Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 20:20

Δεν επιστρέφει ο ανεφοδιασμός

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τελευταία τον κόσμο της Formula 1 είναι με ποιούς τρόπους θα γίνονταν πιο ελκυστικοί και απρόβλεπτοι οι αγώνες. Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι αφορά την επιστροφή των ανεφοδιασμών καυσίμων των μονοθεσίων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο αυτό το σενάριο μοιάζει να παγώνει, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

   Πριν λίγες ημέρες στη Γενεύη της Ελβετίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ανάμεσα στην Ομάδα στρατηγικής και την επιτροπή της Formula 1 και το αποτέλεσμα των συζητήσεων, όπως προκύπτει, ήταν να μην προχωρήσει περαιτέρω το ζήτημα της επιστροφής των ανεφοδιασμών. Παρ’ όλα αυτά οι απόψεις διίστανται, στο ζήτημα του κόστους του ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Έκλεστοουν: ακόμη περισσότερη κυριαρχία δε θα βοηθήσει τη Mercedes

   Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, σε δηλώσεις του σε αυστριακή εφημερίδα εξέφρασε την άποψη ότι το 2016 η Ferrariχρειάζεται να κοντράρει τη Mercedes, την ώρα που η γερμανική ομάδα ετοιμάζεται να κυριαρχήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

   «Όχι, αυτό δε θα ήταν καλό για εκείνους (ενν. τη Mercedes). Δε θα είναι καλό ούτε για το κοινό, ούτε για κανέναν. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάποιες ανταγωνιστικές ομάδες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η Ferrariνα έχει βελτιωθεί αισθητά- επιτέλους χρειαζόμαστε κάποιον που να μπορεί να κοντράρει τη Mercedesστα ίσια».

Κλειστά κόκπιτ στα μονοθέσια θέλουν οι οδηγοί

   Κι ενώ η συζήτηση για το επίπεδο ασφάλειας των μονοθεσίων στη Formula 1 έχει ανοίξει, μετά και το θάνατο του Ζιλ Μπιανκί, σύμφωνα με το ESPNη ένωση των οδηγών αγώνων (GPDA) απαιτεί κλειστά κόκπιτ.

   Πολλή κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ασφάλεια των αυτοκινήτων της Formula 1 με τους οδηγούς να τάσσονται ανοιχτά υπέρ των κλειστών κόκπιτ από το 2017 όταν κι αναμένεται αλλαγή των κανονισμών, καθώς θα αυξάνεται η ασφάλεια του κεφαλιού. Επισημαίνουμε ότι εκτός από το θάνατο του Ζιλ Μπιανκί τον περασμένο Ιούλιο, σε αγώνες αυτοκινήτων τύπου IndiCarτο θάνατο βρήκε κι ο Τζάστιν Γουίλσον τη χρονιά που μας πέρασε.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com         

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares