Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 17:11

Αδικαιολόγητη Υπουργική απόφαση

Έντονη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριάθλου  για το λάθος – πλάνη της Γ.Γ. Αθλητισμού Έντονη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριάθλου για το λάθος – πλάνη της Γ.Γ. Αθλητισμού

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ) διαμαρτύρεται έντονα για την αδικαιολόγητη Υπουργική απόφαση με την οποία ανακλήθηκε η ειδική αθλητική αναγνώριση της ομοσπονδίας.

Μια απόφαση που αποτελεί προϊόν –θέλουμε να πιστεύουμε– πλάνης και όχι σκοπιμότητας των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), οι οποίες αγνόησαν επιδεικτικά την δημοσιευμένη και κοινοποιηθείσα σε αυτές αγωνιστική δραστηριότητα της ομοσπονδίας. Παρά τις συνεχείς συναντήσεις που είχαν προηγηθεί για το θέμα αυτό μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου Γιώργου Γερόλυμπου και της πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με την απόφαση αυτή όχι μόνο επιχειρείται μία αδικαιολόγητη επέμβαση στην αυτονομία της Ε.Ο. Τριάθλου, αλλά στην ουσία τίθεται σε κίνδυνο η αγωνιστική δραστηριότητα δεκάδων αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και εκατοντάδων αθλητών. Μάλιστα στην αρχή μίας Ολυμπιακής χρονιάς και εν όψει της συμμετοχής Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Επίσης με το ανακοινωθέν τύπου των υπηρεσιών της ΓΓΑ που συνοδεύει την εν λόγω απόφαση, αφήνονται υπόνοιες περί έλλειψης διαφάνειας στη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Πέραν του ότι η απόφαση της ανάκλησης στηρίζεται σε τυπικούς λόγους και όχι σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας, η Ε.Ο. Τριάθλου καταδικάζει κάθε τέτοια προσπάθεια σπίλωσης της διοίκησης και των σωματείων μελών της και δεν θα επιτρέψει τη συνέχισή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΤΡΙ:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στηρίζει ένα ερασιτεχνικό Ολυμπιακό άθλημα χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση ούτε έχει οποιαδήποτε άλλη στήριξη με δημόσιο χρήμα από το 2012 και, ως εκ τούτου, δεν διαχειρίζεται ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Το άθλημα του Τριάθλου στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου έχει κατορθώσει να φιλοξενεί στην Ελλάδα την έδρα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, και μόνο το 2015 διοργάνωσε άνω των 10 μεγάλων αγώνων στην Ελληνική Επικράτεια με αποκορύφωμα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και Μεσογειακό κύπελλο στο Λουτράκι, την αναβίωση της Ολυμπιακής διαδρομής στην Βουλιαγμένη και τον ετήσιο αναπτυξιακό αγώνα spetsathlon στις Σπέτσες με συμμετοχή που ξεπέρασε το 2015 τους 1000 αθλητές, χωρίς καμία συνδρομή από την ΓΓΑ.

Επιπλέον συμμετείχε με τρείς αθλητές στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Baku 2015 και με δύο αθλητές στους Μεσογειακούς αγώνες στην Πεσκάρα 2015.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου είναι η μοναδική ομοσπονδία για το άθλημα του Τριάθλου που είναι αναγνωρισμένη από την διεθνή ομοσπονδία (ITU-International Triathlon Union) και είναι αυτή που θα συνεχίσει να αναπτύσσει το άθλημα στην Ελλάδα υλοποιώντας το πρόγραμμα της το 2016, αρχίζοντας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου στις 14/2/2016. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή και θα αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της αυτονομίας της.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ) είναι μία υγιής ομοσπονδία που λειτουργεί επιτυχημένα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως άλλωστε υποχρεώθηκε τόσο αυτή όσο και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες λόγω της περικοπής των επιχορηγήσεων που της επιβλήθηκε.

Από ό,τι φαίνεται όμως, η επιτυχημένη αυτοχρηματοδοτούμενη λειτουργία της Ε.Ο.ΤΡΙ «ακυρώνει» το κρατικοδίαιτο μοντέλο της ΓΓΑ, της οποίας οι υπηρεσίες φαίνεται μέσω τέτοιων αποφάσεων να αναζητούν ρόλο, στραγγαλίζοντας την υγιή ανάπτυξη ενός Ολυμπιακού αθλήματος, υποσκάπτοντας ταυτόχρονα κάθε προσπάθεια για την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου αυτοχρηματοδοτούμενης ανάπτυξης στον Αθλητισμό, ενώ θα έπρεπε στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες για την χώρα να προωθούνται και να επιβραβεύονται τέτοιες προσπάθειες.

Επιπροσθέτως, το Τρίαθλον είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα με ειδικές απαιτήσεις που δεν μπορεί να αναπτυχθεί από άλλη ομοσπονδία και πολύ περισσότερο από μια ομοσπονδία σαν την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το Τρίαθλο και πολύ περισσότερο έχει αμφίβολη λειτουργία και φαίνεται να επιχειρείται από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ να αποκτήσει υπόσταση, μέσω των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Τριάθλου! Ιδιαίτερη έκπληξη μας προκαλεί η παντελής άγνοια των υπηρεσιών της ΓΓΑ για την υπαγωγή του Τριάθλου σε ένα άσχετο άθλημα με μόνο κριτήριο την ίδια κατάληξη στην ονομασία του αθλήματος!

Για τους λόγους αυτούς η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου γνωστοποιεί την πρόθεσή της να κινηθεί άμεσα εναντίον της απόφασης με την οποία ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της ομοσπονδίας ούτως ώστε να προστατευθούν οι Τριαθλητές σε μια Ολυμπιακή χρονιά και θα ενημερώσει άμεσα την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή επειδή θεωρεί ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επεμβαίνει στην αυτονομία του Ολυμπιακού αθλήματος του Τριάθλου στην Ελλάδα».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares