Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 01:32

Το ιταλικό γκραν πρι στον αέρα!

Το κατά πόσο θα συνεχίσει να υπάρχει ή όχι ιταλικό γκραν πρι στη Formula 1 έχει καταλήξει σε σίριαλ. Ένα ακόμα λοιπόν επεισόδιο ήρθε να προστεθεί, με τον Μπέρνι Έκλεστοουν να δηλώνει, ότι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένο είναι το ιταλικό γκραν πρι αφού το νέο συμβόλαιο δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη.

Πολιτικές και οι οικονομικές δυσκολίες βάζουν στους διοργανωτές διορία μέχρι το τέλος του μήνα για να λυθούν τα προβλήματα.

«Είναι ιταλικό. Έχουμε πολλές συζητήσεις και καθόλου έργα. Πριν λίγους μήνες μού είπαν, ‘όλα έχουν δρομολογηθεί, ξέρουμε που βρισκόμαστε και όλα έχουν συμφωνηθεί και δεν υπάρχουν δράματα’. Και χθες άκουσα κάτι πολύ πολιτικό… θα συνεννοηθούν ή όχι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Όχι, δεν υπάρχει χρονική δέσμευση, μπορούν να πάρουν όσο χρόνο θέλουν φτάνει να έχουν συμφωνήσει μέχρι το τέλος του μήνα» είπε ο Έκλεστοουν στο Reuters.

Ο Βολφ μιλάει για τη σχέση Ferrari- Haasαλλά και τη Manor

   Για τη συνεργασία της Ferrariμε τη Haasαλλά και της Mercedesμε τη Manor μίλησε το αφεντικό της γερμανικής πρωταθλήτριας εν όψει της νέας σεζόν.

«Η Ferrariέχει κάνει ένα έξυπνο βήμα στη συνεργασία της με τη Haas, κι ιδιαίτερα στον τομέα των επιδόσεων. Εάν αυτό αληθεύει, τότε τα έχουν κάνει όλα σωστά. Κοιτάζουμε αυτή τη συνεργασία με χαρά και λύπη».

Ερωτηθείς για τη σχέση με τη Manor, ο Αυστριακός επικεφαλής της Mercedesσχολίασε: «Όχι, δεν είναι η ομάδα μας Β, ωστόσο ξέχωρα από το Πασκάλ Βέρλαιν θα χρησιμοποιήσουν και μία αεροδυναμική μας σήραγγα. Δεν είμαι εντελώς πεπεισμένος ότι είναι η σωστή κατεύθυνση για τη Formula 1 να έχει τις ισχυρές ομάδες να χρησιμοποιούν τις μικρότερες ως Β ώστε να στοχεύουν σε συγκεκριμένους τομείς εξέλιξης. Αλλά το 2017 έχουμε μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς οπότε μπορεί κάποιες τέτοιες συνεργασίες να αξίζουν χρυσάφι. Αλλά σαν φιλοσοφία είπα ότι δεν θεωρώ ότι είναι σωστή».

Ρικιάρντο: ο κινητήρας της Renault το μόνο ερωτηματικό

   Ο Αυστραλός πιλότος της RedBullεμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος ότι η ομάδα θα παρουσιάσει ένα καλό μονοθέσιο, ωστόσο θεωρεί ότι ο κινητήρας της Renaultπαραμένει το μόνο γκρίζο σημείο.

«Δεν πρόκειται να μπω στο σκεπτικό ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτό θα ήταν λάθος εκ μέρους μου. Ο τρόπος που λειτούργησε η ομάδα όλο τον προηγούμενο καιρό, αποδεικνύει πραγματικά όχι μόνο την ποιότητα των εργαζομένων στην ομάδα, αλλά και τη δίψα για επιτυχίες που είναι ακόμα διάχυτη. Δυστυχώς, αρκετά θα εξαρτηθούν από τον κινητήρα που θα έχουμε. Μηχανικά, ναι, μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο. Ο κινητήρας θα είναι καλός, ιδού η απορία;

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com         

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares