδα Κυκλαδική

AGIASMOS1

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares