Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 19:14

Σχεδόν πρωταθλητής!

   34 βαθμοί χωρίζουν το Λιούις Χάμιλτον από το τρίτο του πρωτάθλημα μετά και τη νίκη του στη Ρωσία. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για το Βρετανό πρωταθλητή, καθώς μετά την εγκατάλειψη του πιτ μέιτ του Νίκο Ρόσμπεργκ, κράταγε την τύχη του στα χέρια του.

   Ο Χάμιλτον λοιπόν, επικράτησε σχετικά άνετα σε έναν αγώνα με αρκετά ατυχήματα και την εμφάνιση δύο φορές του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, αν κι εκκίνησε από την πολ ποζίσιον κάθε άλλο παρά το εκμεταλλεύτηκε, εγκαταλείποντας έπειτα από μηχανικό πρόβλημα στο μονοθέσιό του. Στους δύο τελευταίους αγώνες σε Ιαπωνία και Ρωσία, ο Γερμανός οδηγός κατέκτησε την πολ ποζίσιον, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει, κι έτσι απομακρύνθηκε αισθητά από την κορυφή και το Χάμιλτον. Είναι πλέον οφθαλμοφανές, ότι τη φετινή χρονιά ο Χάμιλτον ήταν πολύ ανώτερος του Ρόσμπεργκ και φτάνει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος –αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω, και με το Φέττελ ανήμπορο να ακολουθήσει τον δύο φορές πρωταθλητή- με σχετική ευκολία.

   Στην κούρσα του πρωταθλήματος των κατασκευαστών η αγωνία παρατείνεται λίγο ακόμα, καθώς η Mercedesδεν κατάφερε να το εξασφαλίσει από τον αγώνα στο Σότσι, κι έτσι όλα δείχνουν ότι θα το κατακτήσει μαθηματικά στον αγώνα των Η.Π.Α. Θα μπορούσε η γερμανική ομάδα να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τώρα, αλλά δεν κατέκτησε 3 πόντους περισσότερους από τη Ferrariόπως κι απαιτούνταν.

   Μετά τον πρώτο Χάμιλτον και το δεύτερο Φέττελ, τρίτος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεζ με ForceIndia. Ο Μεξικανός οδηγός κατέκτησε έτσι το πέμπτο βάθρο στην καριέρα του, έπειτα από τη σύγκρουση στον τελευταίο γύρο των Μπότας και Ράικονεν. Δυστυχώς για τον πρώτο Φινλανδό, η σύγκρουση ήταν σφοδρή κι όχι μόνο έχασε την Τρίτη θέση αλλά δε βαθμολογήθηκε καθόλου. Όσο για το Ράικονεν, τερμάτισε πέμπτος πίσω από τον τέταρτο Μάσα. Για δεύτερο αγώνα φέτος οι δύο McLarenβαθμολογήθηκαν μαζί κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα τους. Ένα αξιοσημείωτο ήταν κι η βαθμολόγηση του Ντανιήλ Κβίατ με RedBull από την έκτη θέση μπροστά στους συμπατριώτες του. Να σημειωθεί ότι παρά τα πολλά ατυχήματα όλοι οι οδηγοί βγήκαν σώοι κι αβλαβείς από τα μονοθέσιά τους.

   Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στο Όστιν του Τέξας με το Λιούις Χάμιλτον με νίκη να αγκαλιάζει τον τίτλο.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@gmail. com

Αλέξανδρος Τάταρης.

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares