Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 20:41

Ο σαμουράι Χάμιλτον!

Τι κι αν προερχόταν από απογοητευτική εμφάνιση στη Σιγκαπούρη, τι κι αν δεν κατάφερε να κερδίσει την poleposition, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο γκραν πρι της Ιαπωνίας φτάνοντας στη νίκη κι έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Mercedes ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις, μετά την παρένθεση στη Σιγκαπούρη, και τα κατάφεραν. Ο Ρόσμπεργκ έδειξε τη δύναμή του κερδίζοντας την poleposition, ωστόσο η αντεπίθεσή του σταμάτησε εκεί. Μετά από μία κάκιστη εκκίνηση βρέθηκε στην πέμπτη θέση να παλεύει να αναρριχηθεί στην κατάταξη. Τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον πιτ μέιτ του να κερδίσει και να αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά. Μόνο μαθηματικές πιθανότητες για τίτλο διατηρεί ο Γερμανός, καθώς οι εμφανίσεις του κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικές είναι. Για την ιστορία, ο Χάμιλτον με 76 βαθμούς στέφεται πρωταθλητής.

Στον αντίποδα, η Ferrari κατάφερε να παρουσιαστεί ανώτερη της Williams και αρκετά ανταγωνιστική της Mercedes με τους Φέττελ και Ράικονεν να τερματίζουν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Η Scuderia επανήλθε στη θέση της, πίσω από τις Mercedes, και σιγά σιγά θα αρχίσει να ρίχνει το βάρος της στην επόμενη σεζόν. Ο Σεμπάστιαν Φέττελ, το αουτσάιντερ στην κούρσα του πρωταθλήματος των οδηγών, φαίνεται διατεθειμένος να παλέψει, ωστόσο όπως και στην περίπτωση του συμπατριώτη του Ρόσμπεργκ, την κατάσταση την ελέγχει ο Βρετανός πρωταθλητής.

Οι RedBull και McLaren απογοήτευσαν για ακόμα μία φορά, με την αυστριακή ομάδα να σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ την απόσυρσή της στο τέλος της σεζόν, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ένας ακόμα λόγος που συνηγορεί σε αυτό είναι και το γεγονός ότι δεν έχει συμφωνία για κινητήρες για του χρόνου. Όσον αφορά την ιστορική βρετανική ομάδα, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο με την αβεβαιότητα να πλανάται σε όλους τους τομείς πάνω από το Woking. Ξαφνικά οι φήμες που ήθελαν το Φερνάντο Αλόνσο στο τέλος της σεζόν να σταματάει, πλήθηναν και δυστυχώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν όσο πηγαίνουμε προς το τέλος της χρονιάς, και με πέντε αγώνες σε δύο μήνες να απομένουν η δράση κορυφώνεται.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@gmail. com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mamma mia! Δε θα ήμουν εδώ, αν δεν το πίστευα »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares