Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 01:06

Καμία προτίμηση ο Φερστάπεν για το μέλλον του

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να κερδίσει πολλά πρωταθλήματα στη Formula 1, αλλά δεν τον απασχολεί με ποια ομάδα.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο SkySports ο νεαρός Ολλανδός πιλότος της ToroRosso αναφέρθηκε στο μέλλον του. Ο 18χρονος μετά την παρθενική του σεζόν στη Formula 1 έχει συνδεθεί τόσο με τη Ferrari όσο και με τη Mercedes για το 2017, ωστόσο παραμένει «δεμένος» με τη RedBull για πολλά χρόνια ακόμα.

«Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κι όχι μόνο μία φορά. Αυτό είναι το όνειρό μου και δε με απασχολεί με ποια ομάδα θα πραγματοποιηθεί. Για να είμαι ειλικρινής δε συγκρίνω τον εαυτό μου με τους νέους οδηγούς, όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά γιατί θες να συγκρίνεσαι με τους κορυφαίους των κορυφαίων κι αυτοί είναι οι πιο έμπειροι» είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Περικοπές για το ισπανικό γκραν πρι

Τη μείωση της χρηματοδότησης του ισπανικού γκραν πρι από το δήμο της Βαρκελώνης μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το αρμόδιο δημοτικό συμβούλιο θα μειώσει τη συνεισφορά του στον αγώνα κατά 50%, έτσι από τα 4 εκ. ευρώ το ποσό θα πέσει στα 2 εκ. ευρώ.

Στο τελευταίο γκραν πρι της Ισπανίας οι υπεύθυνοι του αγώνα ανακοίνωσαν την επέκταση του συμβολαίου της πίστας με τη FOM (εταιρεία διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1) μέχρι το 2019, συμφωνία που επισημοποιήθηκε πριν εκλεγεί το τωρινό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή δήμαρχο GerardoPisarello το συμβούλιο προέβη σε αυτή την κίνηση, γιατί η Formula 1 δεν αποτελεί προτεραιότητα. Ο Pisarello συνέχισε λέγοντας πως το συμβούλιο προσπαθεί να καταρτίσει ένα πλάνο ώστε να είναι το γκραν πρι της Βαρκελώνης αυτόνομο βιώσιμο οικονομικά.

Το ισπανικό γκραν πρι διοργανώνεται συνεχόμενα από το 1991 στη Βαρκελώνη.

Ο Άλεν Προστ πιθανότατα επικεφαλής της Renault

Ο Γάλλος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και θρύλος του αθλήματος φέρεται να είναι το φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της Renault σε αυτή τη νέα εποχή της στη Formula 1.

Η επίσημη ανακοίνωση της Renault έλεγε τα εξής: το νέο όνομα της ομάδας, η πλήρης σύνθεση της διοίκησης, οι συνεργάτες της ομάδας καθώς και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην ιδιοκτήτης της Minardi, GiancarloMinardi, έγραψε στο τουίτερ του, ότι όλα δείχνουν πως ο Άλεν Προστ θα είναι ο νέος επικεφαλής της Renault. Ο Ιταλός πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία περίπτωση σαν αυτή με το Νίκι Λάουντα στη Mercedes, δηλαδή άνθρωποι που δεν κατέχουν μετοχές.

Τώρα μένει να δούμε αν οι φήμες ευσταθούν, κι αν θα έχουμε μια τόσο σημαντική προσωπικότητα του αθλήματος να ηγείται της Renault.

Για σχόλια και ερωτήσεις στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares