Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 21:13

Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού

Η Σοφία Οικονόμου είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στη Νάξο. Είναι απ΄ αυτά που λες ¨αξίζει ο κόπος να μιλήσεις μαζί της» και το κυριότερο δεν αφήνει την εξωτερική της εμφάνιση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που μετράει είναι η ψυχή της.

Με την έναρξη του νέου έτους έκανε αυτό που της είπε η καρδιά της. Παράτησε τη θαλπωρή και την ήρεμη (!!!) ζωή στη Νάξο, άφησε το βόλεϊ και τις άλλες ασχολίες της και πήγε στην Λέσβο.

Να βοηθήσει από κοντά τους εθελοντές που μάχονται ώστε σε καθημερινή βάση να σώσουν ψυχές, να δώσουν ελπίδας στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παλεύουν με τα κύματα αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα θα πει για την απόφασή της αυτή «Πριν αρκετά χρόνια όταν αποφάσισα να γίνω ναυαγοσώστρια το πρώτο πράγμα που μας έμαθαν είναι ότι ο καλός ναυαγοσώστης πάει στεγνός και γυρίζει στεγνός. Μ’ αυτά που συμβαίνουν όμως τους τελευταίους μήνες λίγο πιο μακριά από το νησί μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούσα να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ετσι αποφάσισα να έρθω στο νησί της Λέσβου σαν εθελόντρια ναυαγοσώστρια και να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους μου, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά στο Αιγαίο για τη ζωή τους. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει στις αποφάσεις μου»

Εμπειρία ζωής

Και εντάχθηκε στους LIFEGUARD VOLUNTEER TEAM (σ.σ. από το Σεπτέμβριο είναι στη Μυτιλήνη και βοηθάει σε 24ωρη β άση) μία διεθνή ομάδα που αποτελείται από Έλληνες, Αμερικανούς, Αυστραλούς, Τούρκους, Γερμανούς και Άγγλους. Όλοι μία παρέα στον Μόλυβο της Λέσβου. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα, πέρασε τη …βασική εκπαίδευση και αμέσως έπιασε δουλειά. Βούτηξε στη θάλασσα, έτρεξε με το jet ski να βοηθήσει πρόσφυγες και γενικά με το χαμόγελό της να προσφέρει στον συνάνθρωπό μας που μάχεται για την επιβίωσή του την ελπίδα.

Και τα καταφέρνει μία χαρά, Μάλιστα, ενημερώσει τους φίλους τους με post μέσα από το διαδίκτυο και πριν από μερικές ημέρες (11/01) αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογηθεί για την καθυστέρηση της κίνησή της αυτής γράφοντας «Ήθελα να κατέβω από πολύ πιο πριν, αλλά οι υποχρεώσεις δεν με άφηναν… Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα…. Είναι μία άλλη φάση, άλλη εμπειρία ζωής… Έχουν έρθει άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο,Hawai,Canada,LosAngeles, απ΄όλο τον κόσμο, τουλάχιστον ντροπή μετά από τόσα χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα. Ένα συγνώμη στη μαμά μου που την έχω αρρωστήσει… Μόνο αυτό» 

Και σήμερα (15/01) κρατώντας ένα μωρό στην αγκαλιά την ώρα που το έβγαλε από την βάρκα έγινε το πρόσωπο της ημέρας στη Νάξο, στις Κυκλάδες... Και θα συνεχίζει να κερδίσει την αγάπη όλων μας όσο διάστημα καθίσει στην Λέσβο που μάλλον θα είναι έως το τέλος του μήνα... 

Επιστολή

Και ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τον πρόεδρό της Γιάννη Τσολάκη απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην ναυαγοσώστρια Σοφία Οικονόμου. Και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου …¨ η Σοφία Οικονόμου αποφάσισε να μεταβεί στη Λέσβο, προκειμένου να βοηθήσει εθελοντικά στη διάσωση και φροντίδα προσφύγων. Ο Γιάννης Τσολάκης εξήρε το ήθος της Ναξιώτισσας ναυαγοσώστριας, αναφέροντας τα εξής:Αγαπητή Σοφία, σού εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσφορά σου στο έργο της διάσωσης και της περίθαλψης προσφύγων. Η απόφασή σου να μεταβείς στη Λέσβο, προκειμένου να συνδράμεις εθελοντικά στη διάσωση των προσφύγων που κατακλύζουν καθημερινά το Αιγαίο, τιμά όλους τους συντοπίτες σου και μας γεμίζει με περηφάνια και εκτίμηση προς το πρόσωπό σου για τη συμμετοχή σου στην ανθρωπιστική κι αξιέπαινη αυτή αποστολή.

Ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αρμόδιου και σε θέματα αλληλεγγύης, που συνεργαστήκαμε κατά το παρελθόν στο πλαίσιο του θερινού κέντρου άθλησης, νιώθω ιδιαίτερη περηφάνια για τον αγώνα σου, που διατηρεί αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Οι πράξεις σου ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση!»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares