Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 11:41

Δεν υπάρχει καμία λογική

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκε η "κλήρωση" για τους 16 του κυπέλλου Ελλάδας, με την Κηφισιά να "πέφτει" πάνω στον Φοίνικα Σύρου. Οι πρώτες ώρες μετά την κλήρωση κύλησαν...

ομαλά, αφού κανείς δεν είχε αντιδράσεις για τα όσα είχαν προηγηθεί. Ο Φοίνικας όταν ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η "κλήρωση" , αντέδρασε και έστειλε άμεσα στην διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου την ΕΟΠΕ - της Volley League είναι η ΕΣΑΠ – επιστολή με την οποία ζητά να αναλάβει τις ευθύνες της και να επαναληφθεί η κλήρωση κάτω από όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η ΚΕΠ της ΕΟΠΕ "παράτυπα" πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει την κλήρωση για τους 16 του κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια, τα οποία δεν αναφέρονται πουθενά στην προκήρυξη του θεσμού. Γεωγραφικά κριτήρια προβλέπονται έως την δεύτερη φάση του κυπέλλου, όπου και μετέχουν ερασιτεχνικά σωματεία. Από την στιγμή που μπαίνουν και οι επαγγελματικές ομάδες, δεν υφίστανται γεωγραφικά κριτήρια. Η "απόφαση" για να ισχύσουν τα γεωγραφικά κριτήρια πάρθηκε λίγη ώρα πριν την "κλήρωση" και ενώ παρών ήταν μόλις τρία επαγγελματικά σωματεία, με τον Φοίνικα να μην μπορεί να ταξιδέψει, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Τέλος, δικαιολογία για την απόφαση να ισχύσουν τα γεωγραφικά κριτήρια ήταν η... οικονομική κρίση, ώστε οι ομάδες να μην χρειαστεί να κάνουν μετακινήσεις. Αυτό βέβαια στην περίπτωση του Φοίνικα δεν ισχύει αφού "κληρώθηκε" με την Κηφισιά και θα πρέπει να ταξιδέψει στο κέντρο, αλλά και να διανυκτερεύσει εκεί, όταν όλα τα υπόλοιπα ΤΑΑ θα κάνουν μία "μικρή" βόλτα στην διπλανή... γειτονιά. Τώρα, τα ζευγάρια από την "κλήρωση" της Γ' φάσης του κυπέλλου είναι: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Ορεστιάδας, ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ΠΑΟΚ - Α.Σ. Άρης, Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου, Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Παναθηναϊκός Α.Ο., Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας - Γ.Σ. Λαμία, Α.Π.Σ. Κύζικος Νέα Περάμου - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε για τυχόν εξελίξεις, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Φοίνικα Αντώνη Ρούσσου, αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες, ο Φοίνικας θα προσφύγει κατά της διαδικασίας.

"Να  γίνει εκ νέου  κλήρωση και αυτή  τη φορά κάτω  από τις νόμιμες  διαδικασίες"

Ο πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Αντώνης  Ρούσσος, μιλά στην "Κοινή  Γνώμη" για την  κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας που αν και δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, οι ομάδας θα παίξουν σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια.

Α.Ρ. "Όπως είναι γνωστό κι εμείς από την αρχή δεν κάναμε κάποια κίνηση, γιατί δεν ήμαστε ενήμεροι επί της διαδικασίας της κλήρωσης. Όλα αυτά γιατί είμαστε απασχολημένοι με το final four του league cup. Έγινε η κλήρωση - ορισμός όπως κατάντησε η τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι καταστρατήγηση της προκήρυξης του θεσμού του κυπέλλου. Μία προκήρυξη η οποία έχει συνταχθεί από την ίδια την ΕΟΠΕ και έχει κάνει μία ακόμη διευκρινιστική - συμπληρωματική προκήρυξη και πουθενά σ' αυτή τη φάση δεν αναφέρονται τα γεωγραφικά κριτήρια, σε μία τέτοια μορφής κλήρωσης στους 16 του θεσμού. Γι' αυτόν τον λόγο το Δ.Σ., αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο και δεν μπορούσε να παραστεί στην κλήρωση λόγω και της απεργίας που υπήρχε στα πλοία. Αν υπήρχε η πρόθεση να καταστρατηγήσουν την προκήρυξη, έπρεπε τα σωματεία να ιδιοποιηθούν κι όχι μόνο τα τρία σωματεία που ήταν παρών στην κλήρωση. Θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η γνώμη τους, ώστε να εκφράσουν την θετική ή την αρνητικής του άποψη, ώστε όλη η διαδικασία να ήταν νόμιμη. Πουθενά στην προκήρυξη δεν αναφέρεται γεωγραφικά κριτήρια, αυτά είχαν μπει για την πρώτη φάση του θεσμού, γιατί κοιτάμε και το οικονομικό ζήτημα και δεν μπορεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο από την Κρήτη ή τις Κυκλάδες να κληρωθεί με μία ομάδα από την Ορεστιάδα. Στις πρώτες φάσεις προσπαθούμε αυτές τις μετακινήσεις να τις αποφύγουμε, αλλά όταν φτάσουμε τη στιγμή που μετέχουν οι επαγγελματικές ομάδες όπως δηλαδή της τρίτης φάσης που αναφέρει η προκήρυξη, δηλαδή, οι 12 ομάδες της Volley League και οι τέσσερις της Α2 κατηγορίας, τότε γίνεται κλήρωση.

Εμάς το θέμα μας δεν είναι ότι κληρωθήκαμε με την Κηφισιά, θα μπορούσε να είχαμε κληρωθεί και πάλι εκτός έδρας με Αλεξανδρούπολη ή την Ορεστιάδα και να μας κόστιζε το ταξίδι αυτό πολλά χρήματα παραπάνω. Θεωρούμε ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές, δεν ήταν το θέμα γιατί πέσαμε με την Κηφισιά ή γιατί μας όρισαν με την Κηφισιά καλύτερα, τα γεωγραφικά δεν κριτήρια τα οποία επικαλείται η ΕΟΠΕ είναι τελείως αίολα. Να δεχθώ ότι έγινε μία καλοπροαίρετη σκέψη για λόγους οικονομίας, να κληρωθούν οι ομάδες μεταξύ του Βορά και του Νότου, όλα είναι εκτός προκήρυξης, πόσο μάλλον το Αττική - Περιφέρεια. Αυτό αναγκαστικά στέλνει τις ομάδες της Περιφέρειας να παίξουν με της Αττικής και δεν είναι κλήρωση, αλλά ορισμός. Εμείς έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι κοιτάμε την νομιμότητα και θέλουμε τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σε παρόμοιες παρατυπίες ή αποφάσεις, ο Φοίνικας έχει χαρίσει ένα πρωτάθλημα, όταν παράνομα πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Αυτά τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους. Το Δ.Σ. από την στιγμή που έλαβε γνώση των γεγονότων γιατί δεν είχαμε καμία ιδέα των προθέσεων που υπήρχαν, καλούμαι τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραδεχτεί το λάθος της επιτροπής της ΚΕΠ και να γίνει μία σωστή κλήρωση σύμφωνα με τη προκήρυξη. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα και του Ελληνικού Βόλεϊ και της ομάδας μας. Τους δίνουμε το μικρό αυτό περιθώριο να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να βαδίσουν βάση νομιμότητας".

Είναι λογικό πως οι ομάδες του κέντρου θα έχουνε μεγαλύτερη επιρροή  στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, γιατί  βρίσκονται σε συχνότερη  επικοινωνία, αλλά και  γιατί είναι κοντά  σε σχέση με τον  Φοίνικα. Η ομάδα  της Σύρου παρόλα αυτά είναι μία  ομάδα η οποία  διαφημίζει το άθλημα, του έχει δώσει μεγαλύτερο κύρος και κάθε αγωνιστική έχει αποδείξει ότι είναι μία γιορτή. Γιατί ο Φοίνικας έχει αυτή την αντιμετώπιση;

"Γιατί κακά τα ψέματα παρά τα όσα έχει προσφέρει ο Φοίνικας, με τις μεγάλες διοργανώσεις που διαφημίζουν το άθλημα σε όλη την Ελλάδα, παρότι η έδρα του εμφανίζει μία πληρότητα αφού ο κόσμος γεμίζει τις εξέδρα, παρόλα αυτά μας θεωρούν μία μικρή ομάδα. Όλα αυτά γιατί δεν είμαστε μέσα στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, είμαστε μία συμπαθητική ομάδα, πιθανόν να θεωρούν πως ο Φοίνικας είναι ένα μικρός μέγεθος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί ο Φοίνικας να αρέσει στον κόσμος, να είναι καλός για το Ελληνικό βόλεϊ όμως δεν είναι μία ομάδα που να έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να κατεβάσει διαδηλώσει, αλλά και δεν έχει από πίσω του όλες αυτές τις εφημερίδες για να κάνουν τόσο μεγάλο ντόρο. Όπως είπα και πριν, εμείς από την πλευρά μας θα επανεξετάσουμε όλα τα δεδομένα, η Σύρος μπορεί να είναι μικρή αλλά πάντα σέβεται την νομιμότητα. Θέλουμε τη νομιμότητα και δεν μας ενδιαφέρει το που θα κληρωθούμε, εμείς θέλουμε μία σωστή κλήρωση κι ας κληρωθούμε με τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό που είναι πιο δυνατές θεωρητικά ομάδες από την Κηφισιά. Δεν έχουμε θέμα με την ομάδα της Κηφισιάς έχουμε πρόβλημα με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Κάποτε εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουν να τηρούμε τους νόμους και τις διαδικασίες. Πρέπει να βαδίζουμε σύμφωνα με τις προκηρύξεις και βάση των νόμων που υπάρχουν στη χώρα μας".

Υπάρχει κάποια συμπληρωματική προκήρυξη που  να αναφέρει ότι στη  Γ' φάση η κλήρωση  θα γίνει σύμφωνα  με γεωγραφικά κριτήρια;

Α.Ρ. "Όχι, η προκήρυξη είναι σαφής, μέχρι τη δεύτερη φάση υπάρχουν τα γεωγραφικά κριτήρια".

Ο Φοίνικας δεν μπορεί να είναι μέσα στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και δεν μπορεί ταυτόχρονα να συγκριθεί σε μέγεθος με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Αν ο Φοίνικας αύριο αποφασίσει ότι ξέρετε κάτι εμείς δεν αντέχουμε άλλο αυτό το διαχωρισμό και την αδικία και τα παρατάμε. Θα στεναχωρηθεί κανείς; Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν δεν αλλάξει κάτι με την "κλήρωση", ποιες θα είναι οι επόμενες νικήσεις σας.

Α. Ρ. "Εμείς με μεγάλο σεβασμό προς το Βόλεϊ και προς θεσμό θα κινηθούμε. Αν προσφύγουμε επί της απόφασης στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο όργανο τότε είναι δεδομένο ότι δεν θα γίνει κύπελλο Ελλάδος. Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, δεν βγαίνουν οι προθεσμίες και το κύπελλο Ελλάδος δεν θα διεξαχθεί".

Το  γνωρίζουν αυτό οι αρμόδιοι;

Α.Ρ."Προφανώς το γνωρίζουν πως αν προσφύγουμε επί της διαδικασίας και περιμένουμε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εξέταση, τότε τελείωσε το κύπελλο και γι' αυτό καλούμε τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτη, να αναλάβει τις ευθύνες του, να αναγνωρίσει το λάθος και έχουν αυτό το δεκαήμερο να κάνουν βάση της προκήρυξης μία νόμιμη κλήρωση, ώστε να μην κινδυνεύει να τιναχτεί ο θεσμός του κυπέλλου".

Η επιστολή του Φοίνικα 

ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΟΙΝ : α)ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κο Σταύρο Κοντονή

β)Βουλευτή Κυκλάδων Κύριο Συρμαλένιο Νίκο

γ)Βουλευτή Κυκλάδων Κύριο Συρίγο Αντώνη

δ)Βουλευτή Κυκλάδων Μανιό Νικόλαο

ε)Βουλευτή Κυκλάδων Κύριο Βρούτση

στ)Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο Γιώργο

η) Δήμαρχο Ερμούπολης Κο Μαραγκό Γιώργο

θ)Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κυκλάδων

Αξιότιμοι Κύριοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου λαμβάνοντας γνώση των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διαδικασία κλήρωσης της Γ’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, ζητά την επανάληψη της κλήρωσης ,που κατέληξε να γίνει ορισμός, προκειμένου να αποκατασταθεί  η έννομη τάξη.

Η κατάφωρη καταστρατήγηση της προκήρυξης , με υποκειμενικά ,απροσδιόριστα, και μη προβλεπόμενα από την Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη Γεωγραφικά κριτήρια, που τελικά αλλοίωσαν   την κλήρωση για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών ,δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Επειδή ουδόλως επιθυμούμε να διαταράξουμε την ομαλή διεξαγωγή του θεσμού, δίνουμε τη δυνατότητα στο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ να παρέμβει επί της διαδικασίας

επαναλαμβάνοντας την κλήρωση ,που θεωρούμε ότι προσβάλλει ολόκληρο τον Ελληνικό    Αθλητισμό, εφαρμόζοντας την προκήρυξη.

Καλούμε τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να αναλάβει τις ευθύνες του!!!

Σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ. της ομάδας μας θα επανεξετάσει τα δεδομένα

και θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα (αθλητική, πολιτική ηγεσία, αθλητική δικαιοσύνη κ.λ.π.), προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Βόλεϊ, το οποίο απαξιώνεται από τέτοιου είδους διαδικασίες.

Η Σύρος είναι ένα σωματείο το οποίο έχει αποδείξει περίτρανα ότι σέβεται το «εὖ ἀγωνίζεσθαι»,  και ότι ξέρει να χάνει εντός των αγωνιστικών χώρων, όπως επίσης έχει αποδείξει ότι δεν υποκύπτει σε διαδικασίες που διαβάλλουν και υποβαθμίζουν το άθλημα που υπηρετεί, είτε αυτές γίνονται από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα είτε από ενδεχόμενο δόλο.  

Με σεβασμό σε όλα τα συναγωνιζόμενα σωματεία και προς όλους τους Έλληνες φιλάθλους που αγαπούν το βόλεϊ.  

Ο πρόεδρος

Αντώνης Ρούσσος   

Υ.Γ. Προς ενημέρωση των φιλάθλων οι οποίοι ενδεχομένως δεν γνωρίζουν τα της προκήρυξης, παραθέτουμε το άρθρο το οποίο αφορά τη Γ΄ φάση του κυπέλλου και στο οποίο ουδεμία αναφορά γίνεται περί γεωγραφικού διαχωρισμού των σωματείων, αλλά αντιθέτως διευκρινίζει με τον πλέον πασιφανή και κατηγορηματικό τρόπο ότι θα γίνει κλήρωση για να προκύψουν τα οκτώ ζευγάρια και οι νικητές αυτών θα προκριθούν στη δεύτερη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 24/2/ 2016.

Η Ανακοίνωση της ΕΣΑΠ για την κλήρωση 

Διαβάσαμε με λύπη την επιστολή της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων (ΚΕΠ) της ΕΟΠΕ και ιδιαίτερα του Προέδρου της κου Χρήστου Σύλλα σε καταγγελία σωματείου για τα όσα έγιναν στην κλήρωση της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και σε δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στα κριτήρια της κλήρωσης.  

Επί αυτής της επιστολής της ΕΟΠΕ που υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΕΠ, η ΕΣΑΠ έχει να απαντήσει τα εξής:

 
1. Όπως γνωρίζετε καλά, ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδος ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην δικαιοδοσία της ΕΟΠΕ. Aναφέρουμε ακόμα και τα αυτονόητα, διότι στην συγκεκριμένη επιστολή του κου Χρήστου Σύλλα αναφέρεται συνεχώς η ΕΣΑΠ αλλά πουθενά η ΕΟΠΕ.

2. Άρα για οποιαδήποτε λάθος, η παράλειψη στην κλήρωση του κυπέλλου, δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται η ΕΣΑΠ ούτε τα μέλη αυτής, αλλά η αρμόδια Επιτροπή της ΕΟΠΕ που έχει την αποκλειστική ευθύνη, της διεξαγωγής του συγκεκριμένου θεσμού.

3. Η ΕΣΑΠ καιρό πριν πρότεινε συμβουλευτικά το αυτονόητο, ότι δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξουν τα γεωγραφικά κριτήρια Βορρά και Νότου στη λογική της περιστολής εξόδων. Σε αυτό θεωρούμε πως συμφώνησε και η ΕΟΠΕ εφόσον το υιοθέτησε και το θέσπισε.

4. Η ΕΣΑΠ ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να ερμηνεύσει τα γεωγραφικά κριτήρια, ούτε μπήκε στη λογική του διαχωρισμού των ομάδων μεταξύ περιφέρειας και αστικών κέντρων. Αυτές οι ερμηνείες είναι αποκλειστική ευθύνη της ΚΕΠ ΕΟΠΕ η οποία και είναι αποκλειστικά αρμόδια να υπερασπιστεί το δίκαιο των αποφάσεων της, βάσει των προκηρύξεων που αυτή έχει συγγράψει και έχει εγκρίνει το ΔΣ της ΕΟΠΕ και έχουν αποδεχτεί τα σωματεία.

5. Άρα, αγαπητέ κε Χρήστο Σύλλα παρακαλούμε πολύ να ασχοληθείτε με την ουσία του θέματος. Απαντήσετε τεκμηριωμένα στις αιτιάσεις των σωματείων που συμμετέχουν στον θεσμό του Κυπέλλου και αφήστε την ΕΣΑΠ έξω από οποιαδήποτε εμπλοκή.

Εάν αισθάνεστε πως έχετε πράξει σωστά τη δουλειά σας δεν έχετε κανένα λόγο να αναφέρεσθε σε φορείς που δεν έχουν άμεση σχέση με τον θεσμό του Κυπέλλου διότι η επίκληση αυτή, μόνον αδυναμία επιχειρημάτων καταδεικνύει.

6. Ευχόμαστε να βρεθεί η πιο σωστή λύση και να προχωρήσει ο θεσμός του Κυπέλλου απρόσκοπτα και χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Θα παρακαλούσαμε για άλλη μια φορά την ΚΕΠ, να ενημερώνει όλα τα σωματεία πριν από κάθε κλήρωση για τον προγραμματισμό και τις αποφάσεις της περί γεωγραφικών κριτηρίων ή άλλων διαχωρισμών, ώστε να υπάρχει χρόνος να διατυπώνονται απόψεις προς αποφυγήν λαθών και συγχύσεων. 
Όλοι θέλουμε το καλό του ελληνικού βόλεϊ και αυτό πάντα συνδυάζεται με την επιτυχία των θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Η άποψη της ΕΟΠΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠ, Χρήστος Σύλλας και το μέλος Κώστας Βλάσσης αναφέροντας ότι η κλήρωση του κυπέλλου ανδρών της Γ' Φάσης έγινε νομότυπα με γεωγραφικά κριτήρια, τα οποία αιτήθηκαν οι ίδιες οι ομάδες της Volleyleague μέσω της ΕΣΑΠ. 

"Η κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών 2015-2016, σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη την οποία έχουν λάβει και έχουν αποδεχθεί οι ομάδες με την δήλωση συμμετοχής τους, γίνεται με γεωγραφικά κριτήρια. 
Κι αυτό έγινε με αίτημα της ΕΣΑΠ και των σωματείων της προκειμένου να αποφεύγονται, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης μεγάλες και δαπανηρές μετακινήσεις. 
Η κλήρωση ήταν δημόσια και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τεσσάρων σωματείων, τα τρία εκ των οποίων ήταν μέλη της ΕΣΑΠ και επιβεβαίωσαν ότι η ένταξη των γεωγραφικών κριτηρίων ήταν δική τους επιθυμία. 
Η κλήρωση έγινε με σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η προκήρυξη και όλα τα υπόλοιπα δεν μας αγγίζουν. 
Τα μέλη της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ  
Χρήστος Σύλλας 
Κώστας Βλάσσης".

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares