×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 13:20

Οι υποδομές αποτελούν την βιτρίνα μας

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα θερμό για τις ομάδες των Κυκλάδων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας μέσα από άρθρα που μιλούσαν για τις ακαδημίες ομάδων του Νομού. Η ένταξη πέντε ακαδημιών στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ και το γεγονός ότι οι Μεικτές είχαν καλές εμφανίσεις τη προηγούμενη χρονιά ώθησε αρκετές ομάδες να κοιτάξουν προς τις Κυκλάδες για ταλέντα.

Και δεν έπεσαν έξω. Παράλληλα βέβαια είχαμε τη προσπάθεια συνεργασίας ομάδων όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος με τμήματα υποδομών που διατηρούν ομάδες στις Κυκλάδες κάτι που ανέβασε ακόμη περισσότερο το πρεστίζ των Κυκλαδιτών αθλητών στα μάτια των .πρωτευουσιάνων. Αποτέλεσμα; Δύο παίκτες του ΠΑΣ Νάξου, ο Εμιλιάνο Μπουλάρι και ο Νίκος Δεγαϊτας αποδέχτηκαν την PROPONHSH NAXOSπρόταση για συμμετοχή στην Κ- 15 του Ολυμπιακού. Ο Νάζος και ο Ασλάνι πήραν το δρόμο για τον Ατρόμητο από τη Μύκονο, ο Κουκούλης για την ΑΕΚ και ο Καφτηράνης για τον Ηρακλή από τη Σύρο. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί ακόμη παίκτες δέχτηκαν πρόταση για να μετακινηθούν στην Αθήνα, όμως όταν μιλάμε για 15χρονα παιδιά, αυτές οι αποφάσεις συνήθως επηρεάζουν όλη την οικογένεια. Κι έτσι μας .. έμειναν σε όλες τις Κυκλάδες αρκετοί καλοί παίκτες που όμως σε κάθε παιχνίδι θα έχουν πάνω τους τα βλέμματα των σκάουτερ. Βλέπετε, με το καλημέρα, ο Εμιλιάνο Μπουλάρι σκόραρε ως παίκτες του Ολυμπιακού (Κ - 15) το περασμένο Σάββατο με τους «Ερυθρόλευκους» στη φιλική .τεσσάρα κόντρα στην Κ - 17 της Κηφισιάς ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Δεγαϊτας.

Συνέχεια

Μένουμε όμως. Κυκλάδες και η Οργανωτική Επιτροπή έχει αποφασίσει να επενδύσει όλο και περισσότερο στους .μικρούς γνωρίζοντας ότι το μέλλον είναι στις υποδομές, που αποτελούν άλλωστε και την ισχυρή βάση για να κτιστεί ένα οικοδόμημα και να μπορέσουν οι ομάδες να έχουν τη πολυτέλεια σε μερικά χρόνια να στηρίζονται σε όλο και περισσότερους γηγενείς παίκτες, έστω κι εάν γνωρίζουν ότι λόγω Ακαδημαϊκών Σπουδών θα πρέπει να φύγουν από τα νησιά. Και έτσι οι Ενωσίτες προπονητές έπιασαν άμεσα δουλειά. Στη περιοχή μας (Παροναξία - Σαντορίνη - Ιο) έχει την ευθύνη, ο Γιώργος Μοστράτος, προπονητής που έχει κάνει μεγάλη καριέρα ως αθλητής σε ομάδες της Πάρου και βρίσκεται σ' αυτή τη θέση από την περσινή χρονιά, συνεχίζοντας με επιτυχία το δρόμο που άνοιξαν οι προκάτοχοί του. Και φέτος, είχαμε την περασμένη Πέμπτη την πρώτη προπόνηση επί εδάφους της Νάξου. Η ΕΠΣ όπως αναφέραμε επενδύοντας ακόμη περισσότερο στα νέα παιδιά έχει ζητήσει από τους προπονητές να γίνονται όλο και περισσότερες προπονήσεις σε επίπεδο Μεικτών. Με κάθε ευκαιρία να έχουμε. δράση.

PROPONHSH NAXOS007Κλήσεις

Και έτσι είχαμε τη πρώτη προπόνηση επί Ναξιώτικου εδάφους όπου το παρών έδωσαν 23 παίκτες από τον ΠΑΣ Νάξου (12), τον Πανναξιακό (9) και το Φιλώτι. Ποιοι ήταν; Από τον ΠΑΣ Νάξου οι:  Δημήτρης Φραγκίσκος, Παντελής Καρανίκας, Ιάκωβος Σέργης, Πέτρος Μελανίτης, Γιώργος Μανδηλαράς, Βασίλης Γρυλάκης, Παναγιώτης Λαγογιάννης, Γιάννης Μαργαρίτης, Μιχάλης Ξενάκης, Γιώργος Σέργης, Στέλιος Καρούσης και Κωνσταντίνος Μαθιάσος. Από το Φιλώτι, οι Μανώλης Αποστολόπουλος και Βασίλης Βινιεράκης και από τον Πανναξιακό οι Τάσος Καραφυλλίδης, Γιώργος Καραπάτης, Γιώργος Λεγάκης, Νίκος Βρεττός, Γιώργος Δράγαζης, Ευριπίδης Κουνάδης, Στέλιος Φακίνος, Γιώργος Α. Καραπάτης και Γιώργος Βαλέτας. Μάλιστα, οι οκτώ εξ αυτών (οι έξι από τον ΠΑΣ και οι δύο από τον Πανναξιακό) ανανέωσαν το ραντεβού τους για αυτή την εβδομάδα όπου όμως η προπόνηση θα γίνει στη Πάρο. Βασικά είναι προγραμματισμένος φιλικός αγώνας προετοιμασίας (Σάββατο 26/09 στις 19:30) στο γήπεδο της Παροικιάς κόντρα στον Μαρπησαϊκό . Και οι αυτοί είναι: Καραφυλλίδης και Λεγάκης από τον Πανναξιακό, Καρανίκας, Καρούσης, Μελανίτης, Ξενάκης, Πρεβόλης και Φραγκίσκος από τον ΠΑΣ Νάξου.

PROPONHSH NAXOS005Προσέγγιση

Και με την ευκαιρία αυτή είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ενωσιακό προπονητή κ. Μοστράτο ο οποίος και μας μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από την Ενωση με σκοπό να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα τμήματα υποδομών « οι προπονήσεις γίνονται με στόχο να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία στους τελικούς Προεπιλογής που θα διεξαχθούν μάλλον στο Ναύπλιο. Πέρυσι ήταν στην Χαλκίδα, τώρα αλλάζουν τόπο αλλά περιμένουμε. Σίγουρα πάντως έως τότε θα έχουμε αρκετές ακόμη προπονήσεις. Από πέρυσι, έχουμε ξεκινήσει άλλωστε μία γενικότερη προσπάθεια να αλλάξουμε την φιλοσοφία γύρω από αυτές τις Μεικτές ομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που μιλάμε για προσεγγίσεις ανά νησί σε συνεργασία με τους προπονητές των ομάδων σε σταθερή βάση και στόχευση όχι μόνο στην βελτίωση των παιδιών ως αθλητές αλλά και στους υπόλοιπους τομείς. Είτε μιλάμε για το σχολείο, είτε για το οικογενειακό περιβάλλον και βέβαια την ψυχοσύνθεσή τους. Ένας αθλητής ειδικά στην εφηβική ηλικία επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες και ως Ένωση θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στα παιδιά και να τους βοηθάμε όχι μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός. Η γενιά των 99αρηδων έφυγε και μάλιστα είδαμε παιδιά που είχαν την δυνατότητα να δεχτούν προτάσεις από μεγάλες ομάδες της SuperLeague και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Όμως, χρειάζεται δουλειά. Και θεωρώ ότι μόνο μέσα από το τρίπτυχο: δουλειά, ενημέρωση και υποδομές θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε»

PROPONHSH NAXOS006Τρίπτυχο - Ανάλυση

Και το αναλύει όσο μπορεί καλύτερα «η δουλειά είναι δεδομένη. Τι να πούμε γι' αυτή τη παράμετρο. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές. Από τον προπονητή και τον παίκτη δηλαδή. Η ενημέρωση έχει να κάνει κυρίως με το θέμα των προπονητών. Θα πρέπει σε καθημερινή βάση οι προπονητές να ενημερώνονται, να ψάχνονται, να μαθαίνουν όλο και περισσότερα. Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Εάν δεν προσαρμόζονται οι προπονητές, τότε πως θα βελτιώσουν τους αθλητές τους, τους οποίους εμπιστεύονται οι γονείς. Και βέβαια όταν λέμε ενημέρωση, εννοούμε να έχουμε και τα εχέγγυα για να είναι προπονητές. Να είναι επαγγελματίες και να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους γιατί μιλάμε κυρίως για παιδιά. Οπότε οφείλουμε όλοι να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Και για το θέμα των υποδομών; Τι να πούμε; Το «Α και το Ω». Δεν μπορείς να μην έχεις σωστά γήπεδα και να ζητάς βελτίωση των αθλητών σου. Ξέρω ότι στη Νάξο υπάρχει πρόβλημα. Ένα κανονικό γήπεδο, πολύ καλό αλλά με αυστηρό ωράριο λειτουργίας για τις ομάδες και ένα μικρότερο γήπεδο στο Αγερσανί. Το ευχάριστο είναι ότι έχουν μπει και φώτα πλέον ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι ώρες προπόνησης. Αλλά δεν φτάνουν. Στην Πάρο έχουμε τρία ουσιαστικά γήπεδα: δύο κανονικά και ένα μικρότερο (8χ8). Είμαστε σχετικά καλά. Το ίδιο και σε Σύρο ή Σαντορίνη. Η Νάξος είναι δυστυχώς πιο πίσω σε υποδομές. Και αυτό το καταλαβαίνεις όταν πηγαίνεις να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως τα Δωδεκάνησα όπου κάθε Δευτέρα κάνουν προπονήσεις. Κι εμείς πρέπει να δούμε τα δρομολόγια των πλοίων, ώστε να δούμε εάν μας βολεύει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε καταρτισμό προγράμματος. Εάν καταλάβουμε ότι οι υποδομές αποτελούν την βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας, τότε ίσως να έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου»

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares