Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 17:14

Μπριατόρε: πρέπει να αλλάξει τους οδηγούς της η Renault

   Να προβεί σε αλλαγή των οδηγών της προτείνει ο Φλάβιο Μπριατόρε στη Renault. Η γαλλική εταιρεία, αφού οριστικοποίησε τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα μέσω της εξαγοράς της Lotus, μένει να ανακοινώσει επίσημα και το δίδυμο των οδηγών με το οποίο θα πορευθεί.

   Σε αυτά τα πλαίσια ο πρώην επικεφαλής της ομάδας προχώρησε σε δηλώσεις δημοσιοποιώντας την άποψή του. Πριν λίγο καιρό οι δύο πλευρές, Renaultκαι Lotus, είχαν συμφωνήσει το 2016 οδηγοί της ομάδας να είναι οι Παστόρ Μαλντονάντο και Τζόλιον Πάλμερ, ωστόσο η καθυστέρηση την ανακοίνωσης δίνει πάτημα σε όσους είναι αντίθετοι με αυτή την επιλογή.

   Ο Ιταλός λοιπόν δήλωσε, πως «είναι αλήθεια ότι η Renaultπρέπει να ξανά χτίσει τα πάντα από την αρχή, συμπεριλαμβανομένου και της ομάδας των τεχνικών. Αν θες να νικάς θα πρέπει να αλλάξεις και τους οδηγούς», κατέληξε.

Έκλεστοουν: να αποχωρήσει ο Τοντ από τη Formula 1

   Ο Μπέρνι Έκλεστοουν θεωρεί, ότι έφτασε η ώρα ο πρόεδρος τη παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA) Ζαν Τοντ να κάνει πίσω, θεωρώντας τον μέρος της κρίσης που διέρχεται η Formula 1.

   Σύμφωνα με πληροφορίες του BBCο Έκλεστοουν πιστεύει πως ο Τοντ και οι επιλογές του έχουν οδηγήσει στη μείωση των τηλεθεατών της Formula 1 παγκοσμίως, αλλά τον κατηγορεί και για το γεγονός πως οι ομάδες πασχίζουν να επιβιώσουν έχοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ακόμα του προσάπτει αδιαφορία για το άθλημα και πως ενδιαφέρεται μονάχα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων στους δρόμους. Οπότε, κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να κάνει πίσω από τα κομμάτια που αφορούν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να αναλάβει κάποιος άλλος.

Η οικονομική βοήθεια έσωσε τη χρονιά για τη Force-India

   Η ινδική ομάδα το 2015 πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες χρονιές της μικρής ιστορίας της κερδίζοντας 136 βαθμούς. Ωστόσο ο γενικός διευθυντής τη ομάδας τόνισε πως η σεζόν δε θα είχε εξελιχθεί τόσο καλά αν στο μέσο του πρωταθλήματος δεν είχαν προσελκύσει επιπλέον χρηματοδότηση.

   Η ομάδα των τεχνικών αεροδυναμικής είχε δουλέψει πάνω στην εξέλιξη του μονοθεσίου δημιουργώντας ένα μονοθέσιο Β-φάσματος, το οποίο όμως δεν μπορούσε να περάσει στην παραγωγή ελλείψει κεφαλαίων. Όταν βρέθηκε η χρηματοδότηση οι οδηγοί εκτόξευσαν την απόδοσή τους με το εξελιγμένο αυτοκίνητο, κερδίζοντας 105 βαθμούς στο δεύτερο μισό της σεζόν έναντι 31 στο πρώτο μισό.

   Έτσι ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία και στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών το 2015.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com     

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares